– Hjelpen er bare et klikk unna

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Med den nye SAVER-appen var hjelpen veldig nær da taket på funkisboligen til Ahmad Sahota (43) raskt måtte måkes fritt for snø.

Trebarnsfaren på Skedsmokorset hadde lastet ned appen bare én uke før akuttbehovet for hjelp meldte seg.

– Etter tre omganger med snøfall i løpet av kort tid målte jeg 52 cm med snø på taket vårt og begynte å bli engstelig for skader som kunne oppstå, forteller han.

ENKELT Å BRUKE: Med appen SAVER er hjelpen alltid nær. Appen opererer i sanntid.

Unngikk skade på taket

Skader forårsaket av tung snø er ifølge forsikringsselskapene blant de vanligste vinterskadene på hus. Mangelfull snørydding kan føre til redusert erstatning når uhellet er ute.

Sahota ville ikke risikere skade på boligen sin, og meldte inn behovet for hjelp til snømåking via SAVER-appen. Han var villig til å betale 400 kroner til den som kunne komme og måke snø sammen med han. Etter bare få minutter fikk han respons.

– En kar som bor på Åsenhagen, bare fire minutter unna huset vårt med bil, skrev at han hadde utstyr og kunne komme raskt. Jeg bekreftet oppdraget med et tastetrykk. Enkelt og veldig greit, sier han tilfreds.

– Helt genialt!

Halvannen time senere var hustaket måket nesten helt fritt for snø. Sahota er kjempefornøyd med tjenesten som SAVER-appen leverer.

– Dette er jo helt genialt! Det beste med appen, er at den opererer i sanntid. Idet jeg meldte fra om behovet mitt, gikk det ut en pushvarsel til alle med appen som befinner seg innenfor avstanden jeg har satt.
RASK HJELP NÅR DU TRENGER DET? LAST NED SAVER-APPEN HER
PRODUKTUTVIKLER: Ronny Jåsund-Pedersen fikk ideen om å utvikle appen da han jobbet i Redningsselskapet.

Inspirert av Redningstjenesten

Hjelpen du trenger kan ofte være mye nærmere enn du tror. Utfordringen til nå har vært å finne den rette personen akkurat når du trenger det.

Da Ronny Jåsund-Pedersen jobbet i Redningsselskapet la han merke til at det ofte var nærliggende sivile båter som kom først til unnsetning ved hendelser til sjøs. I en tid hvor alle har mobil burde det være mulig for folk som ikke kjenner hverandre å kommunisere i sanntid via den, tenkte han.

– Jeg fikk ideen om å utvikle en app med et åpent kommunikasjonssystem som kan koble sammen mennesker som trenger hverandre for å løse et problem, sier Jåsund-Pedersen.

RASK HJELP NÅR DU TRENGER DET? LAST NED SAVER-APPEN HER

Leverte ved

Frode Uddveg (49) liker tankegangen bak SAVER. Da han fikk en varsel på appen fra noen som trengte ved en kald søndag ettermiddag i januar, var han ikke vond å be. Han lastet bilen med tre sekker fin ved og leverte dette til en dame som bor ca. halvannen kilometer fra huset hans i Skedsmokorset. For denne tjenesten fikk han en avtalt sum.

– Dette er en fin tjeneste som gjør at du kan dra nytte av de ressursene som er i nærområdet, og ikke behøve å ringe land og strand rundt når man trenger hjelp. Det er også godt å kunne bidra når man har tid. Dette betinger selvfølgelig av at folk laster ned og tar appen i bruk.
VILLE HJELPE: – SAVER er en suveren tjeneste for alle som ønsker å utføre mindre oppdrag for å hjelpe andre, mener Frode Uddveg.

Løser små og store problemer

SAVER-appen kan brukes for å løse et vidt spekter av ulike behov som oppstår i hverdagen. For eksempel når du har glemt å ta med mobilladeren til hytta, mangler ved eller når du har motorstopp og veihjelpen befinner seg langt unna.

Appen kan også bidra positivt ut ifra et grønt perspektiv, mener Jåsund-Pedersen.

– Har bilen din flatt batteri på hytta er det kanskje ikke nødvendig å ringe til en bergingsbil som er langt unna for å få hjelp, hvis det er noen i nærheten som kan løse ditt problem. Det er både raskere og mer miljøvennlig.

Å løse problemet i nærmiljøet kan medføre mindre bilbruk, og dermed mindre utslipp. SAVER kan også bidra til å bygge en hjelpende kultur og få mennesker til å bry seg om hverandre, mener Jåsund-Pedersen.

INTERESSERT I Å PRØVE SAVER GRATIS? LAST NED APPEN HER

Videoen under viser deg hvordan du bruker appen:

tracker