Selv en ekte juleentusiast kan bli rastløs når det nærmer seg fjerde juledag. For Espen Harring, som er markedsansvarlig for gaming hos Komplett, er spillkonsollen et perfekt avbrekk fra alle tradisjonene. 

– Ingenting er som litt god, gammeldags konkurranse blant familiemedlemmer

Det siste året har det vært veldig populært å spille mutliplayer online, fremfor å samle gjengen for en runde med gaming. Heldigvis egner mange av spillene – som ble sluppet i høst – seg ypperlig til å spille sammen. 

LEK OG MORO: Med VR-briller på hodet er gaming-entusiasten Espen Harring (t.v.) i sitt ess. Her avbildet sammen med kollega Mikkel Melsom.  VG Partnerstudio

– For noen år siden var det «Sing Star» og «Guitar Hero» som samlet folk foran TV-en. I år har det blitt sluppet flere lignende spill, så det er gode muligheter for både bilkjøring, allsang og dans i stua, sier Harring. 

– Hvilken spillkonsoll anbefaler du familier å kjøpe, hvis de ikke allerede har en? 

– Nintendo Switch er et veldig familievennlig valg. Den har spill som er enkle å «catche», selv for de aller minste. I tillegg tror jeg mange i dagens foreldregenerasjon har et forhold til Nintendo og Super Mario. Her er det med andre ord underholdningsverdi for hele familien, sier Harring. 

Spillkonsollen PlayStation er også et trygt valg. Den nyeste konsollen i rekken, PlayStation 4 Pro, er den mest populære konsollen på markedet akkurat nå og har en stor spillkatalog som inneholder mange spill for både barn og voksne. 

Les mer: «It's a me, Mario» – historien om verdens mest kjente rørlegger

Når konsollen er i hus er det bare å sette i gang. Her er gaming-ekspertens favoritt-spill: 

Let’s Sing 2018

Ta deg en halspastill og varm opp stemmen – her er endelig Nintendo Switch’ første Karaoke-spill! Let’s Sing har en fyldig katalog med 30 internasjonale «smash hits» fra Coldplay til Calvin Harris. Jo mer du synger, jo større er sjansen for at du vil klatre på de nettbaserte topplistene. Det spiller ingen rolle om du høres ut som «Carola» eller ei kråke – her er det innsatsen som teller. 

Let's Sing 2018 spilles på Nintendo Switch.

Mario Cart Deluxe 8

Lite vekker konkurranseinstinktet som å kappkjøre med de kjente figurene fra Super Mario-universet. Mario Cart Deluxe 8 inkluderer 48 baner, 41 karakter (36 fra originalspillet og fem nye) og to nye hjelpemidler fra forgjengeren. Her blir det fort høylytt, med mye fart og moro.

– Datteren min spiller masse Nintendo Switch, og hun har virkelig fått teken på Mario-spillene. «Mario Cart» kan spilles på fire forskjellige nivåer og passer derfor like godt til fire-åringen som til meg, sier Harring. 

Mario Cart Deluxe 8 spilles på Nintendo Switch.

Så du denne? «Arena of Valor» – et av de raskest voksende mobilspillene nå

Just Dance 2018 

– Denne listen er neppe fullkommen uten «Just Dance 2018». Her spiller det ingen rolle om du er ung eller gammel. Skru opp lyden og slå dere løs – dette spillet gjør en hvilken som helst stue om til et dansegulv, sier Harring entusiastisk. 

«Just Dance 2018» er det nyeste tilskuddet i tidenes største musikkspill-serie. Det er lagt til 40 nye låter som varierer fra nye hits til gamle slagere. Skulle du likevel savne noen låter kan du lage deg en konto på «Just Dance Limited» – en abonnementsbasert strømmetjeneste for «on-demand»-dansing. I tillegg har spillet fått en ny barnemodus, med koreografi laget spesielt for barn. Du trenger hverken kamera, «Kinect», PS Move eller Joy-Cons. Du bruker bare smarttelefonen med «Just Dance Controller»-appen.  

Just Dance 2018 kan spilles på PS4, Nintendo Switch og Xbox One.

Rocket League collector’s edition

Rocket League er en hybrid av fotballspill og bilspill, der spillerne er byttet ut med «rakettbiler» og målet er å sende den enorme ballen i mål. Rocket League går raskt unna og er ifølge eksperten enkelt nok til at man kan lære seg mekanikken på et par minutter. 

– Du kan velge om du vil spille kun dere eller med flere spillere over nett. Man kan være opp til åtte spillere på banen totalt, sier Harring. 

Rocket League kan spilles på Xbox One og Playstation, og lanseres til Nintendo Switch 22. Januar 2018.  

Les også: Den store konsollguiden

FIFA 18

Du trenger ikke være fotball-entusiast for å ha det gøy med det nye FIFA 18. Hank inn søskenflokken og smett inn en runde mellom koking av poteter og dagens tredje bordsetning – eller finn frem fotballtrøyer, lag en turnering og kjør full fotballfest i stua. Uansett hvor lenge dere skal spille – husk å kjøp inn en «pokal» til vinneren! 

FIFA 18 kan spilles på både PS4 og Xbox One

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.