Da Pokémon Go ble lansert i juli var det umulig å ikke legge merke til unge - og gamle - som gikk gatelangs for å fange virtuelle monstre med telefonen sin.

Som de fleste andre landeplager gikk også pokémon-feberen over, men i forrige uke fikk appen en større oppdatering, med blant annet 80 nye pokémons. Det har ført til at flere medier har spådd at det vil komme en ny «pokémania»

Sjekk også disse ekspert-tipsene: Slik blir du den beste Pokémon Go-treneren

Sjekk hva som er nytt i Pokémon Go nederst i saken.

For å sjekke tok Smart turen til hovedstadens kanskje aller beste «poké-spot», nemlig Frognerparken. Foruten en god del turister, var det få andre i parken – men «tilfeldigvis» dukket Pokémon Go-ekspert Runar Svendsen opp.

– I sommer kunne man ikke unngå å legge merke til folk som spilte Pokémon Go her, men nå er det ganske glissent, konkluderer Svendsen når vi møter ham.

Tomt for batteri ? Sjekk ut disse triksene som gir lenger batteritid til mobilen

POKÉMON GO-TRENER: Runar Svendsen forklarer at Blissey og Tyranitar er blant de mest ettertraktede pokémonene etter oppdateringen. Fotomontasje: VG Partnerstudio

Kanskje hadde vi uflaks, eller så kan den tomme parken tyde på at spillerne ikke har kommet tilbake. Likevel kan vi «spotte» noen få pokémon-trenere, og eksperten røper hva som kjennetegner dem som er på pokémon-jakt:

– For det første har de ansiktet gravd ned i skjermen, de står gjerne og kikker seg litt rundt, og så har de ofte ledninger til en nødlader eller hodetelefoner.

Les også: Google Maps-oppdatering: Nå er det enklere å dele steder med venner

Vil ikke bli like populært som i sommer

Da feberen herjet var Svendsen blant de aller beste pokémon-trenerne i landet. En stund tronet han på toppen av ranking-listen til Pokemongotips.no, som er den uoffisielle topplisten i Norge. Siden den gang har det blitt lengre perioder uten spilling, og mestertittelen har måttet vike.

– Nå har jeg funnet fram spillet igjen, men jeg er ikke like ivrig som i fjor. Nå går jeg kanskje en tur eller to om dagen, og spiller mest på vei til jobb eller butikken. Det har jeg fått inntrykk av at mange andre også gjør.

Tror du den nye oppdateringen kan gi en ny Pokémon Go-bølge?

– Det kan godt hende flere vil finne frem appen igjen, men jeg er ganske sikker på at spillet ikke vil bli like populært som i sommer. Det var helt unikt. Utenom nye pokémons, er det faktisk ikke så mange store nyheter i oppdateringen som kom nå.

Så du denne? Tilbehøret som fikser «problemet» til iPhone 7

HOVEDSTADENS «POKÉMON GO-MEKKA»: I fjor var Frognerparken full av pokémon-trenere, og pokéstopsene hadde stadig såkalte «lures», som tiltrekker pokémon og «items». Det var ingen «lures» da vi var i området. Foto: Skjermdump Pokémon Go

Blant de nye tilskuddene er det ifølge Svendsen flere gode pokémons som mange trenere nå er på jakt etter: Blissey, som er utviklet fra Chansey, Tyranitar, utviklet fra Pupitar, som igjen er utviklet fra Larvitar, og en av de nye utviklingene til Eevee, Espeon.

– Blissey er en svært god «defender», sannsynligvis den beste nå. Tyranitar er veldig god som både «gym defender» og «attacker» og Espeon skal også være en god «attacker».

Les også: Mobillading: Mytene du trodde var fakta

Dette er nytt i Pokémon Go-appen:

· 80 nye pokémons, blant annet Chikorita, Totodile og Cyndaquil.

· Enkelte pokémons kan nå «evolve» ved hjelp av «special items» du kan samle ved pokéstops, i tillegg til å bruke «candies» som du får når du sender pokémons til professoren.

· Nå finner du i tillegg til «Razz berry» også «Nanab berry», som gjør at du får mer «candies» om du fanger pokémonen, og «Pinap berry», som gjør at pokémonen blir roligere.

· Eevee kan «evolve» til to nye pokémons, i tillegg til Jolteon, Vaporeon og Flareon. Ved å bytte Eevees navn til Sakura, vil du få en Epseon, og ved å bytte til Tamao vil du få en Embreon.

Fikk du med deg? Slik kan du lade mobilen trådløst

NY «EVOLVE»: Poliwhirl er en av dem som kan «evolve» ved hjelp av «special items» etter oppdateringen. Foto: Skjermdump Pokémon Go

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.