Annonsørinnhold

Vi nordmenn er generelt flinke til å forsikre tingene våre, men dessverre glemmer mange av oss å forsikre det som betyr aller mest.

– Og hva er det som betyr mest for deg? spør Ole-Kristian Lundal, leder for personforsikring i Storebrand.

Lundal, som har jobbet med forsikringer i 20 år, er opptatt av at hvilke forsikringer du bør ha, kommer helt an på deg, din situasjon og preferanser. Og skal han gi ett forsikringsråd, er det følgende:

White-collar worker, Suit

Tenk gjennom hvorfor du har de forsikringene du har. Forsikring er nødvendig når den økonomiske belastningen av en hendelse blir større enn du kan leve godt med.


Ole-Kristian Lundal,

leder for personforsikring i Storebrand


Font
Font

Vi har bedt forsikringseksperten guide oss gjennom hvilke forsikringer du over 50 bør ha, hvilke du kan vurdere og hva det går an å droppe.

- Her er forsikringene du

ha

Dette sier eksperten:

Forsikringene du over 50 bør ha

Livsforsikring

– Hvis du har barn og/eller samboer er det viktig å tenke på ditt ansvar for å sikre disse, dersom noe skulle skje med deg. Her er livsforsikring helt sentralt, sier Lundal.


Mangler du livsforsikring? Les mer her.

Livsforsikring, også kalt gjeldsforsikring eller dødsfallforsikring, gir en engangsutbetaling som kan bidra til å beholde hus og hjem.

Hvorfor trenger du livsforsikring: Hvis du dør, sitter kanskje dine etterlatte igjen med gjeld på bolig og andre utgifter. En forsikring gjør det enklere å takle dette. 

Skulle du dø, sitter kanskje dine etterlatte igjen med gjeld på bolig og andre utgifter de må takle alene. En dødsfallsforsikring, eller livsforsikring som mange kaller det, gir en engangsutbetaling som kan bidra til å beholde hus og hjem.

Husforsikring

En husforsikring gir deg økonomisk hjelp til å reparere eller bygge opp huset ditt igjen dersom hendelser som brann, naturskader, vann- og rørskader eller innbrudd rammer deg og familiens bolig.

Forsikringen beskytter deg ikke bare mot de mindre skadene, men også mot de større og kostbare. Den skal dekke gjenoppbygging etter skade, tap av husleieinntekt eller økonomisk bistand om du må flytte ut en periode grunnet skade på egen bolig.

Huneide understreker at boligen må forsikres, uansett om du bor i leilighet, rekkehus eller hus.

– Bor du i et sameie forsikres ofte selve boligen gjennom sameiet, men det er viktig å sjekke hva som gjelder i ditt tilfelle. Uansett er det viktig at du tegner en innboforsikring selv, avslutter hun.

Få 10 % nettrabatt på Storebrands forbedrede husforsikring

Hvis du har investert i en bolig, er det sannsynligvis her du har plassert mesteparten av dine penger og sikkerheten for din gjeld.

– Da sier det seg selv at konsekvensene blir store dersom boligen skulle bli skadet, sier Cecilie Huneide, produktsjef for boligforsikring i Storebrand.

Dress shirt, Flash photography, Street fashion, Face, Skin, Smile, Lip, Sleeve


Cecilie Huneide, produktsjef for boligforsikring i Storebrand


Uføreforsikring

– Husk at jo eldre du er, jo større er sannsynligheten for at noe uforutsett kan skje med helsen. Derfor er det fornuftig å sikre inntekten og betalingsevnen resten av arbeidslivet, sier lederen for personforsikring.

Det er ingen hemmelighet at prisen på uføreforsikring øker med alderen, og kanskje tenker noen seg om både en og to ganger før de investerer i en uføreforsikring.

– Ja, prisen øker etter som du bli eldre, og det er fordi det også er større risiko for at noe skal skje. Hvis du vurderer å droppe denne forsikringen, bør du i det minste ha regnet på hva det vil bety økonomisk de årene du har igjen av arbeidslivet og i pensjonstilværelsen, dersom man skulle være så uheldig å bli ufør, sier Lundal og spør:

– Har det store konsekvenser dersom du mister inntekten din, eller har du en familieformue i ryggen? spør han.

Hva dekker uføreforsikring i Storebrand? Sjekk pris på uføreforsikring her


Hva er uføreforsikring: En uføreforsikring gir deg faste månedlige utbetalinger dersom du blir arbeidsufør. Disse pengene skal redusere gapet mellom det du får utbetalt av Nav og det du tjener i dag. Når du blir pensjonist, opphører denne automatisk. Dersom du går av før, bør du si opp uføreforsikringen. 

Hvorfor trenger du uføreforsikring: Fordi det du taper på å ikke jobbe har store konsekvenser for din økonomiske trygghet og dermed for din fremtid.

Etter passerte 50, har mange betalt ned store deler av – eller kanskje hele gjelden. Andre har kanskje skaffet ny gjeld ved å flytte i dyr leilighet eller kjøpe hytte. Og nettopp derfor understreker forsikringsekspert Lundal følgende:

1.

Hva skjer med økonomien om du blir ufør eller dør?

Klarer familien å betjene gjeld og utgifter uten inntekten din?

De fleste får betydelig redusert inntekt hvis de blir ufør. Ved dødsfall forsvinner inntekten helt. Få har oversikt over hva uførhet og dødsfall kan ha å si for familieøkonomien.

Med trygghetsveilederen får du enkelt oversikt over hva du og familien din kan få fra Nav, og forsikringer du har i Storebrand, dersom du blir ufør, eller i verste fall dør.

Forsikringene du over 50 kan vurdere

Helseforsikring

– Vi er heldige som bor i Norge med et godt og utbygd helsevesen. Til tross for dette opplever mange ventetid til behandling og utredning, sier forsikringseksperten. 


Hva er helseforsikring? Helseforsikring kalles også behandlingsforsikring og sikrer deg rask behandling, undersøkelse og rask tilgang til spesialist. 

Hvorfor trenger du helseforsikring? Dette er en forsikring for å komme seg raskt tilbake dersom du skulle bli skadet eller syk.

Reiseforsikring

Selv om vi i disse tider kanskje reiser mindre og kortere enn før, er reiseforsikring noe du uansett bør vurdere, siden reiseforsikringen dekker deg med en gang du forlater hjemmet ditt om morgenen.Hva er reiseforsikring? En helårs reiseforsikring gir deg og familien økonomisk trygghet på reise – enten dere er på dagstur, eller lengre reiser. Du kan velge mellom vår standard reiseforsikring som dekker reiser på inntil 45 dager, eller vår Super reiseforsikring hvor du kan velge inntil 120 dager. Denne har også noe høyere forsikringssummer og flere dekninger.

Usikker på hva reiseforsikringen dekker i forbindelse med Corona? Sjekk hvilke rettigheter du har gjennom Storebrand

Hvorfor trenger du reiseforsikring: Reiseforsikring gir deg ikke bare økonomisk kompensasjon ved tap av eiendeler, avbestillinger og forsinkelser og skader på leiebil. Den viktigste grunnen til å ha en god reiseforsikring er alle dekningene knyttet til sykdom på reisen – som i verste fall ender i sykehusinnleggelse og behov for kostbar hjemtransport fra utlandet.  Hjelp til evakuering grunnet terror, krig eller naturkatastrofer er også en god grunn til å ha reiseforsikringen i orden før avreise. En god reiseforsikring gir deg også dekning helt fra du går ut av døra hjemme, samt i en rekke situasjoner i hverdagen.


Planlegger du en reise? Sjekk pris på reiseforsikring her

Bilforsikring

Når du skal forsikre bilen din, er det flere ting å ta hensyn til. Det er for eksempel ikke bare startbonusen som betyr noe, men også hvor lang tid det tar å nå toppbonus, og hvor langt ned på «stigen» du faller om du krasjer.


Hva er bilforsikring? Dette er en forsikring som minimum dekker skaden du påfører andre, og hvis du velger kasko, dekker den også skade på egen bil. 

Hvorfor trenger du bilforsikring? Ansvarsforsikring er pålagt. Kasko eller delkasko avhenger av verdien av din egen bil. 


Les mer om hva som dekkes gjennom bilforsikring hos Storebrand.

– Med vår nye bonusordning kommer du raskere tilbake til samme bonusnivå du var på før du krasjet, og det koster deg mindre, sier Bård Brandsrud, produktsjef for Motor i Storebrand.

Dette kan du droppe

Selv om forsikringer er en viktig investering, både i livskvalitet og fremtid, kan totalsummen bli ganske høy.

Hvis du er nødt til å droppe noen forsikringer, har Lundal et råd til hva som lurt å tenke gjennom.

For det er ikke nødvendigvis enten-eller.


– Litt forsikring er bedre enn ingen forsikring. Mitt beste tips er å se på om du kan gjøre en forsikring billigere i stedet for å si den helt opp. Kanskje kan du øke en egenandel eller nøye seg med 90 prosents dekning i uføreforsikringen, og dermed få billigere forsikring?

Tenk gjennom hva som er viktig for deg og hvilke konsekvenser mulige hendelser kan få. Det er surt når et nettbrett til 5 000 kroner ødelegges, men det endrer ikke livet ditt.

– Det trenger ikke ta så lang tid å få en oversikt, og rådgiveren i ditt forsikringsselskap hjelper deg gjerne med dette, sier Lundal.

Har du lyst til å snakke med en rådgiver i Storebrand om hvilke forsikringer du trenger akkurat nå? Kanskje du får bedre oversikt og sparer penger ved å samle alt på ett sted? Fyll ut kontaktskjemaet her.

Visste du at du får 15 prosent rabatt på dine skadeforsikringer dersom du samler minst tre forsikringer hos Storebrand? En av forsikringene må være bil- eller boligforsikring, og personforsikringer teller med i antall forsikringer, men det gis ikke rabatt på disse forsikringene.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Storebrand

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2020 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)