Da Pokémon Go ble lansert i juli 2016, gikk spillet som en farsott over hele verden. Mange kastet seg på bølgen, som naturlig nok dabbet litt av etter hvert. Tommy Østby er én av dem som aldri sluttet å spille, og som tror at det denne sommeren er på vei til å ta av igjen.

– Denne sommeren er første gang det har vært så mye aktivitet på spillet siden lanseringen i 2016. Jeg ser at spillerbasen kommer krypende tilbake sammen med det flotte sommerværet, sier han.

Sjekk også: Slik tar du bedre bilder med iPhone X og iPhone 8 Plus

24-åringen har spilt Pokémon siden det ble lansert i 2016, og har spilt i alt fra 1-14 timer daglig. Nå er han på level 40 og har 49,3 millioner XP (poeng). I tillegg er han administrator i Facebook-gruppene «Pokémon Go Oslo og Akershus« og Pokémon Go Norge». Ifølge ham selv er det to fine grupper hvor medlemmene kommer med tips og råd, og svarer hverandre på spørsmål om spillet. 

– Pokémon Go er et sosialt spill som får deg ut, og jeg har fått bekjente over hele landet. I tillegg går jeg utrolig mye, og kan nå skilte med 4336 kilometer i appen. 

Dette er nytt: Spill sammen med vennene dine!

Østbø tror en viktig årsak til at mange har kommet tilbake, er de nye oppdateringene i spillet. Én av nyhetene er «friends», som gjør at du kan legge til venner i spillet. 

– Det betyr at man kan sende hverandre gaver hvor du får potions, revive og pokéballer, i tillegg til spesielle egg som du kan klekke etter å ha gått sju kilometer med dem, sier Østby.

Disse eggene inneholder Alolan-pokémons – en pokémon i en spesiell form.

Sjekk også: Seks eksperttips: Slik blir du god i Fortnite

– Jeg tror de fleste synes det er fint med friends-funksjonen, fordi vi nå kan bytte pokémons med hverandre. Dette har vært etterlengtet helt siden spill-lanseringen.

I tillegg er en av de nye oppdateringene «Community days». Ifølge Østby er dette en spesiell dag i måneden hvor det arrangeres et event, med en spesiell pokémon. 

– En dag i juli var det Squirtle. Da kunne du i tidsrommet mellom klokken 11-14 fange Shiny Squirtle, sier han.

GONNA CATCH EM ALL: Fang alt du kommer over, er Østbys beste tips. Da er du godt i gang. Foto: VG Partnerstudio

Aldri spilt Pokémon Go før?

Dersom du er en av dem som aldri har spilt før, er denne sommeren en fin anledning til å starte. 

Det er bare tre små ting du trenger å gjøre: 

📥 Last ned appen💛 Finn deg et fint brukernavn🏃 Sett i gang!

– Det er veldig simpelt. Fang det du ser og snurr pokéstops for å få pokéballer. Når du kommer på level 5 kan du trykke på et gym for å velge deg et lag.

Da anbefaler Østby at du spør venner og familie om hvilket lag de er på. Det er en bedre strategi enn å bare velge et tilfeldig lag.

Les også ekspert-tipsene: Slik blir du den beste Pokémon Go-treneren

POKÉSTOP: Et pokéstop er et sted hvor du kan samle for eksempel poké-eggs. Du trykker på den blå figuren du ser på kartet, og «snurrer» på bildet. Pokéstops er gjerne rundt statuer og monumenter. Skjermdump Pokémon Go

Unngå å gå tom for strøm når du er ute og spiller:

Kjapp innføring for nybegynnere

🔹Spillet ble lansert i juli for to år siden, og tok helt av i starten.

🔹Spillet foregår på smarttelefon, og ved hjelp av kameraet og kartfunksjonen på telefonen kan du finne Pokémons når du beveger deg rundt.

🔹Når du ser en Pokémon på kartet i spillet kan du trykke på den slik at du kan fange den med en Pokéball.

🔹Har du flere av den samme Pokémonen kan du bytte den mot «candys» ved at du «sender» Pokémonen til professoren. «Candys» kan brukes til å trene Pokémonsteret eller oppgradere den. 

🔹På landemerker og populære steder kan du finne Pokéstops, hvor du kan være heldig å finne Pokéballer, egg og andre nyttige ting du kan samle med deg i sekken.

🔹Om du har kommet til level 5, kan du besøke et Pokégym. Disse ser du på kartet i spillet. Første gang du besøker et gym velger du hvilket lag du vil spille for.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.