I forrige uke rullet Google ut en oppdatering av Google Maps-appen, som gjør det mulig å opprette egne lister du kan sende videre til venner gjennom sosiale medier, SMS, meldings-apper eller e-post, opplyser pressesjef i Google Norge, Helle Skjervold.

Les også: Slik blir du en mester på Google-søk

– Du står fritt til å skape dine egne, skreddersydde lister og kalle dem hva du vil. Hver liste kan inneholde fra en håndfull til tusenvis av markerte steder, sier pressesjefen og legger til:

– Listene vil også fungere i «offline»-modus, og en liste er tilgjengelig for alle du velger å dele linken med.

Så du denne? Tilbehøret som fikser «problemet» til iPhone 7

LAGRET KART: Hvis du er inne i en liste vil du se de markerte stedene på kartet. Foto: Skjermdump Google Maps

Gjør kart sosiale

Tidligere har man kunnet lagre steder som «favoritter» eller «stjernemarkerte steder» på sin egen konto, men Google Maps har ikke hatt noen god funksjon for å dele disse stedene med andre brukere.

Det er nettopp det sosiale aspektet ved å raskt kunne dele lokasjoner som står sentralt i oppdateringen, ytrer Google i et blogginnlegg.

– Fordi «sharing is caring» har vi gjort det enkelt å dele lister som «Best views in SF» via tekstmeldinger, e-post, sosiale nettverk og populære meldings-apper. Når venner og familie kommer på besøk, trykker du på dele-knappen for å få en lenke, slik at du kan skryte av dine lokalkunnskaper, skriver produktsjef for Google Maps, Zach Maier.

Les også: Mobillading: Mytene du trodde var fakta

For å ta i bruk den nye funksjonen må man ha tilgang til Google Maps-applikasjonen på sin Android- eller iOS-enhet, og man må koble appen til en Google-konto. Brukere som får en liste tilsendt kan deretter velge å «følge» listen, slik at den da lagres i deres Google Maps.

Sjekk Googles video om hvordan du anvender den nye funksjonen, eller følg vår steg-for-steg-guide nedenfor:

Slik oppretter du lister:

1. Om du ikke allerede har Google Maps på mobilen laster du ned applikasjonen i App Store eller Google Play, og logger inn med Google-kontoen din.

2. Trykk på ikonet øverst til venstre i vinduet for å få opp menyen. Klikk på «Dine steder» og velg fanen som heter «lagret».

3. Trykk på pluss-tegnet nederst til høyre for å opprette en ny liste.

Sjekk også: Skanne bilder med mobil-app: Raskt, enkelt, men ikke perfekt

4. Skriv inn listenavn og beskrivelse, og trykk deretter på «lagre».

5. Klikk deg inn på listen og velg pluss-tegnet for å legge til nye steder. Etter å ha opprettet en liste kan du når som helst legge til flere markerte lokasjoner.

6. Trykk på listen, deretter «delingsalternativer» og velg «delt» for å kunne dele listen med andre.

6. Trykk på dele-ikonet (firkant med pil) eller «del» for å sende listen til venner via SMS, e-post eller sosiale medier. Vennene dine kan da se listen og velge å trykke «følg».

Fikk du med deg? Slik kan du lade mobilen trådløst

ENKELT Å DELE: Med et par tastetrykk kan du sende hele den lagrede listen din. Foto: Skjermdump Google Maps

Last ned kart for bruk uten nett

Reiser du til utlandet kan du fort få en høy mobilregning når du kommer hjem. Ved å laste ned et kart over området du reiser til, kan du enkelt redusere bruken av mobildata – og dermed også mobilregningen.

1. Trykk på ikonet øverst til venstre i vinduet i Google Maps-appen for å få opp menyen. Klikk deretter på «områder uten nett»

Flere nyttige tips til reisen: Reiseappene du faktisk vil ha bruk for

2. Velg «egendefinert område», flytt ruten til det aktuelle området, og trykk «last ned» for å lagre kartinformasjonen på din mobil. Ved hjelp av mobilens GPS vil du nå kunne se hvor du befinner deg – helt uten bruk av mobildata. Den nye listefunksjonen fungerer også i «offline»-modus.

KART UTEN MOBILDATA: Laster du ned kart over byen du reiser til, kan du finne frem til gateadresser helt uten mobilnett. Foto: Skjermdump Google Maps

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.