Det legges stadig til nye filtere og funksjoner på Snapchat – ja, det kan rett og slett være litt vanskelig å henge med i svingene. Dessuten er det mange skjulte funksjoner som mange av oss aldri har hørt om eller tatt i bruk.

Les også: Sjekk hva Facebook tror de vet om deg

Smart har trålet Internett i jakten på Snapchat-triks, og funnet frem til de ukjente perlene:

1. Endre utseende på teksten

MARKER FOR Å ENDRE: Teksten trenger ikke bare være hvit, den kan også være farget og i kursiv, understreket eller fet. Foto: Skjermdump Snapchat

De fleste Snapchat-brukere vet at man kan legge til tekst i en snap, og at teksten endrer størrelse om man trykker på T-tegnet øverst til høyre.

Det ikke alle vet er at man kan endre på teksten slik at den blir fet, understreket eller i kursiv – en funksjon som ifølge Business Insider ble lagt til i en av oppdateringene i august.

Sjekk også: Lad telefonen raskere med disse ekspertrådene

Du markerer helt enkelt teksten du vil endre på ved å holde fingeren over teksten > Trykk på marker eller marker alt og trykk på pilen til høyre > BIU. Ønsker du å endre farge på teksten trykker du på fargepaletten øverst til høyre (men det visste du vel).

2. «Faceswap» med tre personer

TRIPPEL MORO: «Faceswap» blir enda morsommere om man er tre personer som bytter fjes. Her fra egen test. Foto: Skjermdump Snapchat

Alle har vel fått med seg «faceswap»-funksjonen som ligger i Snapchat-filterne. Det er gammelt nytt! Men dra med en tredje person inn i bildet, så snakker vi. Det kan ta et par forsøk før Snapchat skjønner at dere er tre, men det er fryktelig morsomt når det først funker.

Les også: Slik skjuler du apper og bilder på din iPhone

3. Zoom med én finger

ÉN FINGER: Zoom inn samtidig som du filmer ved å la fingeren gli oppover skjermen. Foto: Skjermdump Snapchat

Mange bruker begge hendene når de zoomer i en Snapchat-video – én finger til å filme og to fingre til å zoome. Men det er et triks som er mye enklere enn det, og som gir deg bedre kontroll over zoomingen:

Hold film-knappen inne og la fingeren gli oppover skjermen. Ønsker du å zoome ut igjen drar du fingeren nedover. Så enkelt kan det altså være, tipser Tech Times.

4. Åpne en snap uten at avsender ser det

ÅPNE I SKJUL: Med dette trikset ser ikke Snapchat-vennen din at du har åpnet opp snappen som du har fått tilsendt. Foto: Skjermdump Snapchat

Du har fått en snap, men du vil ikke åpne den med en gang. Ja, kanskje leker du litt kostbar rett og slett. Likevel er du utrolig nysgjerrig på hva du har fått tilsendt. Åpne eller ikke åpne? Du gjettet det vel, men dette trikset innebærer på en måte begge deler.

Les også: 11 skjulte iPhone-triks du neppe vet om

Åpne snappen og hold både hjem-knappen og tastelås-knappen inne til eple-symbolet dukker opp og du starter telefonen på nytt. Når telefonen skrus på igjen står det at du ikke har åpnet snappen – og mottakeren kan heller ikke se at du har åpnet den.

Trikset fant vi da vi testet et triks som flere medier, blant annet TA, skrev om i sommer, nemlig at man kan ta skjermbilde av en snap uten at senderen får beskjed om det. Trikset funker per i dag ikke på iPhone, men vi fant jo et annet triks ved å teste!

Obs! Dette trikset fungerer bare på iPhone.

5. Bruk zoom til å tegne

MED FORSTØRRELSESGLASS: Lag kunstverk på Snapchat ved å bruke zoom-funksjonen på telefonen. Foto: Skjermdump Snapchat

Noen lager rene kunstverkene på Snapchat. Detaljerte tegninger som må ha tatt evigheter å lage. Et triks som gjør det enklere å tegne er å aktivere zoom på skjermen, skriver Huffington Post. Da får du opp et firkantet forstørrelsesglass som du kan flytte rundt på skjermen.

På iPhone trykker du på Innstillinger > Tilgjengelighet > Zoom på.

På Android trykker du på Innstillinger > Tilgjengelighet > Forstørrelsesbevegelser > Skru bryteren på. Du zoomer inn ved å trippeltrykke på skjermen.

6. Finn ut om noen har sluttet å følge deg

VENN ELLER IKKE? Du kan enkelt sjekke om noen du følger på Snapchat følger deg tilbake, selv om mange kanskje ikke vet det. Foto: Skjermdump Snapchat

Man får ikke opp noe varsel om en Snapchat-venn har slettet deg. Om du ser at vedkommende aldri åpner snappene du sender så gir det deg et lite hint. Men om du er i tvil kan du faktisk sjekke dette, skriver Tech Insider.

Fikk du med deg? Ta mobilbilder som en proff med disse eksperttipsene

Trykk på Snapchat-symbolet øverst på skjermen > Mine venner > bla deg frem til vedkommende og trykk på brukerens ikon. Ser du ikke en «snapscore» ved siden av brukernavnet så betyr det at brukeren ikke følger deg tilbake.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.