I dag har Emilie en stor følgerskare på Twitch, som er en plattform laget for direkte videostrømming av videospill. Mye har skjedd siden hun streamet sin aller første sending for litt over to år siden.

Les mer om Emilie her: Hun er Norges uoffisielle Twitch-dronning

– Jeg ville prøve det ut ­– bare for gøy. Jeg hadde sett på diverse streams på Twitch tidligere, og tenkte det ville være kult å prøve selv, forklarer Emilie til Smart.

Den første sendingen gav mersmak og nå har Emilie, som på internett er best kjent som «Emzia», en fast timeplan for sendingene sine, slik at dem som følger kanalen hennes vet når de kan forvente å se henne live: hver tirsdag, torsdag og søndag.

Sjekk også: «Beasverden»: Slik blir du en «youtuber»

STOR PÅ TWITCH: Emilie har drevet med Twitch i over to år, og hun har flere gode tips på lur.  Foto: VG Partnerstudio

Flere lever godt av Twitch

De største Twitch-profilene blir gjerne sponset med utstyr fra ulike aktører, og tjener i tillegg penger på donasjoner og abonnenter på Twitch. Det er helt gratis å sette opp en Twitch-konto og å se på en stream, men å abonnere på brukere koster fem dollar i måneden.

­– Du kan tjene alt fra én til flere hundre dollar på én stream dersom du har en stor følgerskare, men det er selvsagt helt frivillig å donere penger. Folk gjør det for å vise at de setter pris på jobben du gjør, sier Emilie og legger til:

– Du kan tjene gode penger om du har mange følgere. Det er flere store streamere der ute som lever veldig godt av det.

Så du denne? Andjela brenner for e-sport og gaming

Twitch-kanalen åpner mange dører for Emilie – som blant annet har vært programleder på Viasat Sport-programmet «World of Esports» og reist på flere gaming-events i utlandet. I dag jobber hun i mediebransjen og trives med variasjonen på jobb og hjemmebane.

– En bør streame fordi det er noe man synes er gøy, og en bør ikke ut av det blå slutte i jobben sin for å bare streame. Hvis du ønsker å satse, vil jeg anbefale å starte i det små, og på sikt se om det er noe du trives med og kan leve av, tipser hun, og legger til at hun ikke ser bort ifra at hun vil jobbe mer med e-sport, gaming og TV i fremtiden. 

– Jeg synes spillindustrien er veldig spennende og tar ting litt som det kommer.

Les også: Verdens mest populære onlinespill er ikke engang lansert

KLAR FOR STREAM: Emilie bruker to skjermer, én til Twitch og én til gaming når hun streamer. Foto: VG Partnerstudio

Kom i gang med riktig utstyr

Da Emilie begynte å direktesende hadde hun lite ekstra utstyr, utover en gaming-PC. Nå er et hjørne av soverommet hennes fullt tilpasset streaming.

­– Jeg er en veldig casual gamer, og har derfor ikke vært så opptatt av PC-ens spesifikasjoner. Jeg hadde en dårligere PC før, og den måtte jeg oppgradere fordi det kreves mer av PC-en når en streamer i tillegg til å spille. Jo bedre PC du har, jo bedre kvalitet blir det på grafikken og streamen.

Er du nysgjerrig på «Emzias» «set up»? Klikk deg inn på kanalen hennes hvor du kan se hvilke komponenter hun har i PC-en sin.

Sjekk også: Slik velger du riktig gaming-utstyr til PC

­– Det finnes mye forskjellig utstyr en kan kjøpe, men jeg mener det aller viktigste er web-kamera, mikrofon og headset. Headset bør du uansett ha når du gamer, mens et godt kamera og en ordentlig mikrofon vil gi et klart bilde og god lyd på streamen, forklarer hun.

Her er utstyret «Emzia» selv bruker til streaming: 

Headset fra Logitech

Webcamera fra Logitech

Mikrofon fra Blue

«Emzias» beste tips for å lykkes

Det er selvsagt ikke bare riktig utstyr som trengs for å gjøre det godt på Twitch. Hun understreker at det aller viktigste så klart er å ha det morsomt – og å spille spill en selv synes er morsomme.

Vil du følge «Emzia» på sosiale medier?

Twitch.tv/emzia

Instagram.com/emziatv

Twitter.com/emziatv

Av hensyn til privatlivet ønsker ikke Emilie å bruke sitt fulle navn i saken.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.