Endelig er utesesongen her! Men før du kan sette deg ned og virkelig nyte kaffen i solveggen, er det stor sannsynlighet for at uteområdet trenger en skikkelig vask. Og med mindre du elsker å skrubbe terrasse og møbler for hånd, vil en høytrykkspyler være verdt å investere noen kroner i.  

Her er fem grunner til hvorfor høytrykkspyleren kan bli din beste venn:

1. Du sparer tid

– Der er mange fordeler med en høytrykkspyler, men den aller største er at det går mye fortere! Maskinen er supereffektiv og kan rengjøre store flater på en brøkdel av tiden, forteller Morten Torlei, som er daglig leder i Swantech. 

GRUNDIG: AVA GO 55 høytrykkspyler rengjør i dybden, og er kraftig nok til å fjerne mose og gress mellom hellene. VG Partnerstudio

Gründeren fra Bergen står bak det testvinnende merkenavnet AVA – og har utviklet et bredt spekter av høytrykkspylere i alle størrelser. 

 – Det frister sjeldent å sette av en hel fridag til å vaske. Grunnidéen bak AVA er å ta hele vaskeopplevelsen til et nytt nivå – og gjøre det lettere og morsommere, sier eksperten. 

2. Den er allsidig 

En høytrykkspyler er svært allsidig og kan brukes til det meste – enten det er bilen, båten, huset, terrassen eller hagemøblene som trenger en vask. Men selv om bruksområdene er mange, bør du ta visse forhåndsregler før du går helt «bananas» med spyleren. 

TIL Å STOLE PÅ: Med høytrykkspyler blir hagemøblene skinnende rene vår etter vår.  VG Partnerstudio

Vær påpasselig med å ikke bruke for høyt trykk på de ulike overflatene. Å fjerne møkk i dybden er vel og bra, men du vil ikke ende opp med en terrasse som likner en krigssone etter vask. 

– Jo bredere stråle du bruker, jo mer skånsomt vasker du. Begynn litt på avstand og prøv deg frem på et lite område i starten, tipser Torlei.

Unngå også å spyle vann inn i sprekker og åpninger. – Da kan det oppstå fuktskader, legger eksperten til.  

3. Den er såre enkel i bruk

Koble til vannforsyningen, plugg i stikkontakten, skru på kranen og vri om bryteren  – og vips så er du i gang. Enklere blir det ikke. 

Les også: Slik bruker du høytrykkspyleren riktig

4. Den har masse praktisk tilbehør

Som på alle AVAs maskiner, kommer AVA Go 55 med mye praktisk tilleggsutstyr, som gjør jobben enda lettere for deg.  

GODT UTSTYRT: AVA GO P55 er en liten og kompakt muskelbunt, med et stort utvalg av tilbehør. VG Partnerstudio

I pakken følger tre ulike dyser, også kjent som munnstykker, i tillegg til en skumkanon. Velger du å gå for pluss-modellen følger det også med en terrassebørste, som skånsomt fordeler det høye trykket over en stor flate for å gi det optimale vaskeresultatet. 

Se Kompletts utvalg av AVA spylere og tilbehør her.

På fronten av maskinen er det holdere, der du kan oppbevare dysene når de ikke er i bruk. Maskinen har dessuten 10 meter lang slange, som gjør det lett å bevege seg rundt.

5. Det er gøy! 

En høytrykkspyler er alle vannspistolers mor – det ultimate vanngeværet du alltid drømte om som liten. Så ta på deg gummistøvlene, rull opp ermene og nyt at møkkajobben går raskere enn noen gang! 

Maskiner for alle behov

Som med alt annet, har vi ulike behov hva gjelder produkter. Mens noen klarer seg med en mindre spyler, slik som GO-serien, kan andre ha behov for en langt kraftigere maskin. 

Men uansett hvilken du velger, må du sørge for at du har plass til å oppbevare den. 

– Husk at høytrykkspylere, uansett størrelse, alltid må lagres inne over vinteren. Hvis ikke risikerer du å ødelegge den, råder eksperten. 

– Når minsugradene kommer krypende, vil vannrestene i systemet fryse til is og utvide seg, og i verste tilfelle forårsake sprekker i slanger og rør, sier Torlei.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.