De største spillselskapene lanserer flere godbiter under den gigantiske spillmessen E3, som avholdes i Los Angeles hvert år. Espen Harring og Mikkel Melsom, spillansvarlig og innholdsansvarlig i Komplett, har fulgt spillmessen tett.

­– Vi har sett nesten alle lanseringene sammen – bortsett fra dem som har vært midt på natten norsk tid, sier Melsom.

Har du sett denne? Slik blir du best i Mario Kart

Her har spillentusiastene gått gjennom de viktigste nyhetene fra messen i forrige uke:

EA: Overrasket med ny stor tittel

LEKKET PÅ FORHÅND: En ny versjon av STAR WARS-spillet Battlefront ble lansert forrige uke. Foto: AFP

Det var ingen som forventet store avsløringer fra spillutvikleren EA under årets E3, ifølge Harring og Melsom, men de overrasket likevel.

– Det var en lekkasje av «STAR WARS: Battlefront II» i forkant av messen, og det vi fikk se ser veldig bra ut. Det som er nytt er at spillet har fått «single-player». EA har fått mye god feedback fra nettverket av fans, og virkelig lyttet til dem i oppfølgeren, sier Melsom.

Les også: Spillene som kan gjøre deg litt smartere

Ellers viste EA frem nye versjoner av sportsspillene FIFA, Madden og NBL, uten å presentere de virkelig store nyhetene, og bilspill-serien «Need for Speed» har fått et nytt tilskudd, nemlig «Need for Speed Payback» – som ifølge spillekspertene ser veldig bra ut, selv om de ikke har fått muligheten til å teste det ennå.

Videre avduket EA spillet «A Way Out», et actionfylt oppdagelsesspill, som er designet for å spilles på splittet skjerm, sammen med en annen spiller.

– Det var E3s første store overraskelse, som ingen var klar over at skulle komme, sier Melsom.

Klikk her for å finne alle spilltitlene og nyhetene fra E3 hos Komplett.

OVERRASKELSE: Den svenske filmregissøren Josef Fares avduket spillet «A Way Out». Foto: AFP

– Til slutt teaset de spillet «Anthem», som Microsoft også brukte litt tid på å vise frem.

«Anthem» blir en ny såkalt «IP», eller «intellectual property», som betyr at spillet vil inngå i en ny serie – slik som kjente spillserier som «Call of Duty», «Halo» og «Super Mario».

Sjekk også: Slik får du liv i den gamle spillkonsollen din

Microsoft lanserte «verdens kraftigste» konsoll

Microsoft og Xbox «vant» årets E3-messe, mener Melsom. De viste frem den nye konsollen Xbox One X (tidligere kjent som Xbox Scorpio), som slippes 7. november, og avslørte at spillene du har på eldre konsoller blir «bakoverkonvertible» og kan lastes ned til den nye konsollen.

VERDENS KRAFTIGSTE: Microsoft hadde flere gode nyheter å røpe under årets E3, blant annet Xbox One X. Foto: AP

Microsoft beskriver selv konsollen som «verdens kraftigste spillkonsoll» – med maskinkraft som vil kunne kjøre de fleste spill i 4K-oppløsning, og med grafikkytelse som er langt bedre enn PlayStation 4 Pro, konsollen Sony lanserte i fjor.

– Hele presentasjonen til Microsoft var basert på å vise frem hva Xbox One X kan gjøre. Noe annet som fikk mye oppmerksomhet, var den nye Ori-tittelen, «Ori and the Will of Wisp», som ser helt fantastisk ut, og har et veldig bra soundtrack, sier Harring.

Sjekk også: Få bedre spillopplevelse med riktig gaming-headset

– «Age of Empires» returnerer også til Windows 10 og Xbox med «Age of Empires Definitive Edition». Hold på hatten, og bare ta pengene mine, konstaterer en ivrig Harring.

Strategispillet «Age of Empires» kom først ut i 1997, og har siden blitt utgitt i en rekke ulike versjoner. Nå er det den første varianten som får en oppussing, eller en såkalt «remastering».

Ubisoft: Spennende Nintendo-samarbeid, stor ny tittel og «årets bombe»

Da Ubisoft entret scenen, hadde de med seg ingen ringere enn Shigeru Miyamoto, skaperen av blant annet Super Mario, Donkey Kong og The Legend of Zelda for Nintendo, og sammen kunne Ubisoft og Nintendo-veteranen avsløre at de har laget et spill med både Ubisoft-figurene Rabbids og Nintendos Mario.

– «Mario + Rabbids Kingdom Battle» det er en Ubisoft-tittel med Nintendo-elementer, og ikke omvendt. Det ser kjempegøy ut, og vi gleder oss veldig.

Les mer om den nyeste Nintendo-en: Alt du trenger å vite om Nintendo Switch

SAMARBEIDSSPILL: Super Mario er tilbake nok en gang, nå sammen med Ubisoft-figurene Rabbids. Foto: AFP

Et annet høydepunkt fra Ubisoft-lanseringen, er «Assassins´s Creed: Origins», som ifølge spillekspertene ser helt fantastisk ut. Her er det Ubisoft Singapore som står bak, en avdeling i spillselskapet som er kjent for å levere grafikk av første klasse.

Les om retrospilltrenden: 20 år med spillkonsoller

– Spillmessens andre store høydepunkt, etter «A Way Out», kom som en skikkelig overraskelse. Det var spillet «Skull and Bones», som vi ikke har hørt om i det hele tatt. Her har Ubisoft plukket noen av de beste elementene fra «Assassin´s Creed IV: Black Flag», og tatt de med videre – noe de også fortalte om selv, sier Melsom.

PIRATSPILL: Assassin´s Creed-inspirerte «Skulls and Bones» overrasket mange. Foto: AFP

Midt blant Ubisofts spilltrailere kommer «årets bombe», som Melsom omtaler det som.

– Plutselig ser vi en video hvor det dukker opp kjente elementer for oss som har spilt «Beyond Good and Evil». Det er nok den kuleste traileren som ble vist under hele E3, og den bekrefter at Ubisoft nå holder på å lage «Beyond Good and Evil II».

Noe mer får man heller ikke vite om det nye spillet. Selv om Melsom vurderer Microsofts E3-avsløringer som størst, er han enig med Harring om at Ubisoft leverte varene under spillmessen.

Ikke Sonys E3-år

– Det året Microsoft hadde i fjor, har Sony i år. Fordi de viste mye nytt i fjor, hadde Sony rett og slett ikke så mye å komme med under årets E3, forklarer ekspertene.

I fjor viste nemlig Sony frem PlayStation 4 Pro og PlayStation VR, som er vanskelig å følge opp. I år avduket de blant annet en ny versjon av «Shadow of the Colossus», og spillet «UNCHARTED: The Lost Legacy», som Melsom og Harring er litt uenige om er et «stand alone»-spill, eller en tilleggspakke.

Se også: Nå kan du få ekstra lagringsplass til PS4

– Men det vi vet er en «expansion» er «Horizon Zero Dawn The Frozen Wilds», som også ble vist frem, legger Harring til.

Sjekk videoen hvor Harring og Melsom oppsummerer E3:

Ellers viste Sony frem flere klipp fra «God of War», som de åpnet E3-showet med i fjor.

– Det vi venter mest på er «The Last of Us 2», noe jeg vet veldig mange andre PlayStation-eiere også venter på, og det fikk vi ikke høre noe om. Vi fikk heller ikke høre om «Death Stranding», sier Melsom.

Sjekk også: Alt du trenger å vite om VR

Begge disse titlene er det ventet at Sony vil presentere i desember, under sitt eget Sony-arrangement.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.