Nylig lanserte Snapchat den globale nyheten Bitmoji Deluxe – en helt ny Bitmoji-funksjon som gjør det mulig å skreddersy Bitmojien din til å bli enda mer levende.

For deg som ikke er kjent med Bitmoji fra før: Bitmoji er en personlig og mer avansert type emoji – en slags skreddersydd variant som ligner på deg. Poenget med Bitmoji er å gjøre mobilkommunikasjon mer menneskelig og morsom, ved å få frem akkurat hvordan du føler deg i dine online-samtaler.

Siden Bitmoji ble lansert i November i 2014 har flere millioner mennesker over hele verden tatt i bruk appen og bygd en digital utgave av seg selv, skriver Snapchat i en pressemelding. Bitmoji er nå eid av Snapchat og ble den mest nedlastede appen i 2017

Les også: Slik laget du dit helt egne Snapchat-filter

UNIK: Det finnes utallige måter å style Bitmoji på, slik at du kan få den akkurat slik du vil.  FOTO: Snpachat 

 Sminke, skjegg og «highlights» i håret

I den første utgaven av Bitmoji var styling-mulighetene relativt enkle, med et begrenset valg av ansiktstrekk og tilbehør. Etter tilbakemelding fra brukerne fant Snapchat ut at de små detaljene er svært viktig for folk når de skal lage en kopi av seg selv – særlig savnet de større variasjon av hårfarger og frisyrer, opplyser Snapchat i en e-post til Smart. 

Snapchat tok brukerne på alvor – I Deluxe-versjonen av Bitmoji finnes hårfarger i alle tenkelige nyanser som kan kombineres med nye frisyrer, ansiktstrekk, sminke og tilbehør på «uendelig» mange måter. Det er med andre ord kun fantasien som setter grenser for hvordan din avatar skal se ut.

Slik går du frem for å lage din Bitmoji Deluxe: 

1. Installer eller oppdater appen

Bitmoji-appen er tilgjengelig for både iPhone og Android og kan lastes ned i appstore eller Google Play. Dersom du allerede har Bitmoji-appen installert på telefonen din må du oppdatere appen for å kunne ta i bruk Bitmoji Deluxe. Er du Apple-bruker bør du også sjekke at du har den nyeste iOS-oppdateringen på plass, da appen ikke fungerer like godt med eldre iOS. 

Så du denne? Rediger video enkelt med QuickStories

2. Velg Bitmoji «style» 

Når appen er oppdatert må du velge «avatar-stil». Åpne appen og klikk på tannhjulet øverst til venstre for å gå til Innstillinger > Klikk på «Endre avatar-stil». Her er det tre muligheter å velge mellom: «Bitstrip», «Bitmoji Classic» og «Bitmoji Deluxe» > Velg Bitmoji Deluxe og sett i gang. 

Skjermdump Bitmoji-app

3. Start med en selfie

Den mest praktiske funksjonen i Bitmoji Delux er at du kan ta en selfie inne i appen, slik at du kan bruke den som «mal» når du bygger digitale deg. Når bildet er tatt gjelder det å etterligne så godt du klarer. 

Skjermdump Bimoji-app

4. Velg utseende 

Husk å sett av litt tid til å forme Bitmojien din. Når du først har begynt er det nemlig veldig vanskelig å slutte - og det er er overraskende hvor detaljorientert man blir hva gjelder utseende på sin egen avatar. Alt fra lengde på øyevipper til type briller og skjeggvekst skal velges ned til hver minste detalj, men ikke bli stresset om du ikke blir helt enig med det selv på første forsøk. Du kan når som helst gå inn å endre på Bitmojien din. 

Hos denne karen måtte skjegget oppdateres fordi skjegget i det analoge ansiktet hadde vokst betraktelig siden Bitmojien ble laget.

Skjermdump Bitmoji-app

5. «Dress to impress» – eller for jobb.

Selv om du kanskje ikke har råd til å kjøpe designer-klær i det virkelige liv, så har Bitmojien din det. Gjennom Snapchats partnerskap med ulike designere kan du velge og vrake i alt fra «high end»-design til «streetwear» til Bitmoji, i tillegg til arbeidsuniformer, og supporter-drakter. 

Skjermdump Bitmoji-app

Så du denne? Smart tipser: De beste Sonos-funksjonene

 6. Vis din personlighet! 

Når du er ferdig med å designe avataren din klikker du på lagre. Da lager appen automatisk en hel haug med «klistremerker» som viser digitale deg i ulike situasjoner, med passende tekst og uttrykk. For å kunne bruke avataren og klistremerkene i Snapchat må du først gi Snapchat tillatelse. Slik gjør du det:Åpne Snapchat > Klikk på spøkelse øverst til venstre > Klikk på Bitmoji > Koble til Bitmoji. 

Når du snapper venner som har også har koblet Bitmoji mot Snapchat, kan du bruke klistremerker med begges avatarer. 

Skjermdump Snapchat

Er du apple-bruker kan du også sprite opp kommunikasjonen i andre kanaler ved å legge til Bitmoji som et tastatur på telefonen din: 

Gå til innstillinger > Generelt > Tastatur > Tastaturer > Legg til nytt tastatur > Bitmoji. 

For de alle ivrigste kan Bitmoji også integreres som en utvidelse til nettleseren Google Chrome. Da kan du blant annet bruke avataren din i signaturen på Gmail. Klikk her for å laste ned utvidelsen. 

Skjermdump Gmail

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.