Mobile World Congress, også kjent under forkortelsen «MWC», avholdes hver februar og er den største mobilmessen i verden. Det er en viktig arena for de store mobilselskapene som hvert år kniver om oppmerksomhet rundt sine stadig mer avanserte mobiltelefoner. 

Mikkel Melsom, som er innholdskoordinator og youtuber for Komplett, var tilstede på messen for å se nærmere på de kuleste nyvinningene. 

– MWC er den desidert største happeningen i mobilverden. Her får du det siste fra produsenter over hele verden. I år var det mobilkamera som var i fokus hos de største produsentene. I tillegg ser vi at jack-utgangen til hodetelefoner forsvinner mer og mer, mens trådløs lading blir mer vanlig, sier Melsom.

Han mener det er mye å glede seg til for den som har tenkt å bytte ut mobiltelefonen sin i nærmeste fremtid. Mens Nokia har lett i arkivet og relansert nok en klassiker fra 2000-tallet, slapp Samsung det Melsom omtaler som deres desidert beste telefon til nå. 

Her er noen av de største nyhetene fra messen: 

Superkamera fra Samsung

Endelig er den her. Nyhetene Samsung-fans over hele verden har gledet seg til lenge – Samsung Galaxy S9 og S9+. Designmessig er telefonen relativt lik sine forgjengere, da de største forbedringene ligger under glasset – og spesielt i kameraet. I denne utgaven har Samsung virkelig tatt forbrukernes medievaner på alvor og forstått hvor viktig mobilkameraet er for brukerens daglige kommunikasjon. Resultatet: et «latterlig» godt kamera, ifølge Melsom. 

Samsungs nye flaggskip slippes den 16.06.2018, men kan forhåndsbestilles allerede nå. 

– Kameraet fungerer svært godt, selv i dårlige lysforhold og videoene er krystallklare. Kameraet bruker «dual aperture» – en teknologi som enkelt forklart baserer seg på to ulike blenderinnstillinger: én til mye lys og én til lite lys, forklarer Melsom

I tillegg har kameraet en funksjon Samsung kaller «Super Slow-Mo» som lar deg filme hele 960 bilder per sekund. Med egne Samsung AR-emojier på toppen, lover det svært godt for levende kommunikasjon fremover. 

Mikkel Melsom møtte Samsungs-teamet i Barcelona for en prat om nye Galaxy S9 og S9+:

Så du denne? Ni Apple-TV triks du bør kunne

Nostalgiske Nokia 

Nokia hadde mye flere spennende nyheter til MWC 2018, blant annet den nye flaggskip-telefon Nokia 8 Sirocco, med trådløs lading og premium design – helt uten jack til hodetelefoner. Det var likevel re-lanseringen av den klassiske banantelefonen Nokia 8110 som fikk mest oppmerksomhet. 

– Nokia vekket nostalgien hos mange da de lanserte nye 3310 i fjor. Ved å slippe nok en klassiker tar de virkelig eierskap til retro-segmentet – som stadig blir mer populært, sier Melsom. 

GULT ER KULT: Endelig er den populære banantelefonen Nokia 8110 tilbake.  AFP

Den bøyde telefonen ble for alvor kjent da den ble brukt i 2000-tallets Sci-fi-klassiker Matrix, og ble godt solgt. Den nye utgaven, Nokia 8110 4G, har som ordet navnet tilsier full 4G og super batteritid. Telefonen er ingen Android-telefon, men har til gjengjeld et utvalg av apper som er spesialtilpasset til telefonen, blant annet Spotify og Google maps. 

– Dette er et supert lavbudsjettalternativ for den som ikke trenger en avansert smart-telefon, sier Melsom. 

Nokia 8110 er altså en strålende telefon for deg som vil rocke retro-looken, trenger en avvending fra overdreven bruk av sosiale medier eller drømmer om å kunne forlate huset uten å ha med deg ekstra lader.  Og ja – den har Snake. 

Liten nyhet fra Sony

Er du på jakt etter en litt mindre telefon, har Sony gledelige nyheter til deg. På MWC lanserte Sony nemlig toppmodellen Xperia XZ2 og lillebroren XZ2 Compact – den til nå minste smarttelefonen på markedet. 

– Med noen få unntak er de to modellene helt like, så her er det masse ytelse i en veldig kompakt telefon, forteller Melsom. 

LITEN OG STOR: Nye Sony Xperia XZ2 og «lillebror› Sony Xperia XZ2 Compact. AFP

Også Sony har fokusert på kamerakvalitet i sin nye lansering. Begge telefonene har HDR-funksjon, i tillegg til en del mer avanserte innstillinger. Sony Xperia XZ2 har også noen ekstra funksjoner, blant annet en oppgradert vibrasjonsmotor som sørger for at hele mobilen rister når en spiller spill eller hører på musikk, og trådløs lading. Disse funksjonene fikk rett og slett ikke plass i den kompakte versjonen. 

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact vil bli tilgjengelig i Norge i midten av april til en foreløpig ukjent pris. 

I tillegg til tvillingtelefonene lanserte Sony et nytt og fiffig tilbehør – de trådløse hodetelefonene Xperia Ear Duo. Hodetelefonene sitter rett på øret og istedenfor å kansellere lyd slik de fleste «gode» hodetelefonene gjør i dag, omfavner de støyen rundt deg slik at du kan få med deg det som skjer i omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Totalen blir en helt ny lydopplevelse skriver Sony på sine hjemmesider.

Les også: Dette kan redde mobilen fra kuldesjokk

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.