Hver gang Une ser dette bildet, gråter hun. Det ble starten på bedringen.

Den første turen til Une Cecilie Oksvold (26) ble foreviget med ett bilde. Et bilde hun ikke er nevneverdig stolt av rent fototeknisk, men som likevel betyr enormt mye for henne. 

– Det er bare et bilde av knærne mine. Juster sitter ved siden av, du ser vann og blå himmel. Det var det. Men for meg så beskrev det situasjonen jeg var i så godt. Jeg bare satt der. Det skjedde ikke noe mer … Hver gang jeg ser det bildet, så gråter jeg. 

Bildet er tatt for to år siden. Da var Une Cecilie på et mørkt sted i livet, og satt fast i en hverdag preget av angst. På den tiden hadde hun knapt sett et fjell. Men i dag drømmer hun om å leve et liv i naturen – en drøm hun deler med sine over 12. 000 Instagram-følgere.

– Når jeg er ute i naturen så klarer jeg å være tilstede. Jeg får en ro jeg ellers aldri har klart å få tidligere. Det er et sted jeg elsker å være – et sted jeg være. 

Beskjeden fra legen var klar; «kom deg ut i naturen». Og redningen fra en hverdag preget av angst, viste seg å være nettopp dette: naturen, toppturer og muligheten til å dele sine turopplevelser med andre;

– Jeg merker at det å dele opplevelsene på Instagram har blitt viktigere og viktigere for meg. Jeg ser på tilbakemeldingene at folk faktisk blir inspirert til å dra på tur selv. I vår fortalte jeg hvorfor det er viktig for meg å dra på tur, og etter det har jeg fått meldinger fra ukjente følgere hver eneste dag. Det er mange som har trodd at jeg først var syk, og så har blitt frisk. Men jeg er ikke frisk. Jeg viser bare at man kan leve med angsten. Nettopp derfor er det viktig å dele.

Deler du mye i sosiale medier? Med Telenor Yng kan du bytte fri tale mot ekstra data.

Noen ganger deler hun bilder mens hun er ute. Som oftest gjør hun det når turen er over. Og ofte deler hun når ting egentlig ikke går så bra.

– Jeg kunne selvsagt lagt ut et pent bilde og skrevet at alt var fint og flott. Men jeg vil heller være ærlig. Fra tid til annen føles det litt som å dele med en vegg. Men så får jeg meldinger fra folk jeg ikke kjenner, eller noen kommer bort til meg. Da ser jeg at flere har nytte av det. 

Med Telenor Yng surfer du på verdens raskeste mobilnett – både på tur og i byen. 

Selv om Une Cecilie er aktiv på Instagram, er hun bevisst på hvordan hun bruker mobilen på tur. Den er med slik at hun kan ta bilder, samtidig som hun hører på både podcast og musikk. Da er det også svært viktig med god dekning.

– Jeg hører ganske mye på podcast når jeg er ute og går, og spiller musikk når jeg har lagt meg i teltet. Jeg er faktisk ganske mørkeredd og for mye stillhet kan bli vanskelig. Da bruker jeg musikken som et hjelpemiddel for å få tankene over på noe annet.  

Slik streamer du musikk – uten å bruke av dataen du har i ditt mobilabonnement. 

Ikke gjør det så vanskelig

Naturforelskelsen gjorde at hun flyttet til sitt drømmested, Svolvær. Her kan hun få nye opplevelser hver dag og inspirere andre til å gjøre det samme. 

– Du trenger ikke gjøre det så vanskelig. Start med å gå ut døra, og ekspander etter det. Du ikke fly til Finmark eller kjøpe komplett friluftsutstyr for å komme i gang. Det holder lenge å bare se en fin dal eller en solnedgang. Det er det som er så fint med naturen – den er tilgjengelig for absolutt alle. 

Er du mellom 18 og 28 år? Da er Telenor Yng et mobilabonnement som er skreddersydd for deg

(Se unnes pakketips i bunnen av saken)

Vil fjerne stigmaer

Mange av de som tar kontakt med Une Cecilie har selv utfordringer de sliter med. Samtidig synes 26-åringen det også er viktig å snakke til dem som ikke er syke. 

– Det handler om å spre kunnskap. Jeg er så lei av å skamme meg over at jeg er syk! Sånn jeg ser det, så er de syke de absolutt sterkeste. De må jobbe med seg selv hver eneste dag. Slipper du å ta den kampen hver dag, så er du heldig. Og om jeg kan hjelpe folk til å fjerne stigmaer, så gjør jeg gjerne det.

– Folk sier: Vil du være hun med angst, da? Nei. Men jeg er jo det!
Une Cecilie

Une Cecilie er Telenor Yng-ambassadører. Bli med på turene hennes, og les om andre ambassadører ved å klikke her.

LOFOTEN: Her har Une ankommet sitt nye hjemstad. Foto: @unececilie

HØST: Bålkos ved Krokavatnet i Surnadal Foto: @unececilie

KOS: En tur i skogen med bestevennen Foto: @unececilie

SÆBØ: Møre og Romsdal kan dette med natur Foto: @unececilie

TOPPTUR: Her nådde Une toppen rett før sola gikk ned Foto: @unececilie

TRONDHEIM: Man trenger ikke ofte dra langt fra storbyen Foto: @unececilie

MELDAL: Med en kjæreste som flyr paraglider, får Une ofte selskap på fjellet Foto: @unececilie

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Telenor YNG. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.