Nå kan du tegne på en helt ny måte, redigere bildene du snapper, og du kan la mottakeren bestemme når hun eller han har fått se nok, opplyser selskapet i et blogginnlegg.

Obs! Både sender og mottaker må oppdatere applikasjonen for at alle nyhetene skal fungere.

Les også om forrige oppdatering: De nyeste Snapchat-funksjonene

Her er oversikten over de siste funksjonene – og hvordan du bruker dem:

Tegn med emojis

Nyheten som antakeligvis vil bli mest brukt (og misbrukt), er at du fra og med nå kan tegne med emojier. Hvilke emojis du kan velge mellom varierer, men et «hemmelig» triks er at du kan finne enda flere hjerter om du drar fingeren nedover fra «emoji-paletten».

Slik gjør du:

Ta et bilde eller spill inn en video > Trykk på emojien under fargeskalaen og velg hvilken emoji du vil tegne med. Finn flere emojis ved å la fingeren gli nedover når du holder på «emoji-paletten» > Tegn i vei!

Sjekk også: Nyttige ting Siri kan hjelpe deg med - og noen morsomme ting å spørre om

Rediger bildene med «magisk» viskelær

Nå har Snapchat lagt til en ny funksjon under saks-ikonet – altså der du finner «klistremerke»-funksjonen, hvor du kan klippe ut deler av et bilde som du kan lime inn i nye snapper. Etter oppdateringen ligger det også et «magisk viskelær» her, som gjør det mulig å redigere vekk deler av bildet du har tatt. Og det fungerer faktisk ganske bra!

Slik gjør du:

Ta et bilde > Trykk på saksen > Trykk på ikonet med stjerner > Tegn over det du ønsker å fjerne fra bildet. Når du slipper fingeren vil du se at Snapchat «tryller vekk» det du har tegnet over.

Obs! Dette fungerer best på ujevne bakgrunner, slik som gress eller mønstret bakgrunn.

Les også: Seks iMessage-triks du bør lære deg med en gang

Send bilder uten tidsbegrensning

Et sentralt poeng med Snapchat, har vært at bildet du sender av gårde forsvinner etter at nedtellingen på inntil ti sekunder er over. Her har imidlertid selskapet gjort en helomvending, og du kan nå sende bilder som varer «uendelig» lenge.

Bildet vil riktignok forsvinne så snart mottakeren klikker seg ut av snappen – og du kan selvsagt sende bilder med tidsbegrensning fremdeles.

Slik gjør du:

Ta et bilde > Trykk på stoppeklokke-ikonet til høyre > Skroll deg ned til «Ingen grense» > Send snappen eller legg den ut på «Min Story».

Les også: Apple-eksperten testet Samsung Galaxy S8: – Den beste telefonen på markedet

Send video i «loop»

Når du har filmet en video i appen, kan du nå velge om du vil la mottakeren se snutten én gang, eller om den skal sendes i en «loop». I likhet med bildene som kan sees «uendelig», blir videoklippet da vist om og om igjen, helt til mottakeren går ut av snappen.

Slik gjør du:

Film en video > Trykk på pil-ikonet med ett-tallet i midten. Når «uendelig»-ikonet står i midten, vil videoklippet gå i «loop» > Send snappen eller legg den ut på «Min Story».

Les mer: Lademytene du trodde var fakta

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.