Lørdag kveld er det premiere på TVNorge-satsingen «Lost in Time», et show der fysiske handlinger i et studio kombineres med virtuelle 3D-verdener – såkalt «interactive mixed reality» (IMR), som benytter både AR og VR.

Les om AR: Teknologien som kan styre livet ditt i fremtiden

Mer spesifikt blir deltakerne filmet foran grønne vegger mens de kjemper mot hverandre i ulike utfordringer – og en videospillmotor, som brukes til å lage virtual reality-innhold, plasserer deltakerne inn i en kunstig virkelighet.

Resultatet er et gameshow med spesialeffekter i ekte Hollywood-stil.

Les også: Alt du trenger å vite om VR

LEDER PROGRAMMET: Fridtjof Nilsen har blant annet ledet «Alt for Norge» og «Kakekrigen», og vil denne våren være programleder for «Lost in Time». Foto: The Future Group

Du kan delta ved hjelp av app

Mens deltakerne på TV-skjermen sendes til ulike tidsepoker, for eksempel istiden, middelalderen, og juratiden, kan seerne hjemme laste ned en applikasjon og bryne seg på de samme utfordringene på sin egen smarttelefon eller nettbrett.

– Vi lanserer rett og slett en helt ny måte å oppleve TV på, og seerne hjemme konkurrerer om en premie på inntil én million kroner, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk i en pressemelding.

Sjekk også: Slik får du mest mulig ut av din Nintendo Switch

Gameshow-deltakerne samler nemlig poeng underveis i programmet, som påvirker hvor høy pengesum vinneren får ta med seg hjem. Den samme summen vil også en spiller hjemme stikke av med.

INTUITIVT SPILL: Øvelsene i applikasjonen er enkle å forstå slik at man raskt kommer inn i det – men det kan være lurt å øve litt likevel. Skjermdump: Lost in Time-applikasjonen

I tillegg til hovedpremien på inntil én million kroner, kan dem som deltar via «Lost in Time»-appen vinne ulike produkter, gavekort og mindre pengesummer – også når programmet ikke går på TV.

– Tilbakemeldingene på spillopplevelsen har vært kjempebra! Vi lanserte appen tidligere denne uken slik at folk kan øve seg, og selv om vi må luke ut noen tekniske barnesykdommer, så seilte den inn på topplistene i både AppStore og Google Play, sier Bård Anders Kasin, medgründer og daglig leder i The Future Group, et av selskapene som står bak «Lost in Time».

– Nå er vi veldig spente på hva folk synes om å se TV-showet og spille appen samtidig. Og så blir det så klart artig å se hvem den aller første vinneren fra et slikt format blir.

Les mer: Dette er vårens spillhøydepunkter

ULIKE ØVELSER: Konkurrer i øvelser som handler om logikk, fysikk, å skyte eller å kjøre. Skjermdump: Lost in Time-applikasjonen

Utviklet og produsert i Norge

Mens mange av de populære gameshowene her til lands er hentet fra utlandet, er både konseptet og teknologien bak «Lost in Time» utviklet i Norge.

I tillegg til gründerselskapet The Future Group står også Produksjonsfirmaet FremantleMedia bak det innovative programmet. De har blant annet utviklet og produsert Idol og X-Factor i Norge.

– Det er gøy at TV tar steget inn i den digitale tidsalderen, og vi er veldig fornøyd med at vår virtuelle studioteknologi bidrar til dette. Denne teknologien gjør det mulig å lage helt nye former for underholdning der den ekte og virtuelle verden smelter sammen, sier Kasin i The Future Group.

Selskapet har forsøkt å tiltrekke seg de beste fra ulike fagfelt, slik som TV-teknikere, kodere og spillutviklere. Nå er det folk fra 24 ulike nasjonaliteter som er med på å lage «Lost in Time» – selv om produksjonen foregår i Oslo.

Kommer det en ny Pokémon Go-Bølge? Det ser ikke helt slik ut

ÅPNER OPP FOR NYE KONSEPTER: Teknologien bak «Lost in Time» kan anvendes på flere områder i fremtiden, ikke bare til gameshows. Foto: The Future Group

Teknologi med stort potensial

Plattformen som lager de visuelle 3D-effektene i «Lost in Time» er ifølge The Future Group svært skalerbar. Det betyr at teknologien innen kort tid kan tas i bruk av andre produksjonsenheter.

– Vi har flere spennende TV-formater vi jobber med fremover, og har stor tro på at sport, og e-sports blir et stort felt. Og så er det viktig å huske på at «IMR» ikke kun handler om lineær-TV. Vi ser for oss mange spennende formater knyttet opp mot nett og streaming, sier Kasin.

Så du denne? Her er vårens spillhøydepunkter

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.