Vi har tidligere skrevet om hva slags internettløsning du bør velge til hytta, for eksempel fiber eller delt bredbånd med hyttenaboen. Det finnes flere gode alternativer, avhengig av ditt behov.

Men hvis ferien din skal tilbringes i bil, på camping, eller kanskje i en lånt hytte, har du antakeligvis ikke like mange valg.

Les også: Tabbene som kan gi deg dårlig nett hjemme

­– Du kan dele internett fra mobilen, men hvis poden skal strømme filmer og serier i timevis i baksetet av bilen, vil du raskt bruke opp mengden data som er inkludert i abonnementet ditt, sier Bjørn-Ivar Nordbø, nordisk produktsjef for nettverk og smarte hjem i Komplett, og fortsetter:

– Da kan det være mer lønnsomt å bruke en 4G-ruter med en egen datapakke.

Med en 4G-ruter, eller mobilt bredbånd, trenger du et ekstra SIM-kort for å komme deg på nett. Du kan enten velge et tvilling-SIM-kort til mobilabonnementet du allerede bruker, eller et separat SIM-kort med et eget abonnement.

Sjekk også: Derfor bør du unngå åpne Wi-Fi-nett

Enkle å ta med seg

Ifølge Nordbø kan flere av 4G-ruterne brukes på steder der du ikke har stikkontakt tilgjengelig, noe som gjør de praktiske å ha med på tur.

­– Netgear AirCard 790S har for eksempel veldig god batteritid, på 15 timer, og Zyxel LTE4506 kan lades ved hjelp av en powerbank. I tillegg kan mange brukere koble seg til disse 4G-ruterne samtidig, forklarer han.

Ut på tur? Dette må du tenke på når du reiser med elektronikk

Sjekk dekningen før du drar

Før du reiser avsted med 4G-ruteren, kan det imidlertid være greit å sjekke hvordan dekningen er der du skal reise. Er det ikke 4G-dekning, kan du nemlig ikke strømme, eller surfe heller.

­– Skal du langt opp i fjellet, eller til skjærgården, kan dekningen være begrenset, påpeker Nordbø.

Les også: Teknologien som gjør reisen din bedre

DEKNINGSKART: Ta en kjapp titt på dekningskartet, så kan du se om du kan regne med å ha 4G-dekning der du reiser. Skjermdump: Open Signal

Hvis du har Telenor-abonnement kan du sjekke dekningskartet deres her, eller du kan laste ned gratis-appen OpenSignal, som gir deg oversikt over dekningen basert på andre brukere sine data.

Klikk her for å laste ned OpenSignal i App Store, eller her i Google Play.

Fikk du med deg denne? Tipsene som gjør bilturen til en lek

Hvor mye data trenger du?

Hvis du har mye data inkludert i mobilabonnementet ditt, kan det godt hende at et tvilling-SIM-kort vil være tilstrekkelig for deg. Det finnes også mange ulike mobilt bredbånd-abonnementer, med ulike datapakker.

For å beregne omtrent hvor mye data du trenger, har vi fordelt omtrent hvor mye tid du kan bruke på hver aktivitet, før du har brukt opp 1 gigabyte.

1 GB gir deg (omtrent):

1 time strømming av serie eller film på Netflix (i standardoppløsning)

20 minutter strømming av serie eller film på Netflix (i HD-kvalitet)

24 timer strømming av musikk (96 kbit/s, normal kvalitet i Spotify)

14,5 timer strømming av musikk (160 kbit/s, høy kvalitet i Sportify)

12.500 lastinger av VG.no (på mobil)

PS! Spar data ved å sette spillelister, serier og filmer i offline-modus (for eksempel på Spotify og Netflix), eller ved å redusere lyd- eller strømmekvaliteten.

Sjekk også: Slik gjør du mailboksen klar før ferien

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.