2017 har allerede vært et knallår for Nintendo, som i mars lanserte suksessen Nintendo Switch – en hybridkonsoll du kan bruke både hjemme og på farten. 

Siden lanseringen har det kommet flere sterke spill-titler til konsollen, blant annet nye versjoner av «Mario Kart» og «Zelda» – som begge har høstet veldig god kritikk.  

Heldigvis har ikke den japanske spillgiganten planer om å hvile helt ennå. I slutten av oktober slippes nok en etterlengtet tittel til Nintendo Switch, nemlig «Super Mario Odyssey». 

– Dette er det spillet jeg gleder meg absolutt mest til! Mye tyder på at det blir en god vinter for Nintendo-spillere, sier Espen Harring, som er spillansvarlig i Komplett.  
SPILL-ENTUSIAST: Espen Harring i Komplett gleder seg til flere av lanseringene fra Nintendo denne høsten.  FOTO: AFP/Privat

Les mer: FIFA 18 - dette er nytt

Ifølge Harring er dette den største lanseringen til Nintendo Switch siden «The legend of Zelda: Breathe of the Wild» i våres – og sannsynligvis den største og mest gledelige nyheten for «Switch»-spillere i år. 

– Kvaliteten på det nyeste «Zelda»-spillet gir en smakebit på hva vi kan forvente av «Super Mario Odyssey». Det lover svært godt. 

Forhåndsbestill «Super Mario Odyssey», som lanseres 27. oktober: 

Mario slippes «fri»

Det er nå 36 år siden den italianske rørleggeren dukket opp for første gang, som en av flere karakterer i arkadespillet «Donkey Kong». I 1985 fikk Mario sin aller første hovedrolle i spillet «Super Mario Bros», og har i løpet av sin karriere vært med på spennede oppdrag i over 200 spill. 

I årets utgave skal «superhelten» ut på et kjempestort, verdensomspennende 3D-eventyr. Målet er at Mario og hans nye partner «Cappy» skal samle nok «Power Moons» til å få fart på luftskipet «The Odyssey», og til slutt redde Prinsesse Peach fra Bowsers grusomme bryllupsplaner. 

– Dette er første gang Mario får løpe fritt i en åpen verden. I tidligere Mario-spill har helten kun beveget seg innenfor «Mushroom Kingdom». Dette trigger interessen min veldig, forteller en engasjert Harring. 

«Super Mario Odyssey» er Nintendos første rene Mario-tittel til Switch-konsollen, og er fylt til randen av hemmeligheter og overraskelser, skriver Nintendo på sine hjemmesider. Mario kan for første gang skifte klær, og tilpasser seg forholdene i den verden han er i – enten det kreves badebukse eller dress.

– I likhet med Mario-spillene vi kjenner fra før er «Super Mario Odyssey» et såkalt «sandkassespill». Det betyr at du kan velge om du vil spille fritt eller følge historien, forklarer Harring.

Gaming-eksperten har foreløpig ikke testet den endelige versjonen, men er likevel ikke i tvil om at dette kommer til å bli en av høstens favoritter. 

Les også: Spillene som kan gjøre deg smartere

Flere spennende «Switch»-nyheter

En annen tittel gaming-eksperten mener det er verdt å merke seg er «Xenoblade Chronicles 2» – oppfølgeren til den meget kritikerroste tittelen «Xenoblade» fra 2010. 

– Dette er et japansk action-rollespill til Switch, som jeg er helt sikker på at ikke vil skuffe, sier Harring.

Forhåndsbestill «Xenoblade Chronicles 2», som lanserer 1. november:

Mange vil også kunne glede seg til et gjensyn med Sonic i «Sonic Forces», som ifølge eksperten er en interessant lansering det kan bli spennende å teste. 

– I tillegg bør jeg nevne «Just Dance 18». En gledelig oppfølger for den som foretrekker å spille sammen med venner i godt lag, sier Harring. 

Forhåndsbestill «Sonic Forces», som lanseres 7. november:

Forhåndsbestill «Just Dance 18», som lanseres 26. oktober.

Så du denne? Alt du trenger å vite om Nintendo Switch 

3DS er ikke glemt

Det er heldigvis ikke bare Nintendo Switch konsollen som får nye spill i løpet av høsten – også eiere av de håndholdte konsollene Nintendo 2DS og 3DS går en underholdende høst i møte.  

– Det har allerede blitt sluppet mye bra til Nintendo 3DS i år. Av spillene som slippes i vinter er «Pokémon Ultra Sun» og «Pokémon Ultra Moon» de største. 

I tillegg lanserer Nintendo to spesialutgaver av DS-konsollene – «New Nintendo  2DS XL» i «Pokémon»-design og «New Nintentdo 3DS XL»  i samme drakt som 90-talls klassikeren «Super Nintendo». 

– Det er kun designet som er nytt med disse konsollene. Men så er de til gjengjeld veldig fine, sier Harring. 

Her er lanseringsdatoene til flere spennede Nintendo Switch-titler denne høsten:

• «NBA 2K18», 17. oktober 

• «WWE 2K18», 17. oktober  

• «Lego Ninjago», 20. oktober 

• «Rocket League», 01. november 

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.