I 2013 ble spillmessen avholdt for første gang, i en liten gymsal i Sandefjord. Siden har Retrospillmessen flyttet inn i Runarhallen, og blitt den største i Norden av sitt slag, med omtrent 5000 besøkende, opplyser arrangør Jan Olav Hegvik til Smart.

– Selve ryggraden i arrangementet er spillmaskinene som ble lansert fra sent på 70-tallet og frem til i dag. I lokalet har vi koblet opp mange ulike konsoller og retro-datamaskiner, slik at de som besøker Retrospillmessen kan få spille på de forskjellige konsollene.

Les også: Slik får du liv i den gamle spillkonsollen din

Nintendo lar deg spille spill før de lanseres

Årets kanskje største høydepunkt er at Nintendo deltar på messen, med en stand på hele 100 kvadratmeter.

– De har med seg flere Nintendo Switch-spill, som ikke er lansert ennå. Tar du turen, kan du spille Splatoon 2, ARMS og Crash Bandicoot N. Sane Trilogy før alle andre, sier Hegvik, og legger til:

– Og selveste Crash kommer også til å være til stede.

Les om Nintendo Switch: Her er alt du trenger å vite om den nye konsollen

Sjekk traileren til det nye Crash Bandicoot-spillet her:

Aktiviteter for hele familien

Ifølge arrangøren er ikke Retrospillmessen bare for nostalgikerne, som minnes de mange timene med Nintendo-, SEGA- eller Atari-konsollene i stua.

– Mange av dem som vokste opp med de gamle konsollene, har selv blitt foreldre. For at hele familien skal kunne ta turen, har vi også flere aktiviteter rettet mot barna.

Sondre og Ruben, som er sidekickene til YouTube-stjernene Prebz og Dennis, vil for eksempel være på plass lørdag, og det vil være mange ulike utstillere og boder på messeområdet – med alt fra retroleker og tegneserier, til japansk godteri.

Se også: Nå kan du få ekstra lagringsplass til PS4

FULL HALL: Slik så det ut da Retrospillmessen ble avholdt i fjor. I år vil det være enda flere utstillere, og noen av messestandsene vil være mye større enn tidligere, for eksempel Nintendo med sin stand på 100 kvadratmeter. Foto: Retrospillmessen

– I år er alt mye større enn tidligere. Det vil være hele 60 stands, og på lørdagen blir det livekonsert, hvor et band vil spille kjent spillmusikk.

Sjekk også: Disse gamerne tjener millioner og blir gjenkjent på gaten

For den litt eldre garde, kan arrangørene friste med spørsmål-og-svar-runder med flere bransjelegender. Blant annet vil kjente spillmusikere og spillutviklere være til stede.

Sjekk hele programmet for Retrospillmessen her.

Vinn konsoller og spill

I likhet med tidligere år, vil det under årets Retrospillmesse være flere konkurranser gjennom helgen. De gjeveste premiene kan du vinne om du deltar på «Master of Pixels», hvor det gjelder å skaffe seg høyest mulig poengsum i fem forskjellige spill.

– Tidligere har vi kjørt konkurranser i spesifikke spill. Da blir det gjerne slik at noen sitter og niøver hjemme, og det blir ikke like gøy for alle å delta. I år har vi et litt annet konsept, hvor en må være god i ulike spill – og spillene blir ikke avslørt før messen starter.

Mer interessert i nye spill? Her er vårens spillnyheter

Går du av med seieren lørdag, kan du ta med deg en Nintendo Switch-konsoll med Mario Kart 8-spill og Joy Con-ratt. Søndag vil premien være en PlayStation 4-konsoll med spill – og det vil bli delt ut minst fem eksemplarer av den populære NES Classic Mini-konsollen.

Tar du turen til Sandefjord i helgen? Les mer om Retrospillmessen på nettsidene deres her.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.