Med flere og flere enheter i hjemmet som krever Wi-Fi, har problemer med dårlig dekning blitt tydeligere. Med mesh-nettverk kan du bevege deg fra rom til rom mens du strømmer, spiller, laster ned eller surfer – alt på én sømløs kobling. 

– Et mesh-nettverk er en Wi-Fi løsning for hjemmet som holder nettverket stabilt i alle rom, uansett planløsning. Har du problemer med dekningen, bør du vurdere å bytte til et mesh-nettverk, sier Bjørn-Ivar Nordbø, nordisk produktsjef for nettverk og smarte hjem i Komplett.

– Produktene er enkle, og designet for å gi deg opptimal dekning der du har behov.

Les også: Tabbene som kan gi deg dårlig trådløst nett hjemme

Stabilt nett i alle rom 

Mesh-systemene består av flere små radiosendere som fungerer på samme måte som en trådløs ruter. Systemet består av en eller fler små enheter som mottar, sender og forsterker det trådløse nettet.

Det har etterhvert dukket opp flere leverandører av mesh-nettverk på markedet – en av de er TP-Link som leverer hjemmenett-systemet Deco. 

– Systemet består av flere små noder, som hele tiden jobber sammen for å skape et mest mulig stabilt nettverk, med det resultat at du får sterkt nett uansett hvor i huset du beveger deg, forklarer Vidar André Iversen, salgssjef i TP-Link og fortsetter:

– I hus og større leiligheter finnes det typiske deknings-drepere som murvegger, baderom, glassvegger eller lignende. Tradisjonelle rutere har kun ett sendepunkt, og har derfor ingen mulighet til å dekke områdene bak hindringene. Med mesh kan du gå rundt disse hindringene og få god dekning overalt.

Så du denne? Aldri mer dårlig trådløst nett

En startpakke består som regel av to til tre noder, og dekker opp til 400-450 kvadratmeter, litt avhengig av leverandør. Har du et stort hus som krever bedre dekning, kan du legge til flere noder.

Les også: De beste løsningene for internett på hytta

Såre enkelt

Selv om teknologien er avansert, er mesh-produktene laget for å være svært enkle å sette opp. Alt du trenger for å komme i gang er et internett-abonnement og en smarttelefon – ved hjelp av en app får du hele systemet opp på noen få enkle steg.  

Slik går du frem:

1.  Pakk opp enhetene og last ned tilhørende app. 

2. Plugg i strøm og kabel fra modem til en av nodene, og følg instruksen i appen videre. 

3. Etter kort tid er ditt nye mesh-nettverk på plass – nå kan du streame dine favorittserier på kjøkkenet, badet og på soverommet. 

Se hvordan det gikk da SMART installerte mesh-nettverk øverst i saken. 

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.