Du har helt sikkert hørt at du bør unngå å lade mobilen om natten, i tilfelle laderen begynner å brenne. Likevel velger så mange som syv av ti nordmenn å lade mobiltelefoner og nettbrett om natten, ifølge en undersøkelse TNS Gallup utførte for If Skadeforsikring i fjor.

Selv om det utvilsomt er praktisk å våkne opp med en fulladet telefon, kan langvarig lading – i tillegg til å være en potensiell brannfare – korte ned batteriets levetid.

Les også: Ti triks som får mobilbatteriet til å vare lenger

Ifølge batterileverandøren Cadex sin informasjonsside er det nemlig skadelig for smarttelefonens batteri å være koblet til laderen når batteriet er fulladet, skriver Techinsider.

Faktisk er det best for batteriet om det aldri lades helt fullt, påstår batterileverandøren – og det er bedre med flere kjappe laderunder enn få lange.

Null minne igjen på telefonen? Følg disse tipsene så får du mer plass

– Lading om natten er den største synden. Da er det mye bedre å sette telefonen i flymodus og lade en halvtime hver morgen. Det bør holde, og i verste fall kan man ha en lader på jobb for å hjelpe til. Optimalt bør batteriet alltid ligge mellom 40 og 80 prosent, forklarer teknologiekspert og journalist Daniel Rosenquist, bak Apple-bloggen «Det store eplet».

Gjør mobilen din en tjeneste og lad smartere og raskere med disse triksene som teknologieksperten deler med Smart-leserne:

1. Sett telefonen i flymodus

Om du har dårlig tid og vil få maksimalt utbytte av ladingen, bør du aktivere flymodus på telefonen. Da slår du av både wi-fi, mobildata og blåtann, og sparer derfor ekstra strømbruk til disse funksjonene. Skal du bruke telefonen samtidig som du lader fungerer altså dette dårlig, men ifølge Rosenquist er dette det mest effektive tipset. 

2. Ikke bruk dataen

Å koble en lader til USB-utgangen på datamaskinen er praktisk, men som regel lite effektivt. Ifølge teknologieksperten gir datamaskinen som regel mindre strøm enn en vanlig vegglader, noe som dermed gjør at det tar lenger tid å lade telefonen.

Fikk du med deg denne? Nå kan du endelig slette iPhone-appene du aldri bruker

3. Bruk iPad-lader

Har du en iPad bør du heller bruke denne laderen, enn laderen som følger med telefonen. iPad-laderen har nemlig omtrent dobbelt så stor effekt og lader derfor opp mobilen raskere.

4. Avslutt strøm-tyvene

Flere apper trekker mye strøm selv om man bare har dem på i bakgrunnen. Sjekk hvilke apper som bruker mest strøm og avslutt dem, så vil du både lade raskere og få lenger batteritid når du er ferdig med å lade telefonen.

Gå til Innstillinger > Batteri

5. Ta av dekselet

Telefonen blir gjerne litt varm når den lades – og et deksel forhindrer varmen i å transporteres vekk fra telefonen. Ifølge Rosenquist sørger dette for at ladingen går litt saktere, selv om det å fjerne dekselet trolig ikke er det mest effektive tipset. Om det virkelig kniper er det likevel verdt et forsøk!

Sjekk også: Ta mobilbilder som en proff med disse tipsene

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.