Mange av oss holder kontakten med både venner og familie gjennom Facebooks chatte-app, Messenger. Men alle er nok ikke klar over at du kan bruke appen til mye mer enn å sende meldinger.

Sjekk også: Fem iPhone-triks som kan løse hverdagsproblemene dine

Her har Smart samlet de beste ­– og morsomste – triksene og funksjonene som ligger gjemt i Messenger, som gjør at du får mest mulig ut av chatteappen:

1. Lag Spotify-spillelister rett i samtalen

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Denne uken lanserte Spotify en ny funksjon til Messenger, hvor du kan lage gruppe-spillelister rett i en samtale. Når spillelisten er opprettet – i Messenger-chatten – kan alle deltakerne i samtalen legge til sine egne låter.

Funksjonen er perfekt for fester, bilturer, eller for å oppdage nye favorittlåter, skriver Spotify på sine egne nettsider.

Så du denne? Seks iMessage-triks du bør lære deg med en gang

Slik gjør du:

Klikk deg inn på denne lenken, for å aktivere Spotify-funksjonen i Messenger: http://m.me/Spotify > Åpne det aktuelle samtalevinduet > Trykk på pluss-tegnet > Velg «Spotify» under «Utvidelser» > Trykk på «Ny spilleliste» og skriv inn et navn på spillelisten > Klikk «OK», og du er i gang!

2. Spill med venner

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Hvis du aldri har utforsket krikene og krokene av Messenger, har du sikkert ikke lagt merke til de mange spillene du kan spille direkte i samtalen.

Tidligere var spillene «hemmelige», og ble kun aktivert hvis du for eksempel sendte en basketball-, eller fotball-emoji, men nå ligger alle spillene lett tilgjengelig for alle.

Les også: Ni tips: Derfor kan Siri være smart for deg

Slik gjør du:

Gå inn i det aktuelle samtalevinduet Velg «Spill», og trykk på spillet du ønsker å utfordre vennene dine med, for eksempel «Snake», eller «Words with friends» Spill i vei!

PS! Sender du en fotball-emoji, eller en basketball-emoji i samtalen, vil du starte et spill automatisk.

3. Endre utseende og navn

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Hvis du klikker på navnet som står helt øverst i samtalevinduet, kan du gjøre en rekke justeringer i samtalen. Her kan du blant annet endre på samtalens farge, gi kallenavn, og bytte ut hurtigtast-emojien (som vanligvis er en tommel opp).

Les også: Lad telefonen raskere med disse ekspertrådene

Slik gjør du:

Klikk på navnet i toppen av samtalevinduet > Hvis det er flere deltakere i samtalen, kan du trykke på navnet på nytt for å gi samtalen et eget gruppenavn > Trykk på «kallenavn» for å gi hver av vennene dine (og deg selv) kallenavn­ > Klikk på «farge» for å velge en annen farge på snakkeboblene i samtalen > Velg «emoji» for å bestemme hvilken emoji som skal være hurtigtast.

4. Videosamtaler med morsomme filtre

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Selv om de fleste bruker Messenger til å sende og motta meldinger, er det også mulig å ringe med appen. Trykker du på kamera-ikonet øverst i samtalevinduet, ved siden av ringe-knappen, kan du i tillegg ringe med video. Det snedige med denne funksjonen, er at du kan legge på Snapchat-aktige filtre mens du ringer.

Sjekk også: De nyeste Snapchat-funksjonene

Slik gjør du:

Trykk på kamera-ikonet > Trykk på stjernene midt på skjermen for å få opp filtrene, for eksempel kaninører, en kattepus på hodet, blomsterkrans, eller et annet tøysete filter.

5. Lag avtaler

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Klikker du på pluss-tegnet i appen, finner du en funksjon som kan være praktisk for glemsomme sjeler, nemlig «Planer»-funksjonen.

Her kan du på et lite øyeblikk invitere, og få svar på hvem som kan bli med på middag neste torsdag, på trreningstur - eller bli med på en øl rett etter jobb. I tillegg får deltakerne en påminnelse før avtalen finner sted.

Kan du disse? Dette betyr symbolene på telefonen din

Slik gjør du:

Klikk på pluss-tegnet > Velg «Planer» > Plott inn dato og klokkeslett, og send av gårde en kjapp avtaleforespørsel > Deretter kan du velge å sende en påminnelse før avtalen, og endre avtalens beskrivelse.

7. Lag en avstemming

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Ble dere ikke enige om tidspunkt, eller hvor dere skal spise? Da har Messenger en annen funksjon på lur, hvor du med et par tastetrykk kan sende av gårde en avstemming. Ganske smart i store gruppechatter!

Se hvordan du gjør triksene i videoen i toppen av saken

Slik gjør du:

Klikk på pluss-tegnet > Velg «Meningsmålinger» > Trykk på «Dato – klokkeslett» for å bli enige om et tidspunkt, eller trykk på «Annet», for å lage en hvilken som helst annen avstemming.

6. Vis hvor du er

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Du er kanskje kjent med «Del posisjon»-funksjonen i iMessage, hvis du er en iPhone-bruker. Den samme funksjonaliteten finnes også i Messenger, hvor du kan dele et kart som viser hvor du befinner deg.

Visste du dette? Lademytene du trodde var fakta

Slik gjør du:

Klikk på pluss-tegnet > Velg «Sted» > Trykk på «Del nåværende posisjon» for å dele din posisjon med deltakerne i samtalen i én time.

8. Skru av varsler

Illustrasjon: Facebook Messenger/VG Partnerstudio

Noen ganger er det gøy med hyppige varsler fra samtaler, og andre ganger er det støyende. Heldigvis er det enkelt å dempe akkurat denne støyen – og du kan velge å skru av varsler for alle samtaler, eller bare én.

Les også: Slik unngår du å bruke for mye mobildata i ferien

Slik gjør du:

Alle Messenger-varsler: Trykk på bildet av deg selv i hovedmenyen i appen > Skru på «Ikke forstyrr»

Messenger-varsler i én samtale: Trykk på den aktuelle samtalen > Trykk på navnet i toppen av vinduet > Skru av meldingsvarsler, og velg hvor lenge varsellyden for samtalen skal være skrudd av

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.