I mars lanserte Nintendo hybridkonsollen Switch, som mange har hatt mye glede av allerede – og i november slipper Microsofts en ny versjon av Xbox One, nemlig Xbox One X, som selskapet selv omtaler som «verdens kraftigste konsoll».

Sjekk også: Alt du trenger vite om Nintendo Switch

Når det gjelder spill har starten av 2017 budt på noen skuffelser, ifølge Espen Harring, spillansvarlig i Komplett, og Mikkel Melsom, innholdskoordinator i Komplett. Et eksempel er science fiction-spillet «Mass Effect: Andromeda», som ble slaktet av mange.

– Men de fleste spillene som har kommet etter sommeren har fått veldig god kritikk. Vi håper den trenden fortsetter utover høsten, sier Harring, og får støtte av Melsom:

– Jeg tror det blir en veldig bra vinter!

Les også: Husker du disse spillkonsollene?

GAMING-ENTUSIASTER: Mikkel Melsom (t.v.) og Espen Harring i Komplett gleder seg til flere av spillanseringene denne høsten og vinteren. Foto: VG Partnerstudio

Fartsfylt høst med flere store bilspill

For de bilinteresserte er det mye fart og spenning i vente. Først ut er arkade/simulator-bilspillet «Project Cars 2», som lanseres 22. september.

­– «Project Cars» fikk veldig god kritikk i sin tid, og vi har derfor veldig høye forventninger til oppfølgeren. «Problemet» er bare at «Gran Turismo Sport» kommer ut en måned senere – og det er det også høye forvetninger til, sier Harring.

Mens «Project Cars 2» blir tilgjengelig på alle plattformer, vil «Gran Turismo Sport» – i likhet med de andre spillene i bilserien – kun komme til PlayStation.

Interessert i E-sport? Slik kan DU bli en proff gamer

Like etter de to lanseringene kommer spillgiganten EA med et nytt tilskudd til bilaction-spillserien «Need for Speed», som mange har ventet lenge på, nemlig «Need for Speed Payback».

Forhåndsbestill «Project Cars 2», som lanseres 22. september:

Forhåndsbestill «Gran Turismo Sport», som lanseres 18. oktober:

Forhåndsbestill «Need for Speed Payback», som lanseres 8. november:

Store forventninger til plattform-oppfølgere

Når det gjelder de store plattformspillene, er det ifølge ekspertene flere interessante oppfølger-spill på trappene.

En av oppfølgerne Harring og Melsom har svært høye forventninger til er «Middle-Earth: Shadow of War», som er basert på «Ringenes Herre»-universet. Spillet lanseres 10. oktober, og basert på hva som er sluppet av informasjon og videoklipp, ser spillet svært lovende ut, mener ekspertene. 

Sjekk også: Få bedre spillopplevelse med riktig gaming-headset

Forhåndsbestill «Middle-Earth: Shadow of War», som lanseres 14. september til Xbox og 10. oktober til PlayStation og PC:

Videre går «Call of Duty» tilbake til røttene i spillet som lanseres 3. november. I «Call of Duty WWII» sendes nemlig spilleren tilbake til andre verdenskrig, i likhet med de første spillene i serien.

– Dette spillet er helt enkelt sånn «Call of Duty» skal være – og det kommer til å selge ekstremt bra, sier Harring.

Forhåndsbestill «Call of Duty WWII», som lanseres 3. november:

«Assassin's Creed»-serien får også et nytt tilskudd denne høsten, og i seriens tiende spill sendes vi også tilbake i tid, mer spesifikt til oldtidens Egypt.

Også dette spillet forventes å gjøre suksess. Det er Ubisoft Singapore som står bak spillet, en avdeling i spillselskapet som er kjent for å levere førsteklasses grafikk.

– Hvis ikke dette spillet går bra, vil det nok ikke bli flere «Assassin's»-spill, sier Melsom.

Sjekk også: Disse gamerne tjener millioner og blir gjenkjent på gaten

Forhåndsbestill «Assassin's Creed Origins», som lanseres 27. oktober:

I oktober kommer også en etterlengtet tittel til Nintendo Switch, nemlig «Super Mario Odyssey», hvor en entrer ulike verdener slik som i «Super Mario 64» og «Super Mario Sunshine».

Siden Nintendo Switch ble lansert for et halvt år siden, har det kommet nye versjoner av «Mario Kart», «Zelda» og et spennende samarbeid mellom spillselskapet Ubisoft og Nintendo, nemlig spillet «Mario + Rabbids». Likevel er det «Super Mario Odyssey» kanskje flest «Switch»-spillere venter på.

– Jeg gleder meg ekstremt til dette spillet, sier Harring.

Forhåndsbestill «Super Mario Odyssey», som lanseres 27. oktober:

Her er lanseringsdatoene til oppfølgerne ekspertene knytter høye forventninger til:

· «Middle Earth: Shadow of war», 10. oktober

· «The Evil Within 2», 11. oktober

· «South Park The Fractured but Whole», 17. oktober

· «Wolfenstein 2», 27. oktober

· «Assassins Creed Origins», 27. oktober

· «Super Mario Odyssey», 27. oktober

· «Call of Duty WWII», 3. november

· «Star Wars Battlefront II», 17. november

Mindre EA Sports-endringer

I disse dager er det mange som ser frem til de nye versjonene av EA Sports-spillene som kommer i løpet av september. FIFA17 fikk en ganske stor nyhet i den nye spillmodusen «The Journey», der en kan oppleve hvordan det er å være fotballspiller – også utenfor banen. I år vil sportsspillene fra EA ha mindre endringer.

Så du denne? Slik får du liv i den gamle spillkonsollen

– Det kommer noen forbedringer i «The Journey»-biten på FIFA18 og fysikken er oppdatert. Det er altså ikke noe revolusjonerende nytt, men akkurat som forventet, forklarer Harring.

Her kan du forhåndsbestill EA Sports-spillene:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.