Om litt over én uke slippes endelig den 16. utgaven i Battlefield-serien, nemlig Battlefield V. Spillet føyer seg inn i rekken av høstens vanvittige lanseringer – og som et av de største i skytespillsjangeren, følger det store forventninger til spillet som straks er klart for utgivelse. 

– Dette spillet ser helt enkelt helt magisk ut, forteller spillansvarlig i Komplett, Espen Harring, som har fått en liten forsmak gjennom betaversjonen. 

Spillet lanseres 20. november. Forhåndsbestill her:

Etter en rask, men spektakulær tur til første verdenskrig i Battlefield 1, går serien tilbake til sine røtter i en helt unik skildring av tidsepoken de kanskje er aller mest kjent for, nemlig andre verdenskrig. 

GIRA: Espen Harring gleder seg stort til å teste spillet når fullversjonen endelig lanseres.  VG Partnerstudio

– Spillutviklerene har avslørt at de denne gangen vil ta for seg de mindre kjente historiene fra krigen, så dette blir mildt sagt spennende, sier Harring. 

Les også: Seks TV-er som er perfekte for gaming

De største kartene noensinne

Det er ikke bare historiene som er nye i Battlefield V. Spillutvikleren DICE har allerede avslørt åtte nye kart, som alle blir tilgjengelige ved spillets lansering. Kartene strekker seg hele veien fra frosne landskap i nord til tørr ørken i Nord-Afrika, og er ifølge Harring de største og råeste noensinne. 

Som ekstra krem på kaka byr Battlefield V på ikke bare én, men to turer til Norge. Det foreløpig mest omtalte kartet heter Narvik, og tar deg tilbake til den iskalde byen med samme navn og kampene som foregikk der våren i 1940. 

EA Sports

– Det er utvilsomt litt ekstra stas å løpe rundt i kjente trakter. Jeg tipper de to norske kartene gir mange litt ekstra lyst til å prøve spillet, sier Harring. 

Han har allerede testet kartet i beta-utgaven, og mener det lover svært godt. 

– Jeg likte det veldig godt. Det minnet veldig om Battlefield 3 og 4, som etter min mening er to av de bedre spillene i serien. Jeg kommer garantert til å tilbringe en en del timer i «Narvik» i vinter. 

Det andre «norske» kartet tar oss med enda litt høyere i terrenget, nærmere bestemt til en fjelltopp som har fått navnet Fjell 652. Her venter tøffe kamper, skiftende værforhold og rød snø, når aksemaktene må kjempe for å holde unna for fremadstormende allierte styrker.

Både Fjell 652 og Narvik er tilgjengelige i modusene Breakthrough, Conquest, Domination og Team Deathmatch. På fjelltoppen kan man i tillegg prøve seg på modusene Airborne og Frontlines, mens bykartet Narvik også skilter med Final Stand-modusen.

– En siste gladnyhet er at du ikke lenger trenger å kjøpe «Premium Pass» for å frigjøre nye kart. Kjøper du spillet vil du få tilgang til alle fremtidige kart som slippes, uten å måtte betale mer, forteller Harring. 

Spillet lanseres 20. november. Forhåndsbestill her:

Nye moduser 

Nye Battlefield byr også på både mange nye og noen gjenkjennbare moduser. Spill deg gjennom en av de mange spennende enspillerhistoriene i den nye «War Storys»-modusen, der nye fortellinger tar deg og kompaniet ditt gjennom en rekke viktige steder fra den massive krigen. 

EA Sports

I tillegg til «War Storys» vil spillet by på mer tradisjonelle flerspillerkamper i flere ulike moduser, inkludert en ny variant av «Operations»-modusen; Grand Operations. 

– Denne modusen vil være lett gjenkjennelig for de som har spilt Battlefield før, sier Espen. 

Den utvilsomt største nyheten er ifølge Harring «Firestorm» – Battlefields egen vri på Battle Royal-sjangeren. 

«Firestorm» vil etter kjent oppskrift fra Fortnite og PUBG, dreie seg om en kamp der siste overlevende lag vinner. 

– Dette gleder jeg meg enormt til å teste. Det er plass til 64 spillere på «banen» samtidig, og kampen utkjempes på det som skal være Battlefields største kart noensinne. Dette luker fullt kaos og krig i stor skala, sier Harring. 

«Firestorm» vil bli tilgjengeliggjort i mars 2019. 

Så du denne? Sjekk hvordan seks gamere klarer seg i ville vesten  

Mer realistisk enn noen gang

I tillegg til nye kart og spillmoduser, lover også DICE effektene i spillet er tatt til et helt nytt nivå. Partikkeleffekter, røyk, gjenkjennbare bygninger, skarpe lyder, være og vind skal gi oss en bedre opplevelse av å virkelig være tilstede. 

Spillet er nemlig det første til å ta i bruk «Ray Tracing» – en teknologi som gir mer realistiske skygger, refleksjoner og lys, og bedre bilder. 

– «Ray Tracing» har tidligere blitt brukt til å lage naturtro belysning og skygger i datagenererte scener i filmer, fordi det er en effekt som krever mye datakraft. Battlefield V er et av de aller første spillene til å støtte denne teknologien, forteller Harring.

–  Alt i alt lover denne lanseringen veldig godt. Selv om det er tøff konkurranse og mange sterke lanseringer samtidig, tror jeg dette spillet vil bli vel så populært som forgjengeren.  

Les mer om RTX og neste generasjons skjermkort her. 

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.