Hvis du allerede har kjøpt FIFA 18 har du nok helgeplanene klare. I dag er dagen spillet offisielt lanseres, men de som har kjøpt spesialutgaver av spillet har kunnet spille helt siden tirsdag kveld.

­– Den største endringen i FIFA 18 er helt klart forbedringene i «gameplay». Det er mye større forskjeller mellom årets og fjorårets spill enn det noen gang har vært når et nytt FIFA-spill har blitt lansert, forklarer Truls Aleksander Hammer, selvutnevnt FIFA-ekspert i Komplett.

Les også: Her er spillene du bør glede deg til i høst

FIFA-STREAM: Onsdag kveld spilte Truls Aleksander Hammer (t.v.) mot de fremmøtte på en FIFA-turnering i Oslo, mens Mikkel Melsom i Komplett sørget for at kampene kunne sees direkte på Kompletts Twitch-kanal. Foto: VG Partnerstudio

Mer utfordrende forsvarsspill

EA Sports har nemlig laget et helt nytt animasjonssystem som gjør at toppspillerne beveger seg mer virkelig i FIFA 18. Teknologien er ifølge spillselskapet den største spillinnovasjonen i FIFA-seriens historie.

– Spillet har blitt mye mer reelt ­– ikke bare visuelt, men det er også blitt vanskeligere å spille forsvar. I FIFA 17 gjorde botene en veldig god forsvarsjobb av seg selv, men nå er du nødt til å gå mer aktivt inn og plassere deg riktig.

Interessert i E-sport? Slik kan DU bli en proff gamer

Hammer har denne uken spilt FIFA 18 mot en rekke deltakere på en FIFA-turnering i Komplett retailstore i Oslo. En av dem som vant et eksemplar av FIFA 18 da han slo Hammer, og som gikk av med seieren under fjorårets FIFA-turnering, er Sharmarkr Ahmed Egeh. Han er enig i at forsvarsspillet ­har blitt mer utfordrende.

­– Ja, det er mye vanskeligere å forsvare seg nå, og spillet går saktere enn tidligere, sier Egeh.

FIFA-EKSPERT: Sharmarkr Ahmed Egeh har allerede rukket å spille FIFA 18 i mange timer denne uken, og vant over Kompletts FIFA-ekspert. Foto: VG Partnerstudio

Ny offline-modus til FUT

FIFA Ultimate Team, eller FUT som det gjerne kalles, er blitt den mest populære spillmodusen. Her samler du på «fotballkort» og kjøper spillere til ditt eget lag for opptjente eller ekte penger.

­– FUT er en modus EA har prioritert lenge, og den fokuseres også på i ekstrapakkene til FIFA 18. I Ronaldo-pakken kan du for eksempel låne Ronaldo i tre FUT-matcher, sier Hammer.

Så du denne? Disse gamerne tjener millioner og blir gjenkjent på gaten

Utover en generell overhaling av FUT, introduserer EA «Squad battles» i FIFA 18. Det er ny «single player»-modus hvor du kan spille mot lag som er satt sammen av ekte fotballspillere, youtubere og liknende.

­– Her spiller du mot andre sine FUT-lag offline ­– altså uten at spilleren faktisk spiller, men du spiller mot laget de har satt sammen.

Ny versjon av «Legends» også til PS4, Switch og PC

Den mest interessante nyheten i FIFA 18 er imidlertid «Icons», forklarer Hammer. Det er en ny versjon av «Legends»-modusen, som frem til nå har vært forbeholdt Xbox-spillerne.

­– Nå får også de som spiller FIFA på PlayStation, Nintendo Switch og PC tilgang til det som tidligere ble kalt for «Legends», hvor en kan spille med legendariske fotballspillere – både pensjonerte spillere og «tidligere versjoner» av ikoniske spillere.

Sjekk også: Alt du trenger vite om Nintendo Switch

Hvert ikon vil få tre ulike fotballkort, som du kan være heldig å åpne, og de ulike kortene vil gi deg forskjellige versjoner av spillerne basert på høydepunkter i deres karrierer. Du kan eksempelvis få Ronaldo anno 1994, 1997 eller 2002, sistnevnte med den karakteristiske «pannelugg»-sveisen han hadde på den tiden.

Flere muligheter i «The Journey»

Sist men ikke minst har «The Journey» blitt pusset opp siden den ble introdusert i fjor. Spillmodusen ble av mange trukket frem som den virkelig store nyheten i FIFA 17.

I «The Journey» er man fotballspilleren Alex Hunter – både på og utenfor banen, og i korte trekk handler modusen om å forme den unge mannen til å bli en god fotballspiller.

Les også: Slik får du liv i den gamle spillkonsollen

Det som er nytt i år er at historielinjen ifølge EA er langt bredere enn i fjor, og spillerens karakter kan formes i større grad. Det betyr at du og vennene dine kan ende opp med veldig ulike fotballspillere når sesongen er over.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.