«I år skal jeg kjøpe julegavene tidlig!» 

En kjent tanke for de fleste … Så flyr desember av gårde, og før du vet ordet av det har hovmesteren skjenket i det siste glasset og julaften er bare et par timer unna. Heldigvis det er fortsatt ikke for sent å glede de nærmeste.

– Jeg pleier alltid å handle gaver helt på tampen, sier Espen Harring, som er spillansvarlig i Komplett. 

Hans tips er å velge digitale gaver, for eksempel gavekort eller abonnement på strømmetjenester. Da sparer du både porto og innpakningspapir – og best av alt: Du kan ordne det fra sofaen hjemme.

Her er seks gode gavetips: 

1. Digitale bøker

TIL LESEHESTEN: E-bøker er like gode som vanlige bøker – bare mer praktiske. Her er e-boken lastet ned på en nettbrett.   Produsenten

Digitale bøker er enda lettere å pakke inn enn vanlige bøker – alt du trenger er et kort. I tillegg er e-bøker lettere for mottakeren å ha med seg på ferie eller i veska på vei til jobb, så her er det vinn-vinn. Kjøp en e-bok på nettbutikken til for eksempel Tanum, eller et abonnement på lydbøker gjennom Storytel, og la mottakeren velge og vrake i tusenvis av titler. 

2. Gavekort fra iTunes

Har du en ivrig app-bruker i familien? Da er et elektronisk gavekort fra iTunes midt i blinken! Beløpet bestemmer du selv og gavekortet kan brukes i iTunes Store, iBooks Store, App Store eller på Apple-musikk-medlemskap. Velg det designet du liker best og skriv en liten hilsen, før du sender av gårde herligheten direkte til mottakerens innboks. Enklere blir det ikke. 

Gavekort kjøpes i App Store på mobil eller på nett

DIGITAL GLEDE: Et gavekort er alltid en vinner! Skjermdump iTunes Store

Om du har sett deg ut en spesiell app eller et spill du har lyst å gi bort, er det også mulighet for det. Alt du trenger å gjøre er å åpne App Store på en iOS-enhet, søke opp applikasjonen og trykke på ikonet øverst til høyre. Da vil du få opp alternativet «send som gave».

RETT PÅ TELEFONEN: Du velger selv hvilken dato gavemottakeren skal få gaven sendt til mobilen sin.  Skjermdump App Store

Les også: «Arena of Valor» – et av de raskest voksende spillene akkurat nå

3. Hjemmelaget gavekort

En opplevelse blir alltid godt mottatt. Lag et fint kort og legg ved en kupong som kan byttes i en reise, en konsert –  eller kanskje et bedre måltid.

Trenger du inspirasjon til kortet? Ta en titt her:

4. Abonnement på strømmetjenester

Lei av å låne bort strømme-abonnementet ditt til søsken som «bare skal se én episode» hver søndag? Da kan du gi bort et gaveabonnement på Netflix, TV2 Sumo eller HBO Nordic, så er underholdningen sikret både i romjulen og langt inn i neste år. 

Et abonnement på Netflix koster mellom 99 kroner og 139 kroner per måned, avhengig av type abonnement.

Abonnement på HBO Nordic koster 89 kroner per måned for nye kunder.

På TV2 Sumo kan du velge i mellom en rekke abonnementer. Prisene starter på 99 kroner per måned. 

Så du denne? Emile er Norges uoffisielle dronning av Twitch

5. Gavekort på Komplett

PRINT OG KLIPP: Gavekortet fra Komplett kan både sendes digitalt og printes ut hjemme. Skjermdump Komplett.no

Dab-radio, pulsklokke, kaffemaskin eller spill til Nintendo – hva enn som står øverst på ønskelista til gavemottakeren, er sjansen stor for at hun eller han finner noe de liker hos Komplett. Gi bort et gavekort og la mottakeren velge akkurat den gaven hun eller han har lyst på.

Enkelte spill kan kjøpes og lastes ned direkte fra Komplett – alt du trenger er å gi bort en kode.

6. En gave med mening

Veldedige julegaver er et godt alternativ til den som har alt – eller som en tilleggsgave. Finn en organisasjon som betyr noe for deg, og gi bort en julegave som vil glede flere denne juleaften. 

Gavene kan kjøpes på organisasjonenes hjemmesider. 

Annonse

Hold deg oppdatert!

Følg Komplett.no på You Tube og få med deg siste nytt innen tech og gaming. Her finner du unboxing, tester, streaming, tips og triks.