DJI har lenge vært bransjens gullstandard når det gjelder droner og «gimbaler». Forrige uke tok produsenten for første gang steget inn i actionkameraets verden, med sitt splitter nye DJI Osmo Action. En gledelig nyhet for deg som er på jakt etter nytt actionkamera, mener Johannes Riiser Echolt i Boston Distribution.

– DJI Osmo Action er spekket med all den teknologien du ønsker deg i et actionkamera. Her får du mye kamera for pengene, mener eksperten.  

 

Her er seks gode grunner til at DJI Osmo Action bør bli dit neste actionkamera:

1. To skjermer

DJI Osmo Action er det første actionkameraet med Dual LCD-skjerm, som betyr at det er en skjerm foran på kameraet i tillegg til skjermen på baksiden. Skjerm på forsiden er riktignok ikke noe nytt, men her er det snakk om en fargeskjerm som viser det kameraet ser. Dette gjør det enklere å filme seg selv til en video eller ta en «selfie».

– Man filmer seg selv mer enn noe annet i dag, og et actionkamera med frontskjerm har vært savnet frem til nå forteller Echholt.

2. Stabil video

Etter årevis med levering av pålitelig stabiliseringsteknologi til filmindustrien, har DJI nå tatt skrittet videre og gjort teknologien til allemannseie i form av en helt unik bildestabilisator; RockSteady. Den gjør det mulig å få enda klarere bilder og detaljer når du filmer i høy fart og bevegelse. 

– Det er stor forskjell på hvordan stabilisering fungerer. RockSteadys store fordel er at den stabiliserer absolutt hele bildet. Dette gjør videoene veldig rolige og behagelige å se på.

3. Avtakbar frontlinse

Det sier seg selv at et actionkamera vil være utsatt for skader. DJI har tatt høyde for dette, og deres nye actionkamera kommer derfor med avtakbar frontlinse, slik at den enkelt kan byttes ut om du skulle være uheldig å få en ripe – eller ønsker deg et nytt filter på kameraet.

Utover sommeren og høsten vil det lanseres et stort utvalg av tilleggsutstyr til kameraet, inkludert et deksel som lar deg feste enheten på hjelmer og lignende, og et annet deksel som gjør kameraet vanntett ned til 60 meter. 

– I tillegg vil det dukke opp en selfiestang og flere ND-filtre til linsen, som hjelper deg å unngå overeksponerte bilder, eller å ta bedre bilder under vann, forteller Echolt.  

4. Vanntett uten deksel

Selve kameraet er vanntett ned til 11 meter, så man slipper å bruke et vanntett deksel. Lyden i videoene vil derfor bli bedre fordi mikrofonen ikke er tildekket. Det gjør det også lettere å bytte minnekort på farten, fordi man slipper å ta dekselet av og på igjen.

Se Kompletts unboxing av nye DJI Osmo Action: 

5. Perfekt for norske forhold

Kameraet er svært robust og fungerer godt i temperaturer ned til -10°C uten at det går utover batterilevetiden. 

– Skjermene har også god lysstyrke som gjør det mulig å se innholdet selv i veldig lyse omgivelser som snø og sterkt sollys, sier eksperten. 

6. God batterilevetid

Kameraet skal kunne filme 65 minutter i full 4K oppløsning med stabilisator aktivert og 135 minutter uten. Batteriet er oppladbart og bruker omtrent 90 minutter på å lade seg opp fra 0 prosent til 100 prosent.

-Det er mulig å kjøpe flere batterier så man har muligheten til å bytte til et fulladet batteri om nødvendig, legger Echholt til.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.