Sparte 150.000 kroner på takfornying

Da Espen skulle renovere taket sitt trodde han at det ville koste skjorta. Ved å fornye taket fremfor å skifte det ut, sparte han store summer.

Produsert av VG Partnerstudio

Ett år etter at taket ble fornyet, har Espen Bauer-Hansen besøk av eier av og daglig leder i Takfornying, Vegard Furhovden.

– Det ser fortsatt helt nytt ut, sier eieren fornøyd. I tillegg til at taket nå er svært pent igjen, er det tilfredsstillende å se at vannet renner godt av.

ØKT VERDI: Etter at Espen Bauer-Hansen fornyet taket sitt, fikk han en langt høyere verditakst på huset sitt. Foto: Takfornying

– Vannet bare preller av og trekker ikke ned i steinen slik det gjorde før. Jeg hadde en megler hos meg i fjor sommer, og huset har en helt annen verdi etter at jeg fornyet taket, forteller Espen.

Listeprisen for å bytte ut taket fremfor å fornye det, er cirka fem ganger høyere. – Vi har kunder som har spart mer enn 250.000 kroner på å bruke oss, sier Vegard, som understreker at Takfornying leverer tjenester over hele landet.

Kan Takfornying være noe for deg? Her kan du lese mer

Et fullgodt alternativ

I Norge er vi vant til å male ytterveggene for å ta vare på kledningen. Med godt vedlikehold kan treverket stå i minst 60-70 år. Det vi ikke er like flinke til, er å vedlikeholde taket vårt.

– Faktisk er det en gjengs oppfatning av at taket må byttes ut når det runder 30 år. Men hvordan kan betong ha kortere levetid enn tre? Vi må ta vare på betongen for at den ikke skal gå i oppløsning, sier Vegard Furhovden i Takfornying.

FØR OG ETTER: Ikke vanskelig å se forskjellen på gammelt og nytt tak. Om du ønsker, kan du også benytte anledningen til å endre farge på taket ditt. Foto: Takfornying

Han forteller at det i de fleste tilfeller er det mer hensiktsmessig å fornye taket enn å bytte det ut.

– Selv om taksteinen er både mosegrodd og suger til seg vann, kan vi gi steinen nytt liv, forklarer han.

I videoen kan du se Espen fortelle om sine erfaringer med å fornye taket:

Fornyningen av taket har tre faser:

1. Taksteinen dyprenses for å få bort alt av urenheter og mose.

2. Steinen impregneres, alle porer og ujevnheter tettes slik at vannet preller av.

3. Til slutt males steinen i ønsket farge med et slitedekke for å beskytte steinen og den nye impregneringen. Hele jobben tar totalt cirka to dager.

– Malingen er svært slitesterk, og sammen med de andre elementene forlenges levetiden på taket i opp til 20 år. Bonusen er at taket ser helt nytt ut igjen, sier Furhovden.

ANBEFALTE VIDERE: Espen Bauer Hansen (t.v) ble så fornøyd med det «nye» taket sitt at flere av naboene nå har gjort det samme. Det setter selvsagt Vegard Furhovden i Takfornying stor pris på. Foto: Takfornying

Sparte både penger og miljø

Espen forteller at det var flere grunner til at han valgte takfornying.

– Jeg hadde sett det blir gjort på andre tak, og syntes det så veldig bra ut. Da jeg i tillegg sparte mye penger i forhold til å legge nytt tak, var det et enkelt valg, sier Espen, som er utdannet økonom. Veiledende pris på Takfornying er 300 kroner inkl. mva. pr kvadratmeter. Hvis du har et gjennomsnittlig tak på 200 kvadratmeter, blir prisen 60.000 kroner.

– Ikke glem at du også sparer miljøet, skyter Vegard inn. Å gjenbruke materialer er naturlig nok mer miljøvennlig enn å bytte dem ut.

Espens nye tak smittet fort over på naboer som har hus fra samme byggeperiode:

– Det er jo gøy å se at det er fire hus rundt oss som også har fornyet takene sine, sier han.

Få en gratis befaring!

trackertracker