Sparte flere hundre tusen på takfornying

I likhet med mange andre, kviet Alexander seg for utgiftene ved å skifte tak. Ved å fornye den gamle taksteinen isteden for å bytte den ut, sparte han store summer. Nå er det vårkampanje, og du kan spare enda mer!

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– Helt siden vi kjøpte huset for fem år siden, har jeg hatt i bakhodet at vi må gjøre noe med taket på et tidspunkt. Huset er 30 år gammelt og vi bor like ved skogen, noe som gjør at det legger seg mye mose og grønske på taksteinen, forteller Alexander Endsjø (45).

Han bor i Oppegård i Akershus med kone og en datter på syv år. Overgangen fra bygård i Oslo til enebolig var stor – ikke minst med tanke på vedlikehold.

– Vi har ikke hatt problemer med lekkasjer, men jeg har enorm respekt for vannskader, så vi var bevisste på å ikke vente til det var for sent før vi gjorde noe med det, sier han.
KAN TAKFORNYING VÆRE NOE FOR DEG? HER KAN DU LESE MER
NYTT TAK: Alexander Endsjø er svært godt fornøyd med at det er lenge til han trenger å bekymre seg for taket sitt igjen.

Redd det skulle koste skjorta

Normalt koster takfornying 420 kroner pr. kvm, men de neste 30 dagene er prisen 390 kroner pr. kvm.

Alexander sier at pris var en viktig årsak til at han kviet seg for å ta tak i taket.

– Det har liksom aldri slått meg at «nå hadde det vært digg å bruke en kvart million på nytt tak», smiler han. Da han fikk høre om Takfornying, ble han umiddelbart interessert. For en brøkdel av prisen blir altså taksteinen fornyet gjennom rens, impregnering og maling. Og med jobben følger ti års garanti.

Scroller du helt nederst i saken, kan du legge igjen kontaktinformasjon, og vi kommer på gratis befaring.

EKSPERT: Vegard Furhovden er daglig leder i Takfornying. De har avdelinger over hele landet.

Daglig leder i Takfornying, Vegard Furhovden, forteller at det i de fleste tilfeller er mer hensiktsmessig å fornye taket enn å kjøpe nytt. Takfornying foretar uansett en gratis befaring for å sjekke at undertaket ikke er skadet.

– Listeprisen for å skifte hele taket er cirka fem ganger høyere. Vi har kunder som har spart mer enn 250.000 kroner på å bruke oss, sier Vegard.

Taket hos familien på Oppegård fremstår nå som splitter nytt. Prisen for fornyelsen var 60.000 kroner.

– Det er selvsagt topp å spare penger, men det føles også bra å ta vare på noe som er fullt brukbart, sier Alexander og nikker opp mot taksteinen.

FØR OG ETTER: Her ses bilder av taket før og etter fornying.

Betryggende med garanti

I Norge er vi vant til å male ytterveggene for å ta vare på kledningen. Med godt vedlikehold kan treverket stå i minst 60-70 år.

– Det er en gjengs oppfatning av at taket må byttes når det runder 30 år. Men hvordan kan betong ha kortere levetid enn tre? Vi må ta vare på betongen for at den ikke skal gå i oppløsning, sier Vegard Furhovden i Takfornying.

– Selv om taksteinen er både mosegrodd og suger til seg vann, kan vi gi steinen nytt liv, sier han.

Etter at Takfornying er ferdig med jobben, har du ti års garanti på utført arbeid.

– Det er klart det er betryggende å ha en garanti i bakhånd hvis det skulle være noe. Men foreløpig er vi veldig fornøyde; vannet preller av og taket ser helt nytt ut. Det var til og med en nabo som fleipet med at det var dårlig gjort av oss å få de andre takene i nabolaget til å se slitne ut, smiler Endsjø.

DEN VIKTIGE VASKEN: Taket vaskes og renses, slik at alt av mose, grønske og urenheter forsvinner. Foto: Schibsted Partnerstudio
SISTE FINISH: På dag to impregneres taket og får ny maling. Du kan selv velge om du vil bytte farge på taksteinen eller beholde samme farge som du har. Foto: Schibsted Partnerstudio

Klikk på videoen for å se hvordan taket til Alexander ble så godt som nytt:

Fornyingen av taket har tre faser:

1. Taksteinen dyprenses for å få bort alt av urenheter og mose.

2. Steinen impregneres, alle porer og ujevnheter tettes slik at vannet preller av.

3. Til slutt spraymales steinen i ønsket farge (du kan bytte fra eksiterende farge om du ønsker), med et slitedekke som beskytter steinen og den nye impregneringen. Hele jobben tar totalt cirka to dager.

– Malingen er svært slitesterk, og sammen med rens og impregnering, forlenges levetiden på taket i opp til 20 år. Bonusen er at taket ser helt nytt ut igjen, sier Furhovden.

Få en gratis befaring!

trackertracker