Etter tre dager med spill, streaming og lanseringer er E3 2018 over for denne gang. Nå gjenstår bare den vanskeligste delen av E3: Å vente på at spillene kommer ut, slik at du kan begynne å spille. 

Kompletts spillentusiaster Jarl Roe og Stian Olsen har vært til stede på messen og fulgt lanseringene tett. Her er noe av det du har å glede deg til: 

EA: Tar opp kampen med Fortnite

Etter det mange vil kalle en skuffende lansering i fjor, har EA (Electronic Arts) gått tilbake til skrivebordet. Resultatet ble et strålende comeback, ifølge gutta. 

GAME ON: Kompletts egne gaming-eksperter Jar Roe og Stian Olsen på plass utenfor E3-messen i Los Angeles. Jarl Roe

Utover to nye versjoner av de klassiske spillene FIFA og Madden NFL, var det én nyhet som fikk spesielt mye oppmerksomhet under årets messe, nemlig oppfølgeren «Battlefield 5». 

 EA kunne avsløre at spillet får en ny «Battle Royal»-modus, hvor flere spillere spiller mot hverandre i «Hunger Games»-stil, hvor handlingen i stor grad handler om å drepe eller bli drept. 

–  Det var kun et spørsmål om tid før EA kastet seg på Battle Royal-trenden. Satsningen kan potensielt gi stor konkurranse til storebror Fortnite, som foreløpig regjerer tronen, forteller Roe. 

Dette var riktignok ikke EAs eneste nyhet. Selskapet avslørte blant annet at de kommer til å tilby en ny abonnementstjeneste kalt «Origin Access Premier», som gir tilgang til flere spillnyheter og mulighet for å strømme «special editions», skriver Cnet. 

– Vi gleder oss også til å prøve det flunkende nye spillet «Anthem» og Star Wars-spillet «Star Wars: Jedi Fallen Order», sier Roe. 

Sjekk høydepunktene fra i fjor: Microsoft lanserer verdens kraftigste konsoll

Gresk-inspirert Assassin’s Creed


«This is Sparta!». Og resten av Helleas også, med en god dose av Middelhavet. Den ellevte utgaven av Assassin’s Creed - «Assasin’s Creed Odyssey» – tar oss tilbake til oldtidens Hellas, med en gigantisk verden for spillerne å bevege seg i. 

– Jeg er veldig stor tilhenger av serien, så naturlig nok er jeg veldig spent på neste store eventyr fra en av Ubisofts største franchiser, sier en entusiastisk Roe. 

Nytt denne gangen er at man kan velge mellom to forskjellige spillbare karakterer, og kanskje mer spennende: at man kan forføre og romantisere med spillets karakterer. – Denne delen av spillet er direkte inspirert av gresk historie, og man velger selv om man ønsker å forføre menn eller kvinner. Ganske fremoverlent!  


«Assassin's Creed Odyssey» lanseres ikke før i oktober, men kan forhåndsbestilles her:

Les også: Dette skjer på verdens største datafest

Nintendo: Smash Bros er tilbake

Nintendo åpnet sin lansering med et smell … og en smash!

 

– «Super Smash Bros Ultimate» til Nintendo Switch er et svært gledelig tilskudd til den populære spillserien. Smash Bros er nok det spillet jeg har brukt mest tid på i oppveksten, så dette vekker masse gode minner, sier Roe. 


SUPER STEMNING: «Super Smash Bros Ultimate» var et av mange høydepunkter for de besøkende på Nintendos gigantiske stand.  AP

Han forteller at basert på Nintendos lanseringsvideo, virker spillet å leve opp til navnet og levere den ultimate Smash Bros-opplevelsen. Nintendo har nemlig vekket til liv hver eneste karakter som noensinne har dukket opp i spillseriens nesten 20 år lange liv!

– Spillet kommer ut syvende desember og vil trolig bli den tittelen som havner under flest juletrær i år, sier Roe. 

Utåmlodig? Flere av spillnyhetene fra E3 kan forhåndsbestilles på Komplett allerede nå. 

Nintendo har også viet plass til vår kjære rørlegger Mario, som blir å se igjen i nye «Super Mario Party». I likhet med den gamle utgaven av «Mario Party», inneholder spillet flere mini-spill og konkurranser, og skal være det mest kreative spillet til Nintendo Switch så langt, skriver Nintendo.

På toppen av det hele annonserte Nintendo også at Fortnite nå (endelig) er tilgjengelig til Nintendo Switch og kan lastes ned fra Nintendo e-Shop. 


– Dette er det garantert mange som ble glad for å høre. Stemningen rundt Fortnite-teamets stand på messen var helt elektrisk, sier Roe. 

Les mer: Nå skal PC-en din lyse i alle regnbuens farger

Gammel kjenning i hovedrollen hos Sony

Med en rekke kjente og populære titler i biblioteket, er Sony kanskje en av spillprodusentene det knyttes mest spenning til på E3. Heldigvis leverte de til forventningene, og viste frem flere godbiter mange har ventet på.  

– En av titlene som vekket min interesse, er Hideo Kojimas «Death Standing». Det er fortsatt Norman Reedus (kjent fra Walking dead) som bærer hovedrollen. Detaljene rundt resten av spillet er fortsatt ganske uklare, og vi ble ikke noe særlig klokere av å se traileren. Det er heller ikke fastslått noen lanseringsdato, men jeg er likevel overbevist om at dette er noe av det mer spennende vi har i vente, sier Roe. 


Dette var heldigvis ikke det eneste Sony hadde i sekken. Sammen med «Spider Man» og Ninja-klassikeren «Nioh 2», dukket endelig «The Last of Us Part 2» opp – en etterlengtet tittel mange PlayStation-eiere har ventet på å høre mer om. 


Mangler du konsoll? 

Ny konsoll på vei fra Xbox

Etter mange rykter kunne endelig Microsofts sjef for gaming, Phil Spencer, bekrefte at jo; Xbox Two er under arbeid. Maskinen går foreløpig under dekknavnet «Scarlett» og vil trolig være bedre rustet for AR og VR-teknologi enn tidligere utgaver, forteller Roe. 

HELT SJEF: Microsofts sjef for gaming, Phil Spencer, hadde gode nyheter å røpe under E3. AFP
– Dette blir veldig spennende. Kanskje kan dette bidra til å løfte Xbox’s tilstedeværelse i Norden, og ta opp kampen med Playstation. 

Når den kommer på markedet er derimot ikke sikkert. 

– Jeg tipper tidligst 2019, men det er nok mer realistisk med 2020. Farten på Microsofts utvikling avhenger nok også på når vi får bekreftet PS5, som i tradisjon tro har vært med på å fremskynde Microsofts konsollutgivelser, avslutter han. 

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.