Derfor kjører Oslo-familien til Askim for å bade

Produsert av VG Partnerstudio

Småbarnsfamilien Lund fra Oslo kjører gladelig 50 minutter for et besøk på Østfoldbadet. Når sommeren kommer ser de frem til å teste det nye uteanlegget.

En grå søndag i januar møter vi Bjørnar, Elena og barna Mateo (7) og Markus (4) plaskende inne på Østfoldbadet i Askim. Den aktive familien er veldig glade i å gå på ski om vinteren, men har funnet sin favorittaktivitet innendørs når skiløypene på Østlandet ikke er så innbydende - Østfoldbadet i Askim.

Her på Østfoldbadet er det mye morsomt å finne på. Og det er like artig for oss voksne som for barna, innrømmer Bjørnar.

– Jeg liker spesielt bølgene og den store sklia her, smiler Mateo Lund (7) mens han tar imot pappa Bjørnar og lillebror Markus (4) som kommer susende ned vannsklia og stanser i et digert plask og ellevill jubel.
LES MER OM ØSTFOLDBADET - SOM ER KÅRET TIL NORGES BESTE BADELAND

FULL FART I SKLIA: Lillebror Markus (4) sitter trygt på pappas fang.

Trygghet, glede og aktivitet

Familien på fire bor på Bislet i Oslo, og besøker Østfoldbadet omtrent en gang i måneden gjennom vinterhalvåret. Turen til Askim kombineres gjerne med besøk hos familie og venner. Familiefaren Bjørnar er nemlig opprinnelig fra Slitu.

– Det er åpent de fleste dager i året, og ungene elsker å reise hit! Det er det perfekte stedet å tilbringe med familien, sier småbarnsfaren.

Østfoldbadet er et komplett badeland og moderne fritidsbad, som i tillegg til alle fasilitetene innendørs også har et nytt og stort uteanlegg. Dette gjør det like interessant absolutt hele året gjennom. Det at Askim ligger i akseptabel reiseavstand fra Stor-Oslo og Viken, gjør at Østfoldbadet er tilgjengelig for et stort geografisk område.

VÅT LANDING: Mateo Lund tester utfordringene og klatreveggen, og trener opp koordinasjon og styrke med lek.
VARMT UTEBAD: Når familien på fire har svømt ut og det er 0 grader i lufta, er det deilig at vannet holder 29 grader.

DAGLIG LEDER: David Koht-Norbye

Norges beste badeland med nytt uteanlegg

Østfoldbadet er det første komplette badelandet med alle typer fasiliteter innendørs, som fra sommeren 2019 også har et stort velværebad utendørs med garanterte 29 grader i vannet.

– Det nye utebassenget har blitt en suksess! Vi har solsenger, bred sklie, strømkanaler og vann som bobler flere steder, forteller daglig leder David Koht-Norbye på Østfoldbadet.

Østfoldbadet er kåret til Norges beste badeland i de to siste brukerundersøkelsene i regi av Badelandene.no. Senere har det blitt etablert flere badeland etter den samme malen som Østfoldbadet. Anlegget i Askim ble bygget som det første moderne badeanlegget av denne typen.

– Vi er stolte over at vi har blitt kåret til det beste badeland i Norge! Altså av interesseorganisasjonen for 30 badeanlegg, fortsetter David.

LES MER OM ØSTFOLDBADETS POPULÆRE, NYE UTEOMRÅDE HER
VÅTE HJERTER FRYDER SEG: Jeg vet at kundene setter pris på at de kan komme til Østfoldbadet hele året, og dekke ulike badebehov.
UNIKT UTENDØRSANLEGG: Det populære uteområdet har blant annet solsenger, bred sklie, strømkanaler og vann som bobler.
BRED SKLIE: Det er duket for lek og moro for hele familien både inne og ute.

LIVREDDER: Kevin Le er livredder og badevakt. Han føler seg som en av en stor familie av ansatte på Østfoldbadet. VG Partnerstudio

Populært for gjestene

Kevin Le (24) har jobbet nesten fem år i Østfoldbadet. Der trives han så godt at han fortsatt jobber der selv etter han er ferdig med studiene, og har fast jobb som tannpleier hos en reguleringstannlege.

– Det begynte med at jeg fikk jobb her mens jeg studerte. Vi ansatte her er som en stor familie, så det er ikke så lett å slutte, forteller han smilende.

Kevin møtes i billettluka, men jobber mest som livredder og badevakt. Han er en av de mange grunnene til at barn og voksne kan føle seg trygge mens de bader, stuper og leker i vannet. Når vi besøker Østfoldbadet denne søndagen er det drøye 700 mennesker i anlegget. Kevin Le forteller at det på de beste dagene kan komme så mange som 1100 – 1300 gjester, uten at det blir for trangt.

– Her er det virkelig stas å være på en dag som dette, og dessuten oppleves det rent og fint, og de ansatte passer på at det er gode hygieniske forhold her, sier Elena Lund.

trackertracker