Slik ble Marte (29) kvitt D-vitaminmangelen

Den aktive jenta Marte (29) begynte plutselig å føle seg unormalt slapp og trøtt i vintermånedene. Les hvordan hun med små grep fikk overskuddet tilbake.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Vanligvis vil energinivået hos nordmenn synke om vinteren. Ifølge NHI har en tredjedel av landets befolkning for lavt nivå av D-vitamin i blodet.

D-VITAMINMANGEL: Marte følte seg lenge slapp og trøtt i vintermånedene. Nå har hun endelig funnet løsningen på problemet.

For Marte Ødegård (29) utartet D-vitaminmangelen seg over tid. Noe som var uvant for den ellers aktive miljøterapeuten. Hun følte seg gradvis mer trøtt og sliten.

– Jeg hadde ikke overskudd til å gjøre de daglige gjøremålene mine, og ble derfor mindre aktiv med en gang mørket kom på høsten.

Men så kom Marte over det veganske D-vitamintilskuddet fra Good For Me da hun trengte det som mest. Nå har hun brukt kosttilskuddet i over to år, og er strålende fornøyd:

– Jeg merker best bedring når jeg tar det jevnt gjennom høst- og vintermånedene. Da starter jeg på det tidlig i september for å forebygge mangler.

Hun tar en tablett hver dag frem til april.

– Den deilige smaken av ananas er et stort pluss og at produktet er vegansk! Og ikke minst at jeg får et jevnt energinivå gjennom hele året.

Les mer om Vegamin D.

Hver tredje nordmann rammes

For Marte er ikke alene. D-vitaminmangel er svært utbredt i Norge. Symptomene er som regel få og svært diffuse. Derfor har flere av mangler uten å vite om det.

D-vitamin tas opp i tarmen via viktige næringskilder som som fet fisk, ost og egg. Men den aller viktigste kilden til «solskinnsvitaminet», er nettopp å få den daglige dosen sol mot huden. Dette omdannes til D-vitamin i kroppen.

Siden solen ikke titter like hyppig frem om vinteren, kan et daglig supplement være løsningen for mange i den mørke årstiden. Good For Me har utviklet en vegansk tyggetablett som sørger for at du enkelt får i deg riktig dose.

Vegamin D inneholder den eksklusive ingrediensen vitamin D3 fra Vitashine – en av verdens dyreste D-vitamin.

Vegamin D er tyggbart og smaker deilig ananas. Les mer om produktet her.

Tegn du må ta på alvor

Selv om D-vitaminmangel og dens symptomer varierer fra person til person, bør du ta visse tegn på alvor. Og er du i tvil, bør du ikke nøle med å kontakte legen din. De vanligste symptomene er blant annet tretthet, muskelplager og muskelverk.

Derfor er D-vitamin viktig for kroppen:

  • D-vitamin styrker skjelettet
  • D-vitamin stimulerer dannelse av benvev og reduserer benskjørhet
  • D-vitamin bidrar til normalt immunforsvar
  • D-vitamin er viktig for normal celledeling

*Prøv i 1 mnd for kun 179,- så abonnement uten binding, levering hver 4. mnd (598,-/mnd)

trackertracker