– De aller fleste gaming-headsets i dag har ganske god lyd, men dette er selvsagt også noe av det viktigste, sier Lasse Bøe, produktsjef for PC-lyd, mus, tastatur og kabler i Komplett.

Ifølge Bøe er det flere funksjoner og spesifikasjoner en bør ta i betraktning før man kjøper hodetelefoner til å spille med. Det er nemlig en jungel av headset der ute.

Sjekk også: iPhone-hodetelefontriksene du bør kunne

I tillegg til sjekklisten nedenfor, tipser produktsjefen om å søke etter produktanmeldelser, eller «reviews», på nett.

– Dette er svært verdifullt for mange. Det er mange engasjerte brukere som tester lyd- og mikrofonkvalitet og liknende på for eksempel YouTube.

Han tipser også om å ta en titt på Komplett-kjøpernes tilbakemeldinger på produktsidene, og sjekke «unboxing»- og test-videoene på Komplett-kanalen på YouTube.

Så du denne? Årets CES-høydepunkter: Tesla-konkurrent, smart-hårbørste og syltynn TV-skjerm

Dette bør du ifølge eksperten tenke over når du leter etter et nytt gaming-headset:

Lydkvalitet

Flere av Kompletts toppselgere har 7.1 surroundlyd, som gir virtuell surround. Det er ikke fysisk plassert syv høyttalere og en subwoofer i hodetelefonene, men teknikken gjør at lytteren får en opplevelse av at lyden kommer fra ulike hold.

«In ear»-hodetelefonene har i hovedsak stereo-lyd, men om du foretrekker denne type hodetelefoner, kan du likevel finne varianter med klar og god lyd.

En kan også vurdere om en ønsker mulighet for aktiv lydisolering.

Legg merke til spesifikasjoner som 7.1 surround, noise cancelling/lydisolering,

POPULÆRE VALG: Gaming-hodetelefonene fra Logitech (t.v.) og HyperX er blant headsettene mange kjøper hos Komplett. Foto: Produsentene

Klikk her for Logitech G533 Trådløs gaming headset, kr 1590 hos Komplett, og klikk her for HyperX Cloud II gaming headset, kr 880 hos Komplett.

Mikrofonkvalitet

Spiller du spill der du hyppig snakker med andre, er det en fordel at også mikrofonen fungerer godt. Flere headset gir klar talekvalitet, og reduserer støy ved å skru opp volumet når brukeren snakker inn i mikrofonen ­– og ned når det ikke snakkes inn i den.

Se etter spesifikasjoner som støyreduksjon, ekkoreduksjon og AGC-funksjonalitet

Les også: Så enkelt får du PC-en din rask igjen

Design

Hva gjelder design er det først og fremst smak og behag som avgjør hva du bør velge. Du finner headset som er «over ear», «on ear» og «in ear». De fleste gaming-headset går imidlertid over ørene.

Sjekk utvalget av gaming-hodetelefoner hos Komplett.

Komfort

Planlegger du å bruke hodetelefonene mye er det nødvendigvis en fordel at de sitter godt og kjennes behagelige ut når du har dem på. Det har heldigvis mange av produsentene tenk på.

Er du likevel usikker kan du sjekke produktanmeldelsene. Komfort er noe de fleste setter høyt.

Enklere enn du tror: Slik bygger du din egen PC

Mulighet for tilpassing

Ingen av oss er like, heldigvis – og igjen er det noe flere av hodetelefon-produsentene har hatt i bakhodet.

Mange headset kan justeres med tanke på komfort, men også kontrollknapper eller makroknapper på headsettet kan tilpasses din bruk. Har du spesielle preferanser bør du sjekke ut hvilke muligheter hodetelefonene har til å legge inn egendefinerte kommandoer, eller til å endre design.

Trådløs eller kabel

I dag er en rekke hodetelefoner trådløse. Foretrekker du dette fremfor headset med kabel, bør du ta en titt på hvor lang batteritid de har, og hvor lang rekkevidden er. De fleste trådløse headset kan også brukes med kabel, men flere har kun ladekabel og blir ikke nødvendigvis «kablet».

Sjekk også: Alt du trenger å vite om VR

GODT VALG: Hodetelefonen fra Steelseries er blant headsettene med gode anmeldelser hos Komplett. Mikrofonkvaliteten er noe flere trekker frem. Foto: Produsenten

Klikk her for Steelseries Arctis 5 headset, kr 1190 hos Komplett.

Avtakbar mikrofon

Om du ønsker å bruke headsettet når du ikke sitter foran skjermen, kan det være hensiktsmessig å velge en variant med avtakbar mikrofon. Enkelte headset har også relativt diskrete mikrofoner som kan foldes tilbake, slik at de nesten ikke synes. Skal du utelukkende bruke hodetelefonene til gaming, trenger ikke dette være avgjørende.

Så du denne? Slik velger du riktig PC-skjerm

Ekstra «earpads»

De fleste hodetelefoner kan demonteres, slik at du kan ta av putene og rengjøre headsettet. Den største fordelen med å kunne bytte puter er imidlertid komfort. Det kan følge med «pads» i skinn og i stoff – noen liker det ene fremfor det andre. Etter lange gamingsesjoner kan det uansett være greit å ha noe å variere i.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.