Google holder kortene tett til brystet og vil ikke uttale seg om Google Daydream riktig enda, men neste uke vil vi mest sannsynlig se første glimt av Googles nye VR-briller når techselskapet avholder utviklerkonferansen O/I i San Fransisco 4. oktober.

I likhet med Samsungs Gear VR vil Google Daydream benytte en smarttelefon som skjerm, men sammen med headsettet vil det også følge med en håndkontroll, skal vi tro skissene Google selv har vist frem.

Les også: Her er høsten spillkonsoll-nyheter

Lanserer kjente apper i VR

I forrige uke åpnet internettgiganten Daydream-plattformen for VR-utviklere og den første telefonen som støtter plattformen er allerede i butikk, nemlig Huawei Nexus 6P, skriver blant annet iTech Post.

Nøyaktig hva Googles utviklere har kokt sammen er fremdeles ukjent, men Google skriver på sin VR-side at Daydream «vil ta med dine favorittapper inn i virtuell virkelighet», akkompagnert med app-ikonene til blant annet YouTube, HBO og mobilspillet Action Bowling.

Sjekk også: Slik gikk det da vi testet PlayStation VR

POPULÆRE APPER: Med Google Daydream vil vi antakeligvis kunne bruke apper vi allerede kjenner til – i virtuell virkelighet. Foto: Skjermdump vr.google.com

Norsk selskap jobber med Daydream

Det norske VR-selskapet Making View er nå midt i prosessen med å sette opp et såkalt «Daydream development kit», som kreves for å utvikle Daydream-applikasjoner.

– Tanken bak Daydream er veldig god. Nå åpner Google opp for at denne typen teknologi kan brukes i hele Android-universet. Hva slags telefon man har skal spille en mindre rolle, noe som er et veldig godt tiltak for å få VR ut til massene, sier daglig leder i Making View, Are Vindfallet, til Smart.

Det Hamar-baserte selskapet er blant dem som har lengst fartstid når det gjelder VR her til lands. I år fyller de ti år, men å jobbe med VR har ikke vært like enkelt hele veien.

I fjor inngikk de imidlertid et samarbeid med YouTube, og ble blant de første i verden til å publisere 360-videoer på videoplattformen. I en årrekke har de også hatt en god relasjon med Google, forklarer daglig leder i selskapet.

Fikk du med deg denne? Alt du trenger å vite om VR

– Vi sitter med ganske mye informasjon, selv om Google holder korta tett til brystet. Det blir veldig spennende å se hardware-kittet de nå lanserer. Nå har vi sett mye til VR-opplevelser der man observerer eller bruker hodebevegelser. Det blir interessant å se hva Google ønsker å bruke kontrollene til – og hvordan de skal løse dette.

NORSKE VR-EKSPERTER: Gjengen i Making View er snart i gang med utvikling av apper til Google Daydream. Her er Lars Schrøder (t.v), Pål S. Vindfallet, Daniel Ervik og Are S. Vindfallet. Foto: Making View

Stort potensial

Selv om VR-ekspertene i Making View ikke har fått teste eller se Googles nye VR-utstyr, ser de allerede et stort potensial i Google Cardboards etterfølger.

– Daydream passer også veldig godt inn i noen prosjekter vi jobber med nå. Et veldig relevant case vi har kickstartet nylig handler om å dra VR inn i grunnskolen. Siden Google Daydream skal gå på kryss av alle Android-telefoner ser vi dette som en veldig potensiell teknologi å anvende.

Les også: Reglene du må kunne før du flyr med drone

Hvilke aktører som er involvert i dette prosjektet vil ikke Vindfallet avsløre ennå, men han røper at VR-prosjektet handler om kunnskapsoverføring, og at man ser for seg at VR kan være et interessant verktøy å bruke til å formidle de grunnleggende prinsippene innfor matematikk.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.