Dreamhack så dagens lys i 1994, da totalt 40 mennesker møtte opp i en skolekantine for å spille dataspill i den lille byen Malung i Sverige. 24 år senere regnes Dreamhack som den største digitale festivalen i verden – med rundt 50.000 besøkende (Norske The Gathering har omtrent 7000 besøkende).

Les også: Bygge PC selv: Slik velger du riktige komponenter

Når Dreamhack arrangeres i sommer (fra 16. til 19. juni), er Komplett den største «presenting partnerne», som blant annet betyr at de vil stå for mye av underholdningen på hovedscenen.

– Dette er 18 gang på rad vi er med på Dreamhack, men i år har vi ett mye tettere samarbeid, sier Malene Sollie, ansvarlig for retail store og eventer i Komplett.

Komplett vil være mye mer synlige enn tidligere, blant annet med ny logo, masse aktiviteter på hovedscenen, de sponser streamingområdet, og har samarbeidet tett med Dreamhack for å lage kult innhold og spennende konkurranser på sosiale medier. 

– Som en nettbutikk er det veldig lett å bli litt ansiktsløse, og vi elsker derfor å være med på Dreamhack for å ha direkte kontakt med en av våre største kundegrupper.

Har du allerede billett til arrangementet, har du mye å glede deg til – og vurderer du fremdeles å reise er det fortsatt mulighet til å kjøpe billetter her. Vi har tatt en grundig titt på programmet, og funnet frem til de kuleste tingene du kan bli med på neste helg:

Åpningsseremoni utendørs (fredag)

Dreamhack arrangeres i en rekke land gjennom hele året, men festivalen i Jönköping er den desidert største. Hit kan du reise to ganger i året; om sommeren og om vinteren. Noe som er unikt for Dreamhack Summer, er at deler av festivalområdet er utendørs, og du kan faktisk også sove i telt på området. Ankommer du Dreamhack på fredag 15. juni, kan du delta på åpningsseremonien – som avholdes ute. Her kommer det blant annet til å være musikk og flere aktiviteter.

Sjekk også: RGB: Nå skal PC-en lyse i alle regnbuens farger

BYOC – gaming døgnet rundt (lørdag - tirsdag)

Har du lyst til å ta med deg din egen PC på Dreamhack, kjøper du et såkalt BYOC-pass («bring your own computer»). Da får du din egen pult i en av de store hallene, og du kan rigge deg til med alt du har av utstyr. Det er dette som er «det ekte Dreamhack», hvor hovedfokuset er å game – til alle døgnets tider.

👾 Tips! Sitter du i B-hallen, har du utsikt til aktivitetsscenen, hvor det stadig er noe som skjer. Ellers kan det være greit å velge en plass «midt i smørøyet», slik at ikke folk går forbi pulten din hele tiden.

Du kan også kjøpe et event-pass, hvis du ikke har anledning til å ta med egen PC. Da får du tilgang til messeområdet – der du kan se på turneringer, bli med i konkurranser og teste ulike spill og utstyr, for å nevne noe.

Husker du denne fra Dreamhack Winter? Slik gikk det da vi testet verdens største LAN

ALDRI DAGSLYS: Inne i hallene er det mørkt både om natten og om dagen, og du kan faktisk gå gjennom hele helgen uten å se dagslys. Foto: VG Partnerstudio

Live-musikk (lørdag - mandag)

Det er kanskje ikke alle som er klar over det, men en viktig del av Dreamhack er å få med seg de store underholdningsinnslagene på scenene. I sommer er det underholdning både på utescenen og aktivitetsscenen inne.

Dette er noen av artistene som spiller live:

Søndag, kl. 22:45: Rymdkraft

Søndag, kl. 00:00: Rebecca & Fiona

Mandag, kl. 22:45: Refuzion

Mandag, kl. 00:00: Da Tweekaz

Tirsdag, kl. 01.00: DJ Viz

Tirsdag, kl. 02.00: DJ Atlégo

Les også: Dette må du tenke på når du skal kjøpe gaming-mus

SCENESHOW: Her hopper og danser tusenvis av deltakere i takt med musikken fra hovedscenen, under Dreamhack Winter. Foto: VG Partnerstudio

Flykt fra zombier – på «ekte» (lørdag - mandag)

Har du noen gang drømt om å være innestengt i en «apokalyptisk karantenezone», der hundrevis av zombier er ute etter å spise hjernen din? Kanskje ikke. Men dette marerittet kan du leve ut under årets Dreamhack Summer, når zombie-eventet «Quarantine» braker løs for aller første gang.

Som deltaker blir du sluppet inn på et område på omtrent 13.000 kvadratmeter, og du blir utstyrt med «hagle» eller «maskingevær» – og kun skudd til hodet vil ta livet av zombiene. Det er selvsagt laservåpen, og de mange zombiene er heldigvis bare skuespillere med «Walking Dead»-kostymer og -sminke.

Se traileren til Zombie-eventet her, og klikk her for å melde deg på:

Møt noen av verdens største streaming-stjerner (lørdag - mandag)

I vinter kunne heldige fans møte Twitch-stjernen Dr DisRespect, hilse på YouTube-kjendisen Sparkles – og mange flere. Det er selvsagt flere kjente fjes som tar turen til Dreamhack Summer også. Blant annet vil de amerikanske Twitch-streamerne Sodapoppin og Nick Polom arrangere ulike aktiviteter gjennom hele Dreamhack Summer.

Sjekk hvordan det gikk da Smart testet å være på Dreamhack for første gang i vinter:

Esport og turneringer (lørdag - mandag)

Har du et gaming-talent, er Dreamhack en arena der du virkelig kan få vist det frem. Gjennom hele helgen arrangeres små og store turneringer i mange ulike spill. Flere turneringer starter i BYOC-området, og hvis du spiller deg videre, får du bli med videre til turnering-området. Meld deg på i konkurranser i Fortnite, PUBG, CS:GO og mange flere spill her.

Selv om du ikke deltar selv, er esport-finalene stor underholdning – og noe du virkelig bør få med deg under Dreamhack. Flere tusen tilskuere ser på de aller største finalene, så her gjelder det å være tidlig ute for å få gode plasser.

Så du denne? Seks eksperttips: Slik kan du bli god i Fortnite

Messeområdet (lørdag - tirsdag)

Du reiser ikke til Dreamhack uten å ta turen innom «DreamExpo» – som er messeområdet der du kan se, ta og føle på det siste innen gamingutstyr. Har du for eksempel aldri testet VR tidligere, er det hit du bør gå for å få en liten smakebit. 

I tillegg er det flust av «give aways» og konkurranser du kan delta på. Det er riktignok mye nøkkelringer, og plastikk-dingser ute og går – men er du riktig heldig kan du vinne T-skjorter og elektronikk.

Cosplay (lørdag - mandag)

COSPLAY LIGHT: Ingrid «Luigi» og Line «Mario», skulle egentlig delta i noen av cosplay-konkurransene under Dreamhack Winter, men trakk seg da de så de ekte cosplayerne. «Cosplay-kostymene» kom på likevel! Foto: VG Partnerstudio

Mange deltakere under Dreamhack er der ene og alene for å være med i de mange cosplay-konkurransene, hvor det gjelder å lage sin egen tolkning av spillfigurer og karakterer. Cosplayere er å se over hele festivalområdet, og mange har til og med laget flere ulike kostymer i anledning Dreamhack. Ta turen innom minst én av kåringene, så får du med deg de mest spektakulære draktene.

Sjekk også: Tine sluttet i jobben for å drive med cosplay på fulltid

🙈PS! Da Smart var på Dreamhack Winter, var det egentlig meningen at vi skulle delta i cosplay-konkurransene. Men da vi hørte hvor mange timer, dager, uker og måneder mange hadde brukt – og ikke minst fikk se de utrolige kostymene – bleknet våre butikk-kjøpte «Super Mario»-drakter. Vi deltok ikke, men skiftet selvsagt likevel. Kanskje i år er året?

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.