Helt siden lanseringen i 2013 har den minste PS4-konsollens 500 gigabyte harddisk blitt omtalt som liten, og flere har vært nødt til å slette spill for å få nok plass til nye, skriver nettstedet Forbes.

Les også: Her er vårens spillhøydepunkter

– Til en spillkonsoll som PS4 har man gjerne mange spill, og med 500 GB har man ikke engang plass til ti spill. Dermed har lagringsplassen vært begrensende for mange, sier Espen Harring, markedsansvarlig for spill i Komplett, til Smart.

Mens mange har oppgradert til PS4 Pro, som har 1 terabyte harddisk, har andre tatt seg bryet med å demontere konsollen for å installere en større harddisk – og flere har selvsagt slettet spill.

Men med den ferske oppdateringen trenger du bare koble til en ekstern harddisk, og på et øyeblikk har du nærmest ubegrenset plass ­– eller inntil 8 terabyte, ifølge Sony.

Sjekk også: Alt du trenger vite om Nintendo Switch

SPILL-EKSPERT: Espen Harring i Komplett forklarer at PlayStation-oppdateringen vil løse plassproblemet mange har. Foto: Reuters/Privat

Velg SSD for høyest mulig hastighet

Men du bør ikke bruke en gammel ekstern harddisk som du har liggende til å utvide konsollens lagringsplass. Ifølge Harring bør du velge en ekstern SSD med USB 3.0-inngang – i alle fall om du er opptatt av at spillet skal laste raskt.

– ­SSD har mye raskere lese- og skrivehastighet enn mekaniske harddisker. Men til spill med lavere loading vil du ikke merke denne forskjellen.

Er det tunge spill du ønsker mer plass til, bør du altså velge SSD som bruker flashminne, men disse er ofte dyrere enn HDD, som gir mer plass for pengene.

Så du denne? Se hvordan det gikk da vi testet PlayStation VR

En løsning er å flytte spill som ikke behøver å laste så raskt til en ekstern HDD, og la de tunge spillene ligge på konsollen.

– PS4 støtter harddisker på inntil 8 terabyte, men det finnes ikke SSD på denne størrelsen og de største på markedet er uansett mye dyrere enn selve konsollen. Å doble lagringsplassen vil være mer enn nok for de fleste, sier Harring.

Apropos: Så enkelt bytter du harddisk selv

Les mer: Få bedre spillopplevelse med riktig gaming-headset

Dette er også nytt i oppdateringen fra Sony:

• Se 3D-filmer direkte i PlayStation VR-headsettet.

• Høyere bildefrekvens til PlayStation VR (fra 90 til 120 Hz)

• Bruk «in-game»-skjermbilder på hjemskjermen

• Oppdateringer i hurtigmenyen som dukker opp når du trykker lenge på PS-knappen

• Forenkling av varslingslisten

• Publiser tekst, skjermbilder og GIF-er direkte i «Activity Feed»

Sjekk flere nyheter i oppdateringen på PlayStation-bloggen.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.