Slik kan du redde hårveksten

Stress og kosthold kan påvirke hårveksten. Mister du mer hår enn normalt er det viktig å stoppe håravfallet raskt, forteller frisør Malene Stølen.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

En fyldig manke er noe mange kvinner og menn drømmer om, og håret er ofte viktig for selvbildet. Hårets vekstsyklus gjør at det er normalt å miste omkring 100 til 150 hårstrå hver dag, men av og til kan man oppleve at antallet øker.

– I perioder kan man miste opp mot 500 hårstrå om dagen, og da er det viktig å finne ut hvorfor det skjer, hvordan man kan stoppe det og starte behandling fort som mulig, sier frisør og gründer Malene Stølen.

Et av produktene hun anbefaler ved håravfall, er Hair Luxious fra Good for me.

Hair Luxious er et komplett multivitamin med en rekke vitaminer som er nøye sammensatt for å bidra til sunt og sterkt hår. Kosttilskuddet er rikt på alle typer B-vitamin og biotin som er gunstig for sunn hårproduksjon. I tillegg inneholder det mineraler som jern, sink og selen. Slik kan man gi næring til håret fra innsiden.

– Alt som kommer innenfra vil synes på håret, forklarer Stølen.

Les mer om Hair Luxious her.

Stølen driver Meraki Studio i Oslo og har startet blant annet Marvelous Hair Extensions. Gjennom jobben ser hun daglig hvor viktig hår er for kunden.

Malene Stølen, eier og gründer av Meraki Studio og Marvelous Hair Extensions.
Malene Stølen, eier og gründer av Meraki Studio og Marvelous Hair Extensions.

B-vitaminer hjelper håret innenfra

Hun forklarer at faktorer som påvirker hårveksten kan være traumatiske hendelser i livet, overgangsalder, fødsel, sykdom og medisiner, men også stress og kosthold.

– Om du er i en periode med mye stress kan det gi litt ekstra håravfall, i verste fall flekkvis håravfall. Kosthold kan også påvirke kvaliteten på håret ditt, sier Stølen.

Hun opplevde selv at hun mistet mer hår enn normalt for noen år siden og begynte derfor med Hair Luxious fra Good for me.

– Jeg merket fort at jeg fikk sunnere gjenvekst da håret grodde ut igjen, forteller hun.

Les mer om Hair Luxious her.

Kosttilskuddet Hair Luxious finnes både til han og henne.
Kosttilskuddet Hair Luxious finnes både til han og henne.

Opplever at menn er opptatt av håret sitt

Hun anbefaler produktet til sine kunder. Det gjelder også menn.

– Jeg får ofte spørsmål fra menn om hvordan håret ser ut nå og om det begynner å bli tynnere, sier hun og legger til:

– For menn er jo håravfall ofte genetisk, men man kan utsette håravfallet med flere år med riktig kosthold og hårprodukter som tar vare på hår og hodebunn.

Stølen opplever at menn gjerne vil virke ubrydde og tøffe når de kommer til frisøren, men de har veldig ofte mange spørsmål som omfatter hårkvalitet, hårfarge og frisyrer. De ønsker ofte en forandring med hårfargen, men er redd for å bli sett på som feminin av kolleger eller kompiser. Fargen skal ofte ikke synes så godt, men bare gi en litt lysere look eller bare skjule de små grå.

– Når en frisør vinner tilliten hos en mann, åpner de seg i akkurat lik grad som kvinner gjør. De har ofte samme spørsmål og ønsker om håret, noe jeg synes er utrolig fint, sier Stølen.

Vil du prøve Hair Luxious? Les mer her.

– Jeg får ofte spørsmål fra menn om hvordan håret ser ut nå og om det begynner å bli tynnere, sier hårstylist Malene Stølen.
– Jeg får ofte spørsmål fra menn om hvordan håret ser ut nå og om det begynner å bli tynnere, sier hårstylist Malene Stølen.

Tre myter om hår

Det finnes mange myter om hår. Her svarer Malene på tre av de mest vanlige:

Myte 1: En god hårkur reparerer splittede hårtupper. Svar: Nei.

Om hårtuppene har fått hvite prikker eller har begynt å splitte seg, er det kun en god hårklipp som må til for at det ikke skal splittes mer.

Myte 2: Håret vokser raskere om man klipper seg hyppig. Svar: Ja og nei.

Håret vokser ikke raskere fra roten. Men om tuppene klippes før det rekker å bli slitt igjen vil håret bevares sunt i tuppene uten at det knekker og spiser seg opp fra tuppene.

Myte 3: Man blir tynn i håret av å bruke caps og lue. Svar: Nei.

Det stemmer ikke, så lenge ikke luen er ekstrem stram og gnisser på håret slik at det knekker. Om man har håravfall skyldes det andre årsaker.

Selges hos apotek

Hair Luxious har ingen kjente bivirkninger og er vegansk. Produktet er fritt for allergener, og ikke testet på dyr. Hair Luxious kan kjøpes i Good For Me sin egen nettbutikk, hos Ditt Apotek eller hos Vitusapotek.

*Prøv i 1 mnd for kun 179,- så abonnement uten binding, levering hver 2. mnd (299,-/mnd)

trackertracker