I sin tredje utgave av smartklokker har Apple lagt mye vekt på funksjoner relatert til aktivitet og trening – en gledelig nyhet til deg som har som nyttårsforsett å trene mer.  

Klokken logger alt fra søndagsturer til ekstreme treningsøkter og skal være både smartere og mer motiverende enn sine forgjengere. 

– Klokken har alle funksjoner du ønsker deg fra en sportsklokke. Prosessoren er blitt raskere og pulsmåleren er forbedret, noe som gjør klokken mer nøyaktig. I tillegg tåler den vann ned til 50 meter og batteritiden har blitt mye bedre enn tidligere, sier Anne Grethe Holst, som er produktsjef for smartklokker i Komplett. 

Designmessig er klokken lik den første utgaven i serien, men den har et større utvalg av reimer enn tidligere, som gir deg mulighet til å se så sporty, elegant eller hipp ut som du bare vil. 

– Totalsummen av lekkert design og alle funksjonene gjør dette til en veldig solid treningsklokke som gir deg tilbakemeldinger på alt fra søvnmønster til væskebalanse, sier Holst. 

Les mer: Trikset som kan gjøre det lettere å stå opp

Finn motivasjonen med treningsapper

En som virkelig har satt klokken på prøve er personlig trener, tennisspiller og blogger Christina Mihaela Carare. 

– Jeg har vært trofast til Apple Watch i tre år nå. Den er allsidig og jeg bruker den hver dag på jobb, på tennis og på trening. Jeg falt umiddelbart for muligheten til å bruke klokken uten å måtte bruke pulsbelte i tillegg, siden den innebygde sensoren måler pulsen på håndleddet, sier Carare. 

FAVORITT-KLOKKA: Med sin Apple Watch i aluminium gull-finish på armen, har personlig trener og blogger Christina Mihaela Carare full kontroll på aktivitetsnivået.  FOTO: Steffen S. Sølvberg

Dessverre er det ikke slik at en klokke i seg selv får deg i god form, men nytt og fresht utstyr kan i det minste gi en dytt i riktig retning. Apple Watch har en rekke funksjoner som skal motivere deg til å trene mer. En av dem er aktivitetsmåleren som følger med på all aktivitet du foretar deg – til og med hvor mange ganger du har stått oppreist i løpet av de siste 12 timene. 

Klokken er også kompatibel med en rekke eksterne treningsapper. Carare anbefaler alle å teste flere ulike apper for å finne sine favoritter.

– Jeg har testet ut mange ulike apper både hva gjelder trening, kosthold og produktivitet. Over tid har jeg funnet noen faste favoritter, samtidig som jeg har noen ekstra på lager til den dagen jeg tenger litt ny inspirasjon, sier eksperten. 

Her noen av Carares favoritt-treningsapper: 

1. HIIT and Tabata:

Dette er en gratis app som gir deg full kontroll på intervalltreningen. Du kan selv tilpasse tid for oppvarming, treningsintervall, pause og antall runder. 

– Hvis jeg har god tid på trening, avslutter jeg gjerne en styrkeøkt med intervaller på tredemøllen og stiller appen inn på for eksempel åtte runder med 20 sekunder sprint, 10 sekunder pause – og gjentar dette 2-4 ganger med ett minutts pause mellom hver økt, forklarer Carare.

Appen kan også kobles mot Polar pulsbelte. Les mer om HIIT and Tabata her.

Så du denne? Appene som gir deg løpelyst

2. Polar Beat: 

Polar beat er en app for pulsregistrering tilpasset over 100 ulike aktiviteter, fra tennis til terrengsykling. Appen er gratis og kan brukes både med eller uten pulsbelte.

– Appen fungerer utmerket med Apple Watch. Jeg bruker den ofte på kundene mine for å utføre maks – eller submaksimal pulstest. I tillegg fungerer den godt som en treningslogg, fordi den viser alle registrerer økter og personlige rekorder for kalorier, distanse og gjennomsnittsfart per distanse, forklarer eksperten.

3. Endomondo:

En personlig trener, rett på håndleddet – helt gratis. Endomondo hjelper deg å holde motivasjonen oppe med tilbakemeldinger under økten, logger treningsøktene dine og registrerer progresjon. 

4. 7 Minute Workout Challenge (7MWC)

Du trenger ikke være medlem på et treningssenter for å trene, tipser Carare. Denne appen veileder deg gjennom forskningsbasert «Syvminutterstrening» som kan gjennomføres hvor som helst og når som helst – perfekt for deg som er i tidsklemma! Appen gir deg grundig instruksjon i form av bilde, video og tekst, så her kreves ingen forkunnskaper. Appen koser 33 kroner i AppStore

Les også: Ikke dropp trening i ferien – slik holder du deg aktiv

Husk musikk

Ingen trening uten skikkelige treningsbeats! Åpne din foretrukne strømmetjeneste, enten det er Spotify, Apple Music eller en annen, og lag en spilleliste med masse fart i – så vil treningen gå som en drøm. 

Fordi klokken ikke har fysiske tilkoblinger må den brukes med Bluetooth-hodetelefoner eller Apples egne trådløse AirPods. 

HUSK! Mange av funksjonene på Apple Watch er avhengig av at du har en iPhone, så hvis du en Android-bruker kan det hende du vil få bedre utbytte av en annen sportsklokke.  Se Kompletts utvalg av smartklokker her.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.