– Det var ekstremt mange bra spillanseringer i fjor, men for min del var «The Legend of Zelda – Breath of the Wild» det største høydepunktet. Nintendo gjorde alt riktig ved lanseringen av den nye spillkonsollen – og endelig kom det et nytt Zelda-spill. Spillet har alt man forventet og mer til, forklarer Mikkel Melsom, som er YouTube-ansvarlig i Komplett og en dedikert gamer.

Les også: «Arena of Valor» – et av verdens raskest voksende mobilspill

Også Espen Harring, som er spillansvarlig i Komplett, er enig i at det nye Zelda-spillet var det beste spillet som ble lansert.

– Det var helt klart det største spillet – og også mitt høydepunkt. Jeg skal faktisk døpe datteren min til helgen, og hun skal hete Selda!

– Ellers var 2017 et år der det kom mange spill som en faktisk spiller helt igjennom. Det er lenge siden jeg har spilt så mange spill som jeg har fullført, for eksempel «Horizon Zero Dawn», «Supermario Odyssey» og så klart «The Legend of Zelda - Breath of the Wild», legger Harring til.

SPILL-EKSPERTER: Mikkel Melsom (t.v.) og Espen Harring i Komplett mener det er mange spennende spill like rundt hjørnet. Foto: VG Partnerstudio

– Var det noen spill som skuffet i fjor?

– Ja, absolutt. Jeg er blodfan av Star Wars, men «Star Wars Battlefront II» var skuffende. Her lå alt til rette for at spillet skulle bli en suksess. Ikke bare er det et tilskudd i et allerede elsket franchise, men spillet kom også samtidig med en ny kinofilm. Jeg har spilt meg gjennom det, men det er så tydelig at de som står bak vil ha mer penger, og de har ødelagt spillet med mikrotransaksjoner, sier Melsom som får støtte av Harring:

– Det var årets nedtur, helt klart.

For å få tilgang til fordelaktige gjenstander i spillet, ville EA Games at spillerne skulle betale med ekte penger. Som følge av massiv kritikk fra brukerne har de nå fjernet mikrotransaksjonene. 

Så du denne? E-sport-ekspertene: Slik kan du bli en proff gamer

Men la oss ikke dvele for mye ved fortiden – her er spillene ekspertene gleder seg mest til i år:

«Marvel’s Spider-Man»

I løpet av året får vi et gjensyn med karakteren Peter Parker når Insomnic Games og Sony Interactive Entertainment lanserer et nytt Spider-Man-spill, noe som nok vil bringe tilbake barndomsminner og nostalgiske følelser blant mange Marvel-fans.

– Jeg likte å spille Spider-Man da jeg var yngre, og har lenge savnet et godt Spider-Man-spill. Dette blir et svært «open world»-spill, hvor det blir mye slenging fra sted til sted. Det gleder jeg meg til, sier Melsom.

Harring er ikke selv noen stor «fan» av Marvel-universet, men gleder seg likevel veldig til lanseringen.

– Det mekaniske i spillet blir veldig spennende. Dette likner en god del på Spider-Man-spillet som kom til PlayStation 2, og det var helt legendarisk.

Sjekk også: Alt du trenger å vite om Nintendo Switch

Spillet er eksklusivt for PlayStation, og vil komme i løpet av 2018. Forhåndsbestill her:

«Far Cry 5»

I fjor lanserte spillselskapet Ubisoft «Assassin’s Creed: Origins», som fikk svært gode omtaler. I år vil selskapet lansere et nytt kapittel i en annen kjent spillserie, nemlig Far Cry. Spillet vil utfolde seg i en fiktiv by i USA, hvor du blir kjent med medlemmer fra et ekstremistisk kult-miljø.

– Ubisoft gjorde en kjempejobb med det nye Assassin’s Creed-spillet, og fra det vi har fått se av Far Cry 5, ser det ut til at de leverer nok en gang. De har ventet lenge med å komme med noe nytt i denne serien, og det virker som at de har hentet tilbake noen av kreftene fra «Far Cry 3» – som var et veldig bra spill, sier Melsom.

Spillet kommer til alle plattformer, og lanseres 27. mars. Forhåndsbestill her:

«Skull and Bones»

I tillegg til «Far Cry 5» lanserer også Ubisoft et piratspill hvor det ser ut til at spillskaperne har plukket noen av de beste elementene fra spillet «Assassin´s Creed IV: Black Flag» fra 2013.

– Ubisoft viste oss i fjor at de virkelig kan, og selv om vi ikke har fått høre så mye om «Skull and Bones» siden i sommer, mener jeg vi burde ha litt troen på at de leverer også her, sier Harring.

Spillet kommer til alle plattformer, og lanseres høsten 2018. Forhåndsbestill her:

«A Way Out»

Et annet spill ekspertene har høye forventninger til er «A Way Out», som er laget av svenske Josef Fares, som regisserte filmene «Kopps» og «Jalla jalla». Spillet fikk mye omtale da det ble vist frem under fjorårets E3 i Los Angeles, som er en av de viktigste messene i spillverdenen. 

Ved å samarbeide med en annen spiller, enten i samme rom eller online, styres karakterene Leo og Vincent, to fanger som må bryte seg ut av et fengsel og deretter holde seg unna myndighetene. 

– Spillet lover veldig bra, basert på trailerne som har kommet. Her har utviklerne gjort et nytt grep på multiplayer-biten. Du kan nemlig bare spille med splittet skjerm, og det ser faktisk ikke ut til å bli en single-player-modus, sier Melsom.

Et snedig grep Fares og EA har gjort, er at begge spillerne ikke trenger å kjøpe spillet. En duo behøver med andre ord bare ett spill.

Spillet kommer til alle plattformer, og lanseres 23. mars. Forhåndsbestill her:

«Red Dead Redemption 2»

Spillselskapet Rockstar Games, som står bak den populære GTA-spillserien, er ventet å komme med en oppfølger til et av de mest populære – og ifølge ekspertene et av de beste – spillene de har laget: «Read Dead Redemption» fra 2010. I likhet med forgjengeren er actionspillet satt i et «western»-miljø.

– Dette kommer til å bli så bra at mange av de som vanligvis spiller på PC kommer til å krype til korset og kjøpe seg PlayStation kun for å få spille dette spillet, sier Harring.

– Det er et singelplayer-spill med en stor historiedel, som man kan bruke lang tid på. Vi håper spillet vil komme i år, men vi vet faktisk ikke om det gjør det. Rockstar Games tar seg god tid, og det kan hende lanseringen blir utsatt til 2019, legger Melsom til.

Fikk du med deg?Disse gamerne tjener millioner og blir gjenkjent på gaten

Spillet vil først bli lansert til Xbox og PlayStation, muligens i andre kvartal av 2018. Forhåndsbestill her:

«Shadow of the Colossus»

Ifølge ekspertene er det også svært spennende at det kommer en ny utgave av spillet «Shadow of the Colossus», som sist ble utgitt i 2011. Særlig Harring gleder seg til dette spillet.

– Det er et action-eventyrspill som ikke er likt noe annet. Det er vanskelig å beskrive det, og må rett og slett bare testes. Her får dere stole på anbefalingen til en som har spilt en god del, ler han.

Spillet har tidligere fått god kritikk, blant annet for å være minimalistisk designet og for å ha en følelsesfull handling.

Spillet er eksklusivt for PlayStation og lanseres 6. februar. Forhåndsbestill her:

«Anthem»

Et av spillene ekspertene har høyest forventninger til, er et nytt spill fra utviklerne i BioWare, som blant annet har laget Mass Effect-spillene. «Anthem» vil bli et action-rollespill, hvor spillkarakteren har på seg en såkalt «exosuit», en drakt som er en slags mobil maskin, som kan tilpasses med ulike våpen og ekstra krefter.

Les også: Slik gikk det da vi testet PlayStation VR

– Det likner litt på «Destiny 2», som kom i høst, og grafisk ser «Anthem» bare utrolig bra ut!

Spillet kommer til alle plattformer, og antakeligvis i slutten av 2018. Forhåndsbestill her:

«Death Stranding»

Det siste spillet Melsom og Harring gleder seg til – og håper kommer – er «Death Stranding», som det er kommet få hint og avsløringer om.

– Det er Hideo Kojima som har laget spillet – min «all time»-favoritt-spillskaper. Vi vet så lengt veldig lite om spillet, og trailerne som har kommet har bare gjort oss mer og mer forvirret. Det vi vet er at det ligger en intrikat historie i bunnen – og siden det er Kojima som har laget spillet,  det bli bra, sier Melsom og legger til:

Foretrekker du retro-spill? Slik får du liv i den gamle konsollen

– Men det er faktisk ikke sikkert spillet kommer i år. Kojima drøyer gjerne et halvt år, hvis han føler at spillet ikke er helt ferdig.

Spillet kommer til PlayStation og PC, muligens i løpet av 2018. Forhåndsbestill her:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.