I høst lanserte Microsoft spillkonsollen Xbox One S – og Sony avduket ikke mindre enn to konsoller, nemlig PlayStation 4 Slim og PlayStation 4 Pro.

Microsofts storsatsing, som går under kallenavnet Project Scorpio, ryktes å komme en gang i løpet av året, og allerede denne uken kommer Nintendos hybridkonsoll ut for salg.

Les også: Alt du trenger vite om Nintendo Switch

– Nintendo Switch blir nok årets konsoll, med Zelda som et av de aller største spillhøydepunktene. Project Scorpio vet vi enn så lenge ikke så mye om, men vi regner med at det vil komme noen nye drypp om konsollen under spillmessen E3 i juni, sier Mikkel Melsom, innholdskoordinator i Komplett.

Sjekk hvordan det gikk da Komplett-gutta testet Nintendo Switch:

Ifølge Espen Harring, markedsansvarlig for spill i Komplett, har det nå vært en stille periode på spillfronten, men fra 1. mars braker det løs.

– Akkurat nå sier det «pang». Nå lader vi opp til en særdeles god vår, med mange store spill som slippes samtidig. Men det betyr også at det vil bli en problematisk periode for dem som er spillinteresserte, legger Harring til.

Kommer det en ny Pokémon Go-Bølge? Det ser ikke helt slik ut

Spillentusiastene har plukket ut spillene de gleder seg aller mest til denne våren:

Horizon Zero Dawn (PlayStation 4), lanseres 1. mars

VAKKERT ROLLESPILL:  I Horizon Zero Dawn spiller man som karakteren Aloy og møter en rekke mystiske mekaniske vesener. Foto: Guerrilla Games/igdb.com

En av vårens heteste spilltitler er Horizon Zero Dawn, som også er et av de aller første spillene som er optimalisert for PS4 Pro, med 4K-oppløsning.

I en fargesprakende postapokalyptisk verden legger du ut på en reise som jenta Aloy, for å komme til bunns i hvorfor maskinene dominerer verden og hva som har skjedd med den gamle sivilisasjonen.

Sjekk også: Få bedre spillopplevelse med riktig gaming-headset

– Dette spillet har fått ekstremt god omtale fra flere hold, og er et spill man absolutt bør notere seg. Vi har sett «gameplay» av spillet – og det lover veldig godt, sier Melsom.

Klikk her for å forhåndsbestille eller lese mer om Horizon Zero Dawn, kr 549 hos Komplett.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch, Wii U), lanseres 3. mars

ULIKE SPILLMODUSER: På Nintendo Switch kan The Legend of Zelda spilles på TV-en, med konsollen som eksert skjerm, eller i håndholdt modus. Foto: AFP

Det siste The Legend of Zelda-spillet skulle egentlig lanseres til Wii U så tidlig som i 2015, men har siden den gang blitt utsatt flere ganger. Nå nærmer lanseringsdatoen seg – omsider.

Les også: Slik får du raskest mulig internett hjemme

– Da vi testet Nintendo Switch på et Nintendo-event nylig koste vi oss veldig med nedlastningsspillet Snipperklipp, og 1-2 Switch kan bli et skikkelig partyspill. Men Zelda er uansett det viktigste spillet som kommer til Nintendo Switch-lanseringen. Dette er det spillet folk har ventet lengst på, forklarer Harring.

Klikk her for å forhåndsbestille The Legend of Zelda: Breath of the Wild, kr 549 hos Komplett.

Ghost Recon Wildlands (PlayStation 4, Xbox One, Windows), lanseres 7. mars

Spillgiganten Ubisoft kommer denne våren med et nytt «åpen verden»-krigsspill i Ghost Recon-serien, hvor en har som oppdrag å ta ned et stort narkotikakartell i Bolivia.

– Ghost Recon har hatt flere åpne betatester før lansering, og har fått mye god omtale. Vi har også spilt det endel, og mener at «hypen» rundt spillet er helt fortjent, sier Melsom.

Husker du? Se hvordan det gikk da vi testet PlayStation VR

Spillet, som ble lansert under spillmessen E3 i 2015, kan spilles alene eller med inntil fire spillere, men hovedfokuset ligger på samarbeid – og om du velger å spille alene, må du ha tre datastyrte spillere på slep.

Klikk her for å forhåndsbestille Ghost Recon Wildlands til PS 4, eller her til Xbox One, kr 548 hos Komplett.

Mass Effect: Andromeda (PlayStation 4, Xbox one, Windows), lanseres 23. mars

SCI-FI-SPILL: Bli med til en annen galakse i det siste Mass Effect-spillet. Foto: BioWare/igdb.com

– I motsetning til flere av de andre store titlene denne våren, har det vært lite «hype» rundt science fiction-spillet Mass Effect: Andromeda. Men det betyr ikke at de som står bak spillet har bommet, snarere at de trolig har vært veldig smarte, forklarer spillekspertene.

Den første «gameplay»-traileren ble sluppet i desember, og siden har det dukket opp flere videoer som gir innblikk i hvilke våpen en kan bruke i spillet og hvordan kampene vil foregå.

Les også: Husker du disse spillkonsollene?

Sjekk «gameplay»-videoen på Mass Effect-kanalen på YouTube:

Mens de forrige spillene i Mass Effect-serien utfolder seg i Melkeveien, finner dette spillet sted i galaksen Andromeda, som er nærmest vår egen galakse.

Klikk her for å forhåndsbestille Mass Effect: Andromeda til PS4, eller her til Xbox One, kr 549 hos Komplett.

Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch), lanseres 28. april

Mario Kart har hatt en stor fanskare helt siden spillet ble lansert til Super NES i 1992. Spillet som nå kommer til Nintendo Switch i april er en utvidet versjon av det åttende spillet i rekken, som ble utgitt i 2014.

Noe revolusjonerende nytt er det ikke i spillet, men de som anskaffer seg Nintendo Switch vil garantert sette pris på den oppdaterte utgaven – som blant annet har fem nye karakterer, flere hjelpemidler og nye arenaer.

Les også: Sikkerhetsekspert skeptisk til populær foto-app

Klikk her for å forhåndsbestille Mario Kart 8 Deluxe, kr 549 hos Komplett.

Injustice 2 (PlayStation 4, Xbox One), lanseres 16. mai

SUPERHELT-SPILL: Tegneserie-fans kan glede seg til å spille som superhelter i Injustice 2. Foto: Netherrealm Studios/igdb.com

Sist men ikke minst trekker spillekspertene frem Injustice 2 – «fighter»-spillet som er skapt for superhelt-entusiastene.

– Her kan du slåss som Superman mot Batman, eller andre kjente superhelter i Marvel- og Capcom-universene. Dette er igjen et spill vi vet at mange venter på, forklarer Harring.

Klikk her for å forhåndsbestille Injustice 2 Ultimate edition til PS4, eller her til Xbox One, kr 898 hos Komplett.

Så du denne? Slik velger du riktig trådløs ruter

Flere spennende nyheter til sommeren

Som om ikke de seks store spilltitlene som blir sluppet denne våren skulle være nok, er det mye godt i vente også senere i år.

– I juni kommer både Tekken 7 og Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, som er to spillserier veldig mange har et forhold til fra før av.

Mens det nye Tekken-spillet blant annet vil by på flere nye karakterer og en grundig oppgradering av grafikken, vil Crash Bandicoot by på høydepunkter fra de tre største spillene.

– Ellers gjenstår det å se om det kommer en ny versjon av The Last of Us. I så fall blir det det aller største spillet som slippes i år, avslutter Melsom.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.