Desirée Andersen sprer treningsglede gjennom bloggen Fitfocuse.no, og er instruktør og personlig trener på et treningssenter i Tønsberg.

– Jeg er veldig nysgjerrig av meg, og kjeder meg ganske fort. Derfor har jeg testet veldig mange ulike apper, sier hun til Smart.

Les også: Treningsdingsene som hjelper deg i form

Hun forklarer at apper og wearables har blitt en viktig del av treningshverdagen til mange – også henne selv.

– Før tok man på seg løpeskoene og gikk ut døra, men nå må vi passe på å lade telefonen, hodetelefonene, treningsklokka – og noen må til og med lade skoene. Vi har blitt helt avhengig av disse tingene for å komme oss på trening.

TRENINGSGLAD: Desirée Andersen har testet mange forskjellige treningsapper, og anbefaler her tre ulike apper som passer til løpetrening på ulike nivåer. Foto: fitfocuse.no

Det at man får «awards» for å ha beveget seg nok, og kan konkurrere mot seg selv og andre, er gjentakende i flere av appene.

Sjekk også: Derfor kan smartklokke være nyttig for deg

– Man kan fort bli litt opphengt i tallene, men jeg ser hver dag at det hjelper veldig mange med å trene og være mer aktiv i hverdagen.

Det er imidlertid ikke bare Andersen som ser effekten av å bruke treningsapper. Et studie utført ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU) i 2016, publisert i Journal of Medical Internet Research, viser at kostholds- og treningsapper kan hjelpe folk til å få bedre spisevaner og til å trene mer.

Tre løpeapper Desirée Andersen stadig vender tilbake til selv, og anbefaler videre, er disse appene:

For nybegynneren: JogRunSprint

Illustrasjon: VG Partnerstudio/JogRunSprint

Klikk her for å laste ned JogRunSprint til iOS (gratis), eller her for å laste den ned til Android (gratis)

JogRunSprint er den appen Andersen har brukt aller lengst. Årsaken er at den er veldig enkel og god å bruke.

Les også: Produktguide: De perfekte høyttalerne til sommeren

– Den er det enkleste av det enkleste du kan finne, samtidig som den er morsom. Appen teller ned for deg, slik at du enkelt kan utføre en intervalløkt. Uansett nivå kan du bruke denne appen. Derfor er den også perfekt for nybegynnere, sier Andersen.

Appen teller ned 30 sekunder til jogging, 20 sekunder til løping og ti sekunder til sprint.

Ønsker du å lage dine egne intervaller, med dine egne timere, tipser treningseksperten om appen GymBoss, som også er gratis i iTunes og Google Play.

For deg som allerede er i gang: Endomondo

Illustrasjon: VG Partnerstudio/Endomondo

Klikk her for å laste ned Endomondo til iOS (gratis grunnversjon, 33 NOK per måned for fullversjon), eller her for å laste den ned til Android (gratis grunnversjon, 33 NOK per måned for fullversjon)

For deg som allerede er i gang med løpetreningen, og ønsker å registrere progresjon, anbefaler Andersen appen Endomondo – som egner seg til både turgåing, løping og sykling.

– Det er ikke uten grunn at denne appen har gjort det veldig godt lenge. Den gir deg blant annet beskjed om hvor fort du løper, uten at den er altfor avansert å bruke.

Sjekk også: Trikset som kan gjøre det lettere å stå opp om morgenen

Et annet pluss med appen er at den kan synkroniseres med mange ulike wearables, slik som Fitbit, Apple Watch, og flere typer pulsmålere.

For løpeentusiasten: Strava

Illustrasjon: VG Partnerstudio/Strava

Klikk her for å laste ned Strava til iOS (gratis grunnversjon, 65 NOK for én måned fullversjon), eller klikk ned her for å laste den ned til Android iOS (gratis grunnversjon, 65 NOK for én måned fullversjon)

Den siste applikasjonen Andersen anbefaler er Strava, som hun omtaler som «Facebook for folk som trener».

– Det er et sosialt nettverk for treningsentusiaster, hvor man blant annet kan konkurrere mot seg selv og andre, og enkelt finne nye treningsruter.

Les også: Slik bruker du det nyeste GoPro-kameraet

I likhet med Endomondo, er denne appen godt egnet til ulike typer aktiviteter, og den er kompatibel med mye annet treningsutstyr – og det sosiale aspektet står i tillegg sentralt.

– Hvis du ønsker en app for å registrere øktene dine er nok Strava den aller beste. Den kan bli litt avansert for noen, men hvis du allerede er i god form, er dette appen for deg, avslutter treningseksperten.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.