Glem alle gamer-stereotypiene. En «ekte gamer» kan nemlig ikke settes i bås, og det Emilie et prakteksempel på. Hun har en vanlig «åtte til fire-jobb» og et tilnærmet «A4»-liv i Oslo, men når kvelden kommer tar hun på seg hettejakke og headset, og rigger seg til foran PC-en.

Les også: Verdens mest populære onlinespill er ikke engang lansert

Helt siden hun var liten har hun hatt en interesse for dataspill. Det har alltid vært en hobby hun har dyrket. Men de siste to årene har hun i tillegg sendt livesendinger av at hun spiller spill på Twitch, som er en plattform for direkte videostrømming av videospill. Der har hun etablert seg som en av de aller største streamerne i Norge – med over 37.000 følgere.

EMILIE LIVE: Slik ser det ut når Emilie streamer direkte på Twitch. Til høyre ser du chatten med kommentarer fra seerne. Foto: Skjermdump Twitch

– Skulle gjerne hatt mer tid til streaming

Hun har forståelse for at ikke alle ser poenget med å se på noen som spiller dataspill, men den faste følgerskaren vitner om at mange synes dette er god underholdning.

Tre faste dager i uken går hun «live», og da kan alle som vil se Emilie, som på internett bare går under navnet «Emzia», spille og snakke med dem som sender inn meldinger i chatten. For tiden er det spillet H1Z1 det først og fremst går i, et skytespill hvor det gjelder å drepe for ikke å bli drept selv.

­– Kunne du tenke deg å si opp jobben og game på fulltid?

­– Jeg får ofte det spørsmålet, og det er litt vanskelig å svare på. Jeg skulle gjerne hatt mer tid til streaming, men jeg måtte nok uansett gjort noe annet ved siden av, slik at jeg ikke bare ville blitt sittende hjemme. Jeg vet at mange som bare streamer kan føle seg litt ensomme.

Sjekk også: Slik velger du riktig gaming-utstyr til PC

Spennende muligheter på grunn av gamingen

PÅ EVENT I USA: I forrige uke var «Emzia» på Twitch-arrangementet Twitchcon og på en turnering i spillet H1Z1, som er favorittspillet hennes. Foto: Privat

Hvis du har kanalen Viasat Sport i TV-pakken din har du kanskje også sett Emilie der. Der er hun nemlig en av programlederne i programmet «World Of Esport», som sendes i 35 land. I tillegg blir hun stadig invitert på ulike arrangementer over hele verden.

­– I forrige uke var jeg i Long Beach, California, hvor jeg deltok i en H1Z1-turnering med utvalgte youtubere, streamere og gamingprofiler. Jeg hadde håpet på å være blant de ti beste, men kom på 22. plass av totalt 75. Men jeg er ikke en profesjonell spiller, og det er heller ikke målet for min del.

Les også: Snart er Super Mario tilbake

Emilie har en gamer-PC fra Komplett. Du kan se full liste over komponentene på Twitch-kanalen. PC-en hennes er satt sammen av blant annet disse komponentene:

«Kom ut som gamer» til vennene

At Emilie har skapt seg et navn i gamingmiljøet har med andre ord åpnet mange dører for henne. Miljøet er fremdeles mannsdominert, men i mindre grad enn tidligere, mener hun.

­– Jeg føler det er flere jenter som gamer nå enn før. Det tror jeg det er flere grunner til, for eksempel at det har kommet flere spill som appellerer til jenter, og at det har blitt mer akseptert å være en jente som gamer.

­– Men gaming har nok alltid vært litt stigmatisert, og jeg husker jeg syntes det var litt flaut da jeg skulle fortelle vennene mine om at jeg hadde begynt å streame.

Fikk du med deg? Her er spillene du bør glede deg til i høst

De fleste vennene til Emilie er nemlig ikke gamere, men de ble ikke sjokkerte da hun fortalte om hobbyen. Hun har tross alt alltid vært opptatt av spill, PC og teknologi.

­– Nå synes de det er kult og er veldig støttende. Når jeg er live hender det at de stikker innom og ser, og sender meg en melding om at de ser på.

Av hensyn til privatlivet ønsker ikke Emilie å bruke sitt fulle navn i saken.

Er du nysgjerrig på Twitch? Her er «Emzias» fem tips til deg som vil komme i gang:

• Spill spill som du synes er gøy å spille

• Skriv litt om deg selv på profilen din, slik at folk kan bli kjent med deg

• Sett opp sendinger på faste dager, slik at folk vet når de kan forvente å se deg live

• Legg til grafikk inne på siden din, slik at profilen ser litt mer spennende ut

• Vær aktiv på Twitch og følg streamere som du synes er underholdende. Bli inspirert av andre og hva de gjør i sine kanaler.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.