– Ingenting er som litt god, gammeldags konkurranse blant familiemedlemmer. På regnværsdager er nettopp dette den beste aktiviteten, i mine øyne, sier Espen Harring som er markedsansvarlig for gaming hos Komplett.

Samlingspunkt

For en del år siden var det spesielt to spill, BUZZ og Singstar, som samlet mange foran TV-en. Men Harring mener disse spillene er blitt utdaterte og ikke har vært populære på mange år. 

– Vi spiller sjeldnere og sjeldnere med hverandre i samme stue, noe jeg håper Nintendo Switch kan endre på. Nå er det det egentlig multiplayer online som gjelder.

– Hvilken spillkonsoll vil du anbefale en familie å kjøpe, hvis de ikke allerede har en?

– I skrivende stund er det nok enten Playstation 4 eller Nintendo Switch. PS4 fordi spillkatalogen er stor og inneholder mange spill for voksne og barn. Switch fordi det vil komme mange spill som er godt egnet for hele familien. Mario Kart er jo det ultimate eksempelet her.
POPULÆRE: Markedsansvarlig for gaming hos Komplett, Espen Harring, forteller at Playstation 4 (til venstre) og Nintendo Switch er de mest populære spillkonsollene for tiden.  FOTO: PRODUSENTENE

Spillkonsollen PlayStation produseres av Sony Computer Entertainment og har vært en hit i norske hjem gjennom mange år. Her har du et flust av spill tilgjengelig for hele familien, med blant annet FIFA. Hva med å samle hele familien eller vennegjengen til en fotballkamp hjemme i stua? Da blir det enkelt å glemme at det regner utenfor. 

Les også: Nå kan du få ekstra lagringsplass til PS4-konsollen din

Den nye spillkonsollen til Nintendo, Nintendo Switch, er den syvende store konsollsatsingen fra det japanske spillselskapet og er en hybridenhet med skjerm. Det betyr at den både kan brukes som en håndholdt spillkonsoll eller kobles til en storskjerm. Her finnes det uttallige spill tilgjengelig for både store og små. På Nintendos Game Store kan du finne oversikt over hvilke spill som er tilgjengelig for Nintendo Switch. 

Les også: Alt du trenger å vite om Nintendo Switch

Har du skaffet deg en spillkonsoll, anbefaler markedsansvarlig for gaming hos Komplett, Espen Harring, disse spillene:

FIFA: – Fordi fotball mot og med venner er alltid en vinner

Plattformer: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows og PlayStation 3

Har du en kompis som tror han er verdensmester i FIFA? Legg deg i hardtrening og slå ham ned i støvlene med FIFA 18. I den nyeste versjonen av det populære fotballspillet pryder Real Madrids Cristiano Ronaldo forsiden. Portugiseren, med det utrolige målsnittet, har selv deltatt på diverse tester for at bevegelsene hans skal være så naturtro som mulig i spillet (det har også flere andre stjernespillere). En gladnyhet for alle som elsket historien om talentet Alex Hunter, som kjempet seg fra Clapham Commons under 11-lag til Premier League, er at det er duket for et nytt kapittel. I FIFA18-versjon av «The Journey: Hunter Returns» spiller også Cristiano Ronaldo en sentral rolle … Ellers er Ultimate Team selvfølgelig en kjærkommen feature også i år.

Du kan forhåndsbestill FIFA 18 her:

Mario Kart: – Bilspill med Nintendos deilige tvist

Plattform: Nintendo Switch

Samle gjengen for å kjøre om kapp med de kjente figurene fra Super Mario-universet. Mario Kart 8 Deluxe er en utvidet utgave av Mario Kart 8 for Nintendo Switch. Spillet inkluderer 48 baner, 41 karakter (36 fra orginalspillet og fem nye) og to nye hjelpemidler fra forgjengeren. Her blir det fort høylytt, med mye fart og moro.

Du kan bestille Mario Kart her:

Splatoon 2: – Et barnevennlig «skytespill» der ungene som regel er flinkest

Plattform: Nintendo Switch

Tredjepersonsskytespillet Splatoon 2 er en oppfølger til det populære spillet Splatoon, som ble sluppet i 2015. Spillet er spesielt tilpasset de yngre spillerne, med sine sprakende farger og barnevennlige design. Likevel passer det også godt for voksene spillere som liker taktisk samarbeid. Målet i spillet er å dekke mest mulig areal med ditt lags maling, med ulike våpen som for eksempel en malekost eller en malerull. De ulike våpene har ulike fordeler og spesialangrep, som skal hjelpe laget å vinne over motparten. 

1-2 Switch: – Det ultimate festspillet

Dette er et flespillerspill som inneholder hele 28 minispill som er designet for Joy-Con-håndkontrollene til Nintento Switch. Her oppfordres spillerne til å se på på hverandre, følge lydene i spillet og følge med på motstanderne. Så her er det bare å komme seg opp av sofaen og utfordre lillebror eller bestemor. 

Tekken 7: – Fordi Tekken!

Plattformer: PlayStation 4, Xbox One, Arkadespill og Microsoft Windows

Dette spillet passer ikke for de minste, men for de eldre er Tekken alltid et populært valg. Tekken 7 er det siste kapitelet i den 20 år gamle oppgjøret mellom medlemmene av Mishima-familien. Det første Tekken-spillet kom ut i 1994, og siden da er det mange som har brukt mange timer med intense kamper i kjellern. Dette er det ultimate spillet deg som liker slåssespill og rivalisering med gutte- eller jentegjengen. 

Eier du ikke en spillkonsoll?

Du trenger du ikke deppe av den grunn. For har du telefonen tilgjengelig, finnes det et hav av spill som kan lastes ned gratis. 

– En god runde Quiplash eller andre type quizapplikasjoner er alltid gøy. Eller så er jo et brettspill et godt alternativ, forteller Harring. 

Quizkampen inneholder en rekke spørsmål, hvor hele familien kan bryne seg på alle slags spørsmål. Ønsker dere derimot å lage en mer personlig quiz, er Kahoot! et godt alernativ. Lag spørsmål som både store og små kan svare på, så blir dette garantert en vellykket aktivitet. 

Også gjetteleker kan være populært for alle aldere. Heads Up! (iOS og Android) er en mobilversjon av spillet Kortskalle. I stedet for å feste et kort til pannen din, bruker du mobilen. Ved å vippe på telefonen dukker det opp et nytt kort. Lyst til å spille på norsk? Sjekk ut appen Gjett hva! for iOS og Apple

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.