Den nye spillkonsollen til Nintendo er den syvende store konsollsatsingen fra det japanske spillselskapet – om en ikke regner med håndholdte enheter, slik som Game Boy, og retrokonsollen Nintendo Classic Mini, som ble sluppet i vinter.

Les også: Husker du disse spillkonsollene?

Konsollen ble for første gang vist frem i oktober i fjor, og ryktene om at den skulle være en kombinasjon av en håndholdt og en stasjonær maskin viste seg da å være riktig.

På nyåret har noen heldige utvalgte fått teste nyheten, blant annet en gjeng fra Komplett.

ULIKE KONTROLLER: I boksen følger det med et par håndkontroller. I tillegg kan en kjøpe pro-kontroller og annet tilbehør. Foto: AFP

Etter å ha testet flere spill i både håndholdt og stasjonær modus, er konklusjonen klar: Demo-spillene til Nintendo Switch er morsomme, og de ulike kontrollerne er gode å bruke. Dette lover helt enkelt godt.

– Det første jeg tenkte da jeg fikk Joy-Con-kontrollerne i hånda var at de var veldig små og du blir litt redd for å ødelegge dem, men så fikk vi testet dem litt – og de passer perfekt, sier Mikkel Melsom, innholdskoordinator i Komplett.

Markedansvarlig for spill i Komplett, Espen Harring, er helt enig med sin kollega, og legger til at pro-kontrollerne (som en kan kjøpe ved siden av) er imponerende behagelige å spille med.

Sjekk også: Få bedre spillopplevelse med riktig gaming-headset

Se hvordan det gikk da Komplett var på Nintendo Switch-event i videoen fra deres YouTube-kanal:

Forhåndsbestill Nintendo Switch her, kr 3899 hos Komplett.

Tre ulike måter å spille på

Det som gjør Nintendo Switch til en unik konsoll, er at en kan bruke den samme boksen til å spille på flere ulike måter – og du kan bytte modus når som helst.

Så du denne? Slik lager du din egen sky hjemme

SPILL PÅ STORSKJERM: Her er Nintendo Switch koblet til en dock, som gjør at du kan spille på en ekstern skjerm. Foto: Reuters

Om du ønsker å bruke TV-en som skjerm, kan du koble Nintendo Switch-enheten i en dock med strøm- og HDMI-kabel. De to kontrollerne som følger med kan du da velge å holde i hver hånd, eller koble til en såkalt Joy-Con-Grip, som gjør at de to kontrollerne sitter sammen.

Sjekk også: Her er de nyeste Snapchat-funksjonene

Den andre måten å spille på er ypperlig på farten: Da fester du de to Joy-Con-kontrollerne til Nintendo Switch-enheten, slik at du får en skjerm imellom.

HÅNDHOLDT: Setter du kontrollerne fast i konsollen, kan du spille hvor som helst. Foto: Reuters

Den siste løsningen gjør det mulig å spille flere sammen, selv om en ikke har tilgang til TV. Med en innebygd stand på baksiden, kan du la Nintendo Switch-enheten stå på et bord, og de to kontrollerne kan brukes av én eller to spillere.

I likhet med Nintendo Wii er kontrollerne til Nintendo Switch også bevegelsesfølsomme. Om flere enn to spillere ønsker å spille, er det også mulig å koble flere kontroller sammen.

Det er i det hele tatt svært mange muligheter – noe som er selve poenget med konsollen.

Les her: Sikkerhetsekspert skeptisk til populær foto-app

LØSE KONTROLLER: Kontrollene kan du holde i hver din hånd, eller du kan bare bruke én av dem. Foto: AFP

Disse spillene er tilgjengelige ved lansering

Når du kjøper spill kan du velge mellom å kjøpe fysiske spill som du setter inn i enheten, eller du kan laste ned spill til spillkonsollen (som har 32 GB lagringsplass og microSD-minnekort-inngang).

Sjekk også: Slik får du raskest mulig internett hjemme

Minst fem spill blir tilgjengelig til lanseringsdatoen:

· 1-2-Switch

· The Legend of Zelda: Breath of the Wild

· Super Bomberman R

· Just Dance 2017

· Skylanders Imaginators

I Nintendos «gamestore» finnes det en oversikt over flere spilltitler som har lansering senere i 2017 – for eksempel Minecraft, Fifa og Skyrim.

Dette følger med i boksen:

· Nintendo Switch

· Nintendo Switch dock

· To Joy-Con-kontroller

· Joy-Con-grip

· Joy-Con-strap

Les også: På tide å bytte ut den trådløse ruteren? Slik velger du riktig

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.