Fra scenen i New York åpnet Samsung-sjef DJ Koh «Unboxed»-showet med å innrømme at det har vært et utfordrende år for Samsung. Han refererte til problemene med Note 7-telefonen som ble lansert i fjor – som hadde store problemer med batteriet.

Nå har imidlertid Samsung lagt utfordringene bak seg, og 29. mars 2017 skal ifølge Koh markere en ny milepæl for teknologigiganten.

– Vi skal ikke bare feire lanseringen av et nytt flott device, men en helt ny opplevelse, sa Koh fra scenen.

Les også: Eksklusivt design og flere funskjoner: Her er de nye smartklokkene

EN MILEPÆL: Samsung-sjef DJ Koh snakket i store ord og fortalte at han var stolt av å vise frem selskapets nye flaggskiptelefoner. Foto: Reuters

I forkant av arrangementet har det florert mange rykter, og flere bilder av telefonen har lekket. Lite har vært direkte feil, noe som gjorde at de helt store overraskelsene uteble. Likevel ble mye nytt vist frem – men også gamle funksjoner i ny forpakning.

Sjekk også: Her er de nye mobiltrendene

Android-ekspert Oskar Gårdsrud Paulsrud, som står bak nettstedet Droidnytt.no, og Andreas Holck, nordisk produktsjef for mobil og tablets i Komplett, trekker her frem hva de mener er viktigst fra lanseringen:

1. Banebrytende design

UTEN RAMMER: Samsung S8 og S8+ har skjerm over nesten hele fremsiden, men telefonen er likevel ikke blitt for stor. Foto: Afp

Den største snakkisen både før og etter lanseringen har vært designet på Samsung S8 og storebror S8+. Holck har selv fått testet telefonene – og mener designet er det mest spesielle Samsung viste frem torsdag.

– Skjermen dekker en større del av telefonen enn det vi har sett tidligere, samtidig er S8 faktisk mindre enn forgjengeren S7 Edge.

Vurderer du å bytte mobil? Dette gjør du med den gamle

Gårdsrud Paulsrud er helt enig i at designet er det som gjør at S8 skiller seg ut.

­– Samsung har imponert med sitt design helt siden S6 ble vist frem på pressekonferansen i Barcelona for to år siden. Nå har Samsung endelig fulgt Googles anbefalinger om å droppe de overflødige knappene også.

Skjermen på S8 er 5,8 tommer og S8+ er 6,2 tommer, mens forgjengeren S7 har en skjerm på 5,1 tommer – og rammene rundt telefonen har nesten forsvunnet helt. Ellers har Samsung valgt å fjerne hjem-knappen fra forsiden, og de har plassert fingerleseren på baksiden av telefonen.

Se full oversikt over spesifikasjonene til S8, S8+ og S7 nederst i saken.

Klikk her for å forhåndsbestille Samsung S8 eller S8+, fra kr 7590 hos Komplett.

2. Dokking som gjør S8 til en «PC»

GIR STORE MULIGHETER: Dex-dokkingen kan være nyttig for dem som ønsker å bruke mobilen som maskin. Foto: Reuters

Flere aktører har forsøkt på dette tidligere, blant annet Microsoft, men Samsung Dex kan potensielt være mobiltilbehøret som gjør PC-en overflødig for flere. Konseptet er enkelt: Plasser din S8 i Dex-dokkingstasjonen og koble til skjerm og tastatur.

– Dex er nok den største overraskelsen fra lanseringen. Det er en morsom idé og kan være nyttig for flere, og da kanskje spesielt for bedriftskunder. Men det gjenstår å se om det vil slå an, sier Gårdsrud Paulsrud.

Holck stemmer i, og mener tilbehøret som mobilen til en fullverdig PC er en kul overraskelse fra Samsung.

Klikk her for å forhåndsbestille Samsung Dex, kr 1499 hos Komplett.

Sjekk også: Er Android eller iPhone egentlig best? Slik svarer ekspertene

3. Flere sikkerhetsalternativer

ØYESKANNER: Med S8 kan du bruke øynene for å låse opp telefonen – men helt nytt er det ikke. Foto: Afp

Under pressekonferansen gjorde Samsung et stort nummer ut av de mange funksjonene som skal gjøre S8 til en svært sikker enhet. I tillegg til å kunne velge mellom å låse opp telefonen med passord, pin-kode og mønster, har S8 også iris- og ansiktsgjenkjenner, samt fingeravtrykksensor. Ingen av disse funksjonene er flunkende nye, men irisgjenkjenneren er det få som har fått brukt tidligere.

Les også: Slik beholder du innholdet når du bytter mobilmerke

– Denne funksjonen kom med Note 7 – og er et av eksemplene på at Samsung har tatt med seg de beste funksjonene fra tidligere enheter over i S8, sier Gårdsrud Paulsrud.

­– Øyeskanneren skal også være den sikreste funksjonen, ifølge Samsung selv, legger Holck til.

4. Det beste fra de tidligere modellene

STOR UTVIKLING: Her er hele Samsungs Galaxy-serie – med unntak av S8, som ble lansert denne uken. Foto: Komplett

Begge ekspertene er enige om at flere av de beste funksjonene i S8 er hentet fra modeller Samsung har lansert tidligere.

– S8 er IP68-sertifisert, og tåler med andre ord ganske mye vann. Ettersom S7 også hadde IP68 hadde noe annet vært rart, sier Holck.

Les mer: Sjekk koden som avslører hvor mye vann mobilen din tåler

Les mer: Lademytene du trodde var fakta

I tillegg brukte Samsung mye scenetid på å presentere sin nye taleassistent Bixby, som har kontekstforståelse. Ifølge Samsung vil Bixby være dypere integrert enn konkurrentenes assistenter, noe som betyr at den kan gjøre flere handlinger inne i apper enn for eksempel Apples Siri – og den vil også fungere i kameramodus.

Enn så lenge snakker imidlertid Bixby bare koreansk og engelsk, så i første runde vil nok denne lanseringen ha lite å si for de norske forbrukerne.

­– Samsung har «rebrandet» og forbedret taleassistenten sin, som har vært integrert i tidligere modeller, til å se veldig ut som Googles assistent. Det er dessverre lite innovasjon på dette ommrådet, sier Gårdsrud Paulsrud og presiserer at Googles Assistent også ligger inne i enheten fra Samsung.

Les også: Slik kan du lade mobilen trådløst

Her er funksjonene fra tidligere modeller som Samsung har beholdt i S8:

• Fokus på design

• Iris- og ansiktsskanner

• IP68-sertifisering

• Kameraet (noe oppgradert programvare fra S7)

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.