Playerunknown’s Battlegrounds, eller PUBG som det gjerne bare blir kalt, er et online «last man standing»-skytespill hvor du og 99 andre hopper ut av et fly og lander på en forlatt øy. Alle starter helt uten hjelpemidler, men du vil raskt finne både våpen, kjøretøy og medisinsk utstyr når du begynner å lete. Deretter er det om å gjøre å overleve og stå igjen helt til sist.

En betaversjon av spillet ble først sluppet ­– og utsolgt – før en «early access»-versjon til PC ble tilgjengelig i mars i år. Innen året er omme vil det ferdige spillet mest sannsynlig bli utgitt til både PC og Xbox, og det er fremdeles uklart om det i det hele tatt kommer til PlayStation.

Sjekk også: Slik velger du riktig gaming-utstyr til PC

Gamere former spillet

Levi Haakenstad Sørensen, som er kaptein på PUBG-esportlaget til spillorganisasjonen Spett Gaming, tror spillet har lyktes å få en enorm fanbase på kort tid fordi de som står bak spillet hele veien har lyttet til brukernes tilbakemeldinger.

– Spillet har vært en braksuksess helt fra start. Dette er nok første gang noen har «nailet» det å slippe et «early access»-spill.

Les også: Snart er Super Mario tilbake

PÅ «SPETTLAN»: Levi har spilt mye nesten hele livet, og nå er det først og fremst PUBG det går i. Foto: Marius W. Volden, Mavvi Media

Sørensen forklarer at Brandon Greene, som lager spillet, våget å sende ut et spill som var langt fra perfekt, og i begynnelsen kom det derfor ofte nye oppdateringer med endringer basert på feedback fra spillerne.

– Når en føler at man er med på å forme spillet, får en også et slags eierskapsforhold til det, sier gameren og forklarer at flere innspill han har foreslått faktisk har blitt lagt til eller endret.

Så du? Dette er nytt i FIFA 18

Verdens største online-spill

Gameren, som kaller seg for «Ivel», har tilbrakt mer enn 1.100 timer i det fiktive universet, som har flere likhetstrekk med filmer som «Battle Royale» og «Hunger Games» ­– hvor handlingen i stor grad dreier seg om at karakterene må drepe eller bli drept.

«KORTE» SPILL: Hver runde varer fra ett minutt til omtrent 35 minutter, avhengig av hvor lenge du overlever. Når tiden renner ut «krymper» også kartet, og du er nødt til å flytte deg stadig nærmere motstanderne. Illustrasjon: Skjermdump PUBG

Sørensen har på et tidspunkt vært rangert som best i PUBG i Europa med sin «squad», men har siden blitt vippet av tronen. Med tanke på den raske veksten i antall spillere, er det imidlertid ikke veldig overraskende. PUBG-spillingen er nemlig ingen fulltidsjobb i dag, og Sørensen bruker også tid på sykepleierstudiet og jobb ved Lillehammer Sykehus.

Sjekk også: Her er spillene du bør glede deg til i høst

Ifølge nettsiden SteamCharts.com, som oppgir antall online-spillere på spillplattformen Steam, har så mange som 1.747.299 PUBG-spillere spilt på samme tid – et tall som har blitt høyere og høyere nesten hver uke. Frem til september var det spillet DOTA2, som ble lansert i 2013, som hadde online-rekorden på nesten 1,3 millioner spillere.

Høye forventninger til fullversjonen

ENESTE KART – SÅ LANGT: I dag lander alle spillerne på denne øya, men det er forventet at flere kart vil legges til når spillet lanseres. Illustrasjon: Skjermdump PUBG

Selv etter utallige små og store oppdateringer av spillet, er det knyttet stor spenning til den offisielle lanseringen. Men nøyaktig hva som kommer er det få som vet.

Les også: Disse gamerne tjener millioner og blir gjenkjent på gaten

– Jeg tror, og har hørt rykter om, at det vil komme minst ett nytt kart ved utgivelsen av spillet. I dag er det den samme øya og de samme bygningene i hvert spill, selv om været og spillet kan være forskjellig fra gang til gang. Dermed har jeg etter hvert sett de fleste kriker og kroker av spillet, og gleder meg til å se noe nytt.

– Når det er sagt har spillet fortsatt veldig høy spillbarhet selv etter veldig mange timer, legger Sørensen til.

Om du ikke allerede har spilt PUBG har gameren noen innføringstips for dem som ønsker å få en god start:

– For min del er det viktig å få et godt overblikk fra begynnelsen av, og finne ut om det befinner seg mange i nærheten. I tillegg gjelder det å finne en taktikk som fungerer for deg. Det er for eksempel mange forskjellige våpen – de har ulik bruk, men ingen av dem er bedre enn andre. Det er også viktig å tørre å gjøre feil, og lære av dem. Men det aller viktigste er selvsagt å ha det morsomt.

Det kan også være nyttig å se på proffe gamere, youtubere eller streamere, tipser Sørensen, som selv strømmer via Twitch. Der kan du chatte og stille spørsmål på direkten.

– Jeg ser selv på andre proffligaer og streamere for å få ideer.

Interessert i E-sport? Slik kan DU bli en proff gamer

PS! Spillet vil antakeligvis få anbefalt aldersgrense på 18 år av PEGI (Pan-European Game Information).

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.