Før du sender av gårde et bilde til vennene dine sveiper du kanskje til siden, for å sjekke hvilke filter som er tilgjengelig. Hvilke filter du får opp avhenger av både hvor du er, hvilken dag det er – og om noen har laget et filter til en spesiell anledning. Det siste kan også du gjøre.

Sjekk også: QuikStories: Den enkleste måten å redigere video på

Halvparten av norske smarttelefonbrukere anvender Snapchat, og hver eneste dag er det hele 178 millioner mennesker som bruker det sosiale mediet på verdensbasis, opplyser Snapchat overfor Smart i en e-post. 

Disse brukerne sender mer enn 3,5 milliarder snapper daglig – og hele 3 milliarder av disse har et «geofilter».

Har du allerede en Snapchat-konto, er ditt personlige filter bare noen tastetrykk unna. Du trenger bare velge en mal, kanskje justere litt på fargene, legge til tekst og grafiske elementer. Deretter bestemmer du hvilken periode filteret skal være tilgjengelig i, og hvor stort geografisk område det skal dekke. Velger du et lite område, og varighet på kun ett døgn, koster det deg i underkant av en 200-lapp.

Les også: De beste smarttelefonene akkurat nå

Så enkelt gjør du det:

Skjermdump Snapchat.com

Steg 1: Klikk deg inn på Snapchats Geofilter-nettsider, og logg inn med Snapchat-kontoen din. 

Skjermdump Snapchat.com

Steg 2: Velg et tema, for eksempel «fødselsdager» eller «bryllup» og finn en mal du liker. Trykker du på «color» til høyre for mobilskjermen, kan du endre på fargene i malen.

Trådløs eller med ledning? Hva lader mobilen raskest?

Skjermdump Snapchat.com

Steg 3: Trykk på teksten på mobilskjermen for å endre teksten, eller for å flytte på den. Legg til flere tekstbokser ved å trykke på «+ TEXT» under «TEXT»-knappen til høyre for mobilskjermen, hvor du også kan endre font, tekstfarge og størrelse.

Skjermdump Snapchat.com

Steg 4: Legg til morsomme elementer, for eksempel en «bitmoji» av deg selv, som du finner under «ELEMENTS». Når du er fornøyd med resultatet klikker du deg videre.

Sjekk også: Effektiv trening med Apple Watch

Skjermdump Snapchat.com

Steg 5: Velg hvilke datoer filteret skal gjelde og klikk deg videre.

Skjermdump Snapchat.com

Steg 6: Bestem lokasjon for filteret. For eksempel din adresse eller et lokale. Alle som bruker Snapchat-appen i dette området vil få muligheten til å bruke filteret på sine bilder og videoer. Du vil få opp pris øverst i høyre hjørne, oppgitt i britiske pund. Klikk deg videre for å betale.

Så du denne? Appene som gir deg løpelyst

Skjermdump Snapchat.com

Steg 7: Gi et navn til «geofilteret» og legg inn betalingsinformasjon – og vipps så er ditt helt egne filter sendt avsted til Snapchat for godkjenning!

Vil du lære flere lure triks? Sjekk ut disse sakene:

Smart tipser: De beste Sonos-funksjonene

Smart tipser: Hodetelefon-triksene du bør ta i bruk

Åtte triks som gjør Google-hverdagen din mer produktiv 

Mac-triksene som gjør deg mer produktiv

Lad mobilen raskere med disse triksene

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.