I denne saken får du de konkrete rådene og brukerveiledning for de fleste store mobil-produsentene på markedet. Merke for merke tar Smart deg gjennom ekspertens beste løsning for å flytte innholdet ditt – både fra mobil til mobil av samme merke, og fra et mobilmerke til det neste. Noe som kan være litt mer komplisert.

Fullt minne? Slik får du mer plass på din iPhone

Mens blant andre Sony, Samsung, HTC og Huawei kjører Android, har Apples telefoner et annet operativsystem, iOS – og Windows-telefonene et tredje.

Ifølge Simen Dæhlin i Droidnytt er det enkelt å bytte fra en Android-enhet til en annen enhet med samme operativsystem.

– Det letteste og minst tekniske er å overføre fra Android til Android. Dette krever mer eller mindre ingen tekniske kunnskaper, eller faktiske apper til flyttingen. Alt du trenger er en Google-konto (Gmail), som de fleste med en Android-telefon allerede har, da dette kreves for å laste ned apper, forklarer Dæhlin.

Har du knyttet en Google-konto til telefonen din, vil det meste av innholdet på telefonen automatisk lagres i skyen. Det betyr at du kan laste ned innholdet til en ny Android-enhet på 1-2-3.

Sjekk også: Hodetelefontriksene du bør ta i bruk

Like enkelt er det for Apple-enheter, gjennom sikkerhetskopiering i iCloud, som er Apples skytjeneste. Har du lagret en sikkerhetskopi, logger du bare inn med Apple-ID-en din på din nye telefon og laster ned sikkerhetskopien.

Android: Gå til Innstillinger > Kontoer > Google og logg inn med din Google-konto for å administrere hva du skal ta backup av. Bruk SMS Backup restore-appen for å arkivere og overføre SMS-er.

Apple: Bruk iCloud for å lagre sikkerhetskopi av innholdet på telefonen.

Windows Phone: Trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopiering og velg hvilke apper, innstillinger og data som skal sikkerhetskopieres. Her må du bruke en Microsoft-konto.

Les også: Nyttige og morsomme ting å spørre Siri om

Enkel flytting ved hjelp av apper

Skal du bytte til en mobil som bruker et annet operativsystem enn det du bruker i dag, kan prosessen virke litt mer komplisert. Men så lenge du vet hva du skal gjøre, er det slett ikke vanskelig.

Smart har fått hjelp fra mobileksperten i Droidnytt til å vise hvordan du flytter innholdet ditt til ulike enheter:

Flytt til iPhone med «Flytt til iOS»

APPLE: For å flytte til iPhone trenger man «Flytt til iOS»-applikasjonen. Bildet viser en iPhone 7, fra kr. 6990 hos Komplett. Foto: Produsenten

Har du en Android-telefon laster du ned applikasjonen «Flytt til iOS» fra Google Play på din gamle enhet. I appen kan du velge hvilket innhold du vil overføre til din nye telefon: kontakter, bilder og videoer, bokmerker, e-postkontoer og kalendere.

Les mer: Lademytene du trodde var fakta

Obs! Applikasjoner du har kjøpt i Google Play vil ikke overføres til iOS-enheten. Disse må du eventuelt kjøpe på nytt i App Store.

Les mer om «Flytt til iOS» på Apples nettsider.

Flytt til Samsung med «Smart Switch»

TIL ANDROID: «Smart Switch» gjør overgangen til Samsung-mobil enkel. Bildet viser en Samsung Galaxy Edge S7, kr 6969 hos Komplett. Foto: Google Play/Produsenten

Hvis du har en iOS-enhet, eller en annen Android-telefon, kan du laste ned applikasjonen «Smart Switch» fra App Store eller Google Play, for å flytte innholdet ditt over til din nye Samsung-telefon.

Du kan velge om du vil installere applikasjonen på din gamle eller nye enhet – og om du vil sende eller motta innholdet via trådløst nett, eller ved hjelp av en kabel mellom telefonene.

Lite strøm? Lad telefonen raskere med disse triksene

Har du en annen Android-enhet fra før av, kan apper og innstillinger overføres – i tillegg til kontakter, bilder og videoer, meldinger, musikk, kalendere og andre data. Flytter du fra en iPhone får du ikke lastet ned applikasjoner du har lastet ned i App Store.

Les mer om «Smart Switch» på Samsung sine nettsider.

Flytt til Sony med «Xperia Transfer»

TIL SONY: Appen «Xperia Transfer» overfører filene raskt og enkelt. Bildet viser en Sony Xperia X, kr 3690 hos Komplett. Foto: Google Play/Produsenten

Sonys flytte-applikasjon virker på samme måte som Samsungs «Smart Switch». Også her kan du velge om du vil laste ned applikasjonen til din gamle eller nye enhet – og om innholdet skal sendes eller mottas via Wi-Fi eller kabel.

Les mer om «Xperia Transfer» på Sonys nettsider.

Flytt filer til en Windows Phone

ENKELT FRA ANDROID: «Switch to Windows Phone»-applikasjonen gjør overgangen til Windows Phone til en lek. Fra iOS må man bruke en annen applikasjon. Bildet viser en Microsoft Lumia 650, kr 1390 hos Komplett. Foto: Microsoft/Produsenten

Mens det er enkelt å overføre filer til og fra enkelte Android- og iOS-enheter, er det ifølge Dæhlin litt verre med noen av de andre merkene, for eksempel Windows Phone-mobilene.

Fra en Android-enhet til Windows Phone, kan en benytte en app som heter «Switch to Windows Phone», som fungerer omtrent på samme måte som de andre flytte-appene,

– Når det kommer å flytte fra iOS til Windows Phone, er saken litt mer komplisert, forklarer Dæhlin.

Så du denne? Ti år med iPhone: Slik ble smarttelefonen vårt viktigste verktøy

For å flytte innhold fra iPhone til Windows Phone trenger du følgende:

1. En Microsoft-konto.

2. Laste ned applikasjonen «OneDrive» til iOS-enheten.

3. Sette opp den gamle telefonen din med Hotmail-/Outlook-/Microsoft-konto. Det er viktig at dette er den samme kontoen som du bruker til OneDrive.

4. Laste ned applikasjonen «Transfer my data» til din Windows Phone.

Når riktige kontoer og applikasjoner er nedlastet kan du starte med selve flyttingen.

– Du starter «OneDrive» på iOS og bruker samme login-informasjon som du satte opp din Windows Phone med. «OneDrive» vil da ha bilder og video, mens «Transfer My Data»-appen har mulighet til å overføre tekstmeldinger og bilder. Det er viktig å holde tunga rett i munnen når du overfører fra iOS til Windows Phone. Bruker du feil konto, får du ikke overført innholdet, forklarer Dæhlin,.

Les også: Seks iMessage-triks du bør lære deg med en gang

Les mer om «Switch to Windows Phone» på Microsoft sine nettsider, og les mer om å bytte fra iOS til Windows Phone på disse sidene hos Microsoft.

Flytt til Huawei

DOBBEL-LINSE: Huawei har samarbeidet med Leika for å gi Android-telefonen et av markedets beste mobilkameraer. Huawei P9 32 GB, kr 4444 hos Komplett. Foto: Produsenten

Ifølge Dæhlin er en av de enkleste måtene å flytte data til en Huawei-telefon å benytte en Google-konto – i alle fall om en skal flytte fra en annen Android-enhet.

– Ha en personling Gmail-konto knyttet til telefonen, og bruk denne til og gjøre backup og overføre filer.

Android-enheter vil automatisk lagre filene i skyen, og kan enkelt lastes ned til din nye Huawei-telefon når du setter den opp. Husk å kopiere kontaktene til Google, slik at også de overføres til den nye telefonen.

Bruk SMS Backup restore-appen for å arkivere og overføre SMS-er.

Så du denne? 11 skjulte iPhone-triks du neppe vet om

– En fin måte å se hvilke kontakter du har, eller manuelt kontrollere kontakter er å logge inn på Googles nettsider for kontakter. Her kan du også eksportere eller importere kontakter fra Outlook, om du har kontakter lagret på din Outlook-konto.

Har du en iOS-enhet kan du laste ned applikasjonen Google Drive, til å overføre dokumenter du ønsker å flytte til din nye enhet, og siden laste disse filene ned ved hjelp av Google-kontoen din. Bilder og videoer er enklest å overføre ved hjelp av applikasjonen Google Photos.

Flytt til HTC

LEKKER SAK: Android-telefonen HTC 10 32 GB, kr 5490 hos Komplett. Foto: Produsenten

For å overføre innhold til en HTC-telefon tipser Dæhlin om tre ulike metoder, som avhenger av om du flytter fra iOS, Android eller Windows Phone.

Flytter du fra en Android-enhet anbefaler eksperten at du laster ned innholdet du har lagret på Google-kontoen din, slik som beskrevet i avsnittet om Huawei-telefoner (men du kan også benytte programmet som er anbefalt for iOS under).

Les også: Ekspertenes ærlige svar: Android vs. iPhone

Slik overfører du fra iOS:

1. Sikkerhetskopier innholdet på telefonen via iTunes på datamaskinen.

2. Last ned «HTC Sync Manager» fra HTC sine nettsider til datamaskinen din.

3. Koble den nye HTC-telefonen til datamaskinen. Da vil programmet du lastet ned åpnes automatisk.

4. Klikk på Overføring & sikkerhetskopi > Kom i gang > Neste.

5. Velg sikkerhetskopi-filen på iPhone-telefonen > klikk deretter på OK.

6. Velg innholdet du vil overføre fra iPhone > Klikk på Start.

Slik overfører du fra andre enheter (for eksempel Windows Phone eller en gammel Nokia-telefon):

1. Gå til Innstillinger på den nye telefonen > Trykk på Hent innhold fra en annen telefon > Trykk på Alle andre telefoner.

2. Slå på blåtann på den gamle telefonen, og sett den opp ved hjelp av nummeret som vises på den nye telefonen din.

3. Følg instruksjonene på skjermen.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.