Det er ingen vanlig produktlansering Nintendo kommer med når Nintendo Labo nå slippes. Nintendo Labo binder den digitale og analoge verden sammen ved at spillkonsollen Nintendo Switch bygges inn i papp. Høres det komplisert ut? Ikke ifølge markedansvarlig for spill i Komplett, Espen Harring.

Les også: Seks eksperttips: Slik blir du god i Fortnite

SPILL-EKSPERT: Espen Harring i Komplett tror Nintendo Labo kan slå an. Foto: VG Partnerstudio
– Labo er enkelt og intuitivt, og samtidig spennende nok til at det kommer til å treffe blink både blant familiene og «hard core»-fansen, spår han.

Selv om papp ikke akkurat er det man vanligvis forbinder konsollgigantenen med, tror han Labo kan få et like stort gjennombrudd som Nintendo Wii hadde da den flyttet spillopplevelsen fra TV-skjermen og ut i stua i 2006.

– Dette er Nintendos motsvar til Sony Playstations VR-serie. Ikke bare er det en ny måte å ta teknologien i bruk på, det er også en helt ny måte å bruke papp på, slår Harring fast.

Husker du denne? Alt du trenger vite om Nintendo Switch

– Lekent og genialt

Med Nintendo Labo kan du blant annet bygge et piano, en motorsykkel eller en fiskestang, og med konsollen bygget inn vil du kunne komponere dine egne sanger og dra i land store fisker. 

Men hva innebærer det egentlig – og hvordan gjør du det? Du åpner helt enkelt opp Nintendo Labo-esken og følger fremgangsmåten som dukker opp på Nintendo Switch-skjermen. Rigg dere til ved et bord, eller brei dere utover stuegulvet. 

Sjekk også: Nytt headset fra HTC: Slik får du den beste VR-opplevelsen

Først velger du hva du skal bygge, deretter må du finne ut hvilke deler du trenger. På skjermen ser du hva du skal gjøre med hver pappbit, og hvordan du setter dem sammen.

1-2-3 BYGG: Halve moroa er byggingen av de ulike Toy-Con-kreasjonene. Hvert byggesett gir timevis med bygging. Her er det en Toy-Con-motorsykkel som skal bygges. Foto: VG Partnerstudio

Harring tror at Nintendo kan få snøret i bånn med den originale satsingen. Han utdyper:

– Dette er så lekent og genialt som bare Nintendo klarer. I form av å finne på noe nytt, så treffer de virkelig blink. 

Se videoen hvor Komplett tester Labo og bygger en Toy-Con her:

Komplett-eksperten vet hva han snakker om. Han Nintendo-debuterte som seksåring med den klassiske 8-bits-modellen, og har vært Nintendo-frelst siden. Han har til og med en datter som er oppkalt etter en av Nintendos mest kjente spillkarakterer: Zelda. Harring tror det er flere enn de unge, håpefulle som vil ha glede av nyvinningen:

– Dette er et produkt for hele familien, og det ville ikke overraske meg om det går rett hjem hos pappa også.

Les også: Gaming-ordbok: Dette betyr forkortelsene og uttrykkene

Nintendo Labo kommer i to ulike varianter, eller såkalte «Toy-Cons»: Variety Kit og Robot Kit. Variety Kit lar deg bygge radiostyrt bil, hus, fiskestang, piano og motorsykkel, og med Robot Kit, kan du bygge en robotdrakt til deg selv, som du kan bruke til å ødelegge bygninger og UFOer på TV-skjermen. 

Harring tror riktignok dette bare er starten på noe stort – med en lang rekke Toy-Con-produkter i Nintendo Labo-serien.

MANGE MULIGHETER: Med Nintendo Labo Variety Kit kan du bygge flere ulike figurer. Kontrollerne og Nintendo Switch-konsollen plasseres ulike steder i kreasjonene, slik at du kan spille ulike spill på en helt ny måte. Her har vi bygget en fiskestang. Foto: VG Partnerstudio

💡PS! For å bygge og spille med Nintendo Labo, må du ha en Nintendo Switch-konsoll:

Passer til hele familien og vennegjengen

Inga Brit Brækken, PR-ansvarlig i Bergsala, som distribuerer Nintendo-produkter i Norden, har klokketro på nyvinningen. Hun forteller at Nintendo Labo viderefører selskapets innovasjonshistorie og deres mål om å få folk til å smile. Det nye spillkonseptet er skapt for å lokke frem nysgjerrigheten, kreativiteten og fantasien hos mennesker i alle aldre, spesielt barn. Hovedmålgruppen er barn mellom 7-12 år, men Nintendo har troen på at fans i alle aldre vil sette pris på de nye produktene.

«It's a me, Mario!» Her er historien om verdens mest kjente rørlegger

– Med Nintendo Labo er nemlig det å lage og oppdage like gøy som å spille, og siden hver Toy-Con byr på en unik opplevelse med varierende utfordringer, så passer det perfekt å samarbeide med venner og familie. Vi anbefaler for øvrig at barn som er under ti år får hjelp av en voksen.

VIL TREFFE UNGT: Inga Brit Brækken i Bergsala forklarer at Nintendo Labo skal lokke frem nysgjerrighet og kreativitet blant folk i alle aldre, og særlig barn. Foto: Nintendo

Og for de som eventuelt måtte tenke at papp var et pressestunt, tenk igjen: 

– Dette er et produkt vi satser helhjertet på. Og da vi slapp nyheten var fansens tilbakemelding svært god. Det er åpenbart mange som gleder seg til lanseringen.

Les også: Minecraft for nybegynnere

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.