Glem de regntunge skyene som henger over store deler av landet denne helgen, og se heller frem mot sommerferien.

Enten du skal på Norges-ferie, til en storby, en gresk øy, eller en helt annen destinasjon, vil du helt sikkert sette pris på litt komfort og underholdning på reisen.

Sjekk også denne: Reiseappene du faktisk vil bruke

Med riktige hodetelefoner, vil du sperre ute støy, og med en kraftig nødlader, vil hverken mobil eller nettbrett gå i sort – og du vil enkelt slå ihjel noen timer, om du laster ned disse appene på forhånd.

Her har Kompletts eksperter plukket ut sine produktanbefalinger til reisen:

Støykansellerende hodetelefoner

Hodetelefoner som stenger ute støy har etter hvert blitt veldig populært. De kan gi deg konsentrasjonen du trenger på arbeidsplassen eller studiestedet, og de kan være behagelig å bruke på støyende flyreiser, tog- eller bussturer.

­– Bose er produsenten som først ble kjent for å lage støykansellerende hodetelefoner, og derfor er disse et naturlig valg for mange. Den nyeste modellen, QC 35, er den aller mest populære støydempende modellen hos oss, forklarer Anne Grethe Holst, produktsjef for Hi-Fi i Komplett.

Les også: De beste trådløse hodetelefonene til trening

Hun anbefaler også den nye støykansellerende modellen fra Sony, MDR-1000X, som har fått mange gode omtaler.

­– Den har flere tilpasningsmuligheter når det kommer til optimalisering av lyden, og den har blant annet en funksjon som demper musikken, om du legger en hånd på hodetelefonene. I tillegg er den så klart god med tanke på støyredusering.

Om en ikke ønsker såkalte «over ear»-hodetelefoner, finnes det også flere modeller som er «in ear».

Sjekk også: Tråløse høyttalere til sommeren

– Hva en bør velge avhenger av smak og behag, men det finnes også gode støykansellerende ørepropper, selv om disse ikke sperrer lyd like godt ute som hodetelefonene som dekker ørene.

Her er Hi-Fi-ekspertens anbefalinger:

Aldri tom for strøm

Når du er på reise, er det ikke gitt at du har en stikkontakt i nærheten når du trenger det. For å sikre at du har strøm på mobil, nettbrett eller kamera, er det derfor lurt å pakke med seg en god nødlader.

Thor Magne Sørbotten, nordisk produktsjef for smartklokker og tilbehør i Komplett, anbefaler å velge en kraftig variant, som ikke går tom for strøm med en gang.          

Les mer: Guide: Dette bør du vite før du kjøper nødlader

Her er Sørbottens nødlader-anbefalinger:

 

Selv om du kanskje ikke trenger det på «transportetappen», kan det være lurt å sjekke ut hva slags stikkontakter og spenningsnivå reisedestinasjonen har.

Kjøp for eksempel et universaladapter, som kan brukes til ulike typer støpsler, eller en lader med utskiftbare kontakter.

Les også: Ti triks som får mobilbatteriet til å vare lenger

Underholdende nettbrett

I dag er det mange produsenter som tilbyr nettbrett, noe som gjør at det er blitt et ganske stort utvalg, i ulike prisklasser og størrelser.

Ifølge Truls Aleksander Hammer, produktansvarlig for mobil og nettbrett i Komplett, er nettbrettet Galaxy S3 fra Samsung et av de mest populære akkurat nå, i tillegg til Apples iPad-er.

­– Men det finnes også flere rimeligere modeller, fra blant annet Lenovo og Acer, som egner seg godt til å ha liggende i bilen, eller til å ha med seg på ferie, sier Hammer.

Behov for lader i bilen? Med denne laderen vil du aldri ha problemer med å finne bilen igjen

­– Noe av det en bør tenke over er om en trenger et nettbrett med 4G eller ikke. Om en har litt plass på nettbrettet, kan en sette en god del musikk, serier eller filmer «offline», slik at en ikke trenger strømme alt.

Her har mobil- og nettbrett-eksperten plukket frem nettbrett til ulike behov:

Toppmodellene:

Rimelige og gode nettbrett:

Til leseløven:

4 apper som får tiden til å gå

Det blir stort sett alltid litt dødtid på reiser. Enten fly- eller bilturen er lang, eller du må slå ihjel tid på grunn av forsinkelser. Forhåpentligvis har du mobil eller nettbrett lett tilgjengelig, og hvis du har disse appene, skal du se at tiden kan gå litt raskere:

1. LoungeBuddy (gratis med kjøp i app, iOS og Android)

Skjermdump: Loungebuddy

Om du har noen timer på en flyplass, kan du ved hjelp av Loungebuddy-appen finne ut om disse kan tilbringes litt mer komfortabelt, for en liten sum ekstra.

I appen ser du bilder og anmeldelser fra flyplasslounger over hele verden, hva det koster, og hva som er inkludert. Ofte koster det ikke spesielt mye heller. Ganske smart, helt enkelt!

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her for Google Play.

Sjekk også: Fire måter å organisere appene dine på

2. Sidekix (gratis, iOS og Android)

Skjermdump: Sidekix

Hvis du har god tid før du forlater hotellrommet, kan du sjekke ut appen Sidekix, som er en kombinasjon av Google Maps (kart) og Yelp (brukeranmeldelser). Sjekk ut hvilke restauranter eller butikker i nærheten som er verdt et besøk – eller bruk appen mens du er ute i gatene.

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her for Google Play.

3. Trivia Crack (gratis, iOS og Android)

Skjermdump: Trivia Crack

Det finnes mange ulike quiz-apper i både AppStore og Google Play, og en av de mest populære på verdensbasis er Trivia Crack.

Har du Wi-Fi eller kan avse litt mobildata, kan litt hjernetrim få tiden til å løpe. Spill mot tilfeldige motstandere, eller la en venn ta utfordringen.

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her for Google Play.

4. Super Mario Run (109 kroner for fullversjon, iOS og Android)

Skjermdump: Super Mario Run

I vinter lanserte Nintendo en mobilversjon av spillklassikeren Super Mario. Om du ikke allerede har lastet ned spillet, er ferieturen en fin anledning til å gjøre det.

Prisen er litt stiv for en mobilapplikasjon, men til gjengjeld får du mange timer med underholdning rett i lomma. Super Mario Run er et spill både små og store kan ha glede av, og du trenger ikke ha nettilgang for å spille det.

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her for Google Play.

Les også: Appene som får deg i form

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.