Mens noen bruker mobiltelefonen som et verktøy på trening, kan den være distraherende for andre. Dessuten kan den være i veien i enkelte situasjoner, for eksempel hvis du trener på treningsstudio eller ikke ønsker å ha den med deg ut på løpetur. 

Sjekk også denne: Effektiv trening med Apple Watch

– Med de nyeste smartklokkene fra Samsung kan du laste ned spillelister fra Spotify, slik at du kan høre på musikk på trening – selv om mobilen ligger igjen hjemme, forklarer Anne Grethe Holst, som er produktsjef for smartklokker hos Komplett.

BRUKER SMARTKLOKKE SELV: Anne Grethe Holst i Komplett bruker Samsung Gear Sport, og liker at den kan brukes til forskjellig type trening. Foto: Komplett

Klokke for all type sport

Har du trådløse hodetelefoner med deg, kan du altså høre på musikk og loggføre treningsøkten helt uten mobilen. 

– Jeg har Samsung Gear Sport selv, og er veldig fornøyd med den. Jeg liker at den ikke er for stor og maskulin, og at du kan drive med all mulig type sport med den – til og med svømming.

I tillegg til pulsmåler, GPS og spilleliste-funksjonen, har Samsung Gear Sport flere av funksjonene du bør kreve fra en skikkelig smart-klokke: Du kan laste ned og bruke ulike apper, motta anrop og meldinger – samt varsler.  

Utover det trekker Holst også frem at du kan endre uttrykket på klokken med enkle grep. Gummireimen som følger med kan du bytte ut, og du kan endre design på urskiven.

– Du kan kjøpe ulike reimer fra Samsung, men du kan også gå til urmaker for å få dem til å sette på en ny reim – alle reimer skal passe til klokken.

Sjekk også: Appene som gir deg løpelyst

Nettere variant, men nesten lik på innsiden

Holst trekker også frem Samsung Fit 2 som et godt valg til den som ønsker seg en ny digital treningsvenn denne våren.

– Denne klokken har omtrent akkurat de samme funksjonene som Gear Sport. Det er først og fremst utseendet som skiller dem, sier hun.

Litt forskjeller er det dog, med ulik skjermstørrelse og litt forskjellig innmat. Men i praksis kan du gjøre de samme tingene med begge klokkene. Det er imidlertid en fordel å ha en Android-telefon fra før av, og du vil få best utbytte om det er en Samsung. Klokken er kompatibel med de fleste smarttelefoner, selv iPhone, men med iPhone kan du for eksempel ikke svare på meldinger. 

Se hvilke telefoner som fungerer med Samsung Gear, og hvilke funksjoner som fungerer med iPhone her.

Les også: Appene og dingsene til deg som er glad i å synge

Unngå krøll med trådløse hodetelefoner

Anette-Marie Antonsen er utdannet personlig trener, er leder for fitness-teamet Teamjegliker, og driver bloggen anettemarie.no. Hun har selv brukt Samsungs smartklokker til trening, og liker at disse klokkene «snakker» med mobilen. 

– På hektiske dager og på trening kan det være kjekt å kun bruke klokken, og la mobilen ligge, sier hun til Smart.

Ut på tur? Her er tur-appene ekspertene anbefaler

MOTIVASJON: Anette-Marie sier at endorfinene hun får etter trening er det som gir henne mest motivasjon. Foto: Anettemarie.no

Hun mener treningsdingser kan være en god motivator, men understreker at den aller beste treningsmotivasjonen er endorfinene du får etter en god økt.

– Man får jo energi av å bruke energi, sier hun og legger til:

– Siden noen kan henge seg litt opp i antall skritt og aktivitetsnivå, mener jeg man bør kjenne på om det føles riktig for en selv å måle disse tingene. Det er ikke riktig for alle. 

Uansett treningsnivå vil hun anbefale å vurdere trådløse hodetelefoner til treningsøkten.

– Det er veldig greit å bruke på tredemølla for eksempel, siden en slipper å ha ledningene slengende.

Sjekk også: De smarteste Sonos-funksjonene

EKSPERT PÅ LYD: Erik Berthling Olsen i Komplett deler sine råd til hvordan du finner riktig trenings-hodetelefoner. Foto: Komplett

Til trening er det mange som foretrekker såkalte «in ear»-hodetelefoner, men flere bruker også «on ear»-hodetelefoner, som går utenpå ørene. Dette handler om smak og behag, mener Erik Berthling Olsen, som er produksjef for HiFi-produkter i Komplett.

– Kriteriene du bør se etter er at de tåler noe fuktighet, og ikke minst at de sitter godt og ikke detter ut, sier han.

Han trekker frem øreproppene fra Bose som spesielt godt egnet til trening – ikke minst fordi de har et medfølgende ladeetui, som er kjekk å ha i treningsbagen.

– I tillegg er «on ear»-headsettet fra Monster veldig populært til trening. Skulle du gå tom for strøm kan du også bruke disse med minijack-kabel.

Les mer her: Slik velger du riktig hodetelefoner

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.